Alegeri la Liga Aleşilor Locali ai PNL

• publicat la: 23 martie 2013
Alegeri la Liga Aleşilor Locali ai PNL

Azi,23 martie 2013, în sala mare de şedinţe a Primăriei Carei  a avut  loc întâlnirea Adunării Generale a Organizaţiei Teritoriale a Ligii Aleşilor Locali a PNL Satu Mare, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean,Adrian Ştef  şi a viceprimarului de Satu Mare,Marcela Papici.Au  participat 84 de delegaţi din tot judeţul.

Punctele cele mai importante de pe ordinea de zi au fost alegerea preşedintelui şi Biroului Permanent Teritorial al Ligii Aleşilor Locali din judeţul Satu Mare.

La funcţia de preşedinte al BPT al LAL Satu Mare s-a înscris un singur candidat în persoana domnului Ioan Bartok-Gurzău , primarul comunei Beltiug, care în urma votului a fost ales preşedinte al Ligii Aleşilor Locali ai PNL Satu Mare.

Totodată, în urma voturilor exprimate, Biroul Permanent Teritorial al Ligii Aleşilor Locali Satu Mare  are  următoarea componenţă: vicepreşedinte – Pinter Iosif, secretar-AnnaMaria Maruşca,membrii-Ovidiu Duma,primar Ardud  şi Vasile Bârlea,primar Cămârzana.

Ultimele trei mandate au fost deţinute de Florinel Andreica,binecunoscutul primar de Crucişor.

Liga Aleşilor Locali are ca obiectiv principal îmbunătăţirea continuă a imaginii aleşilor locali liberali prin iniţierea, susţinerea şi dezvoltarea politicilor publice în administraţia publică locală.

Noul preşedinte ales,economist de meserie,Ioan Bartok-Gurzău este primar în Beltiug din partea formaţiunii USL(PNL).Acesta a mai deţinut funcţia de primar timp de trei mandate,din 1992 până în 2004,atunci din partea FDG.

În perioada 2004-2010 a fost Director Economic la Primăria din Ardud.La sfârşitul şedinţei ,Ioan Bartok-Gurzău a avut amabilitatea de a adresa câteva cuvinte cititorilor Buletin de Carei:

Doresc să continui pe linia imprimată de primarul Andreica,să militez pentru drepturile aleşilor locali,să susţin proiectele aleşilor locali, o relaţionare mai strânsă cu aleşii locali, acest lucru însemnând, printre altele, şi desfăşurarea şedinţelor în teritoriu, precum şi o activitate de loby pe lângă parlamentari.Pentru următoarea şedinţă a Ligii am propus ca locaţie Beltiugul”.

Având în vedere că noul preşedinte este şi primar intr-o localitate multietnică,cu 36% români,33% maghiari şi 16% şvabi,i-am solicitat o părere în ce priveşte situaţia de la Carei,unde ambii primari  sunt de la UDMR în condiţiile în care populaţia de etnie română este de 45%.

Aşa ceva nu este în regulă.Eu am o familie mixtă,vedeţi că port şi numele soţiei.Noi,ca primari,trebuie să fim garanţii respectului între etnii.Pot să vă spun că la Beltiug avem un viceprimar din partea FDG( domnul Brendli Iosif),care reprezintă doar 16%.Nu se poate să nu acordăm un minim respect  etniilor din care este formata comunitatea.Premisa multiculturalismului trebuie să fie respectul” a precizat Ioan  Bartok-Gurzău.

 

Daniela Ciută

 

comentarii

de ka la 24 martie 2013 - 00:03

un „Bartók” seful vostru ? Nuuuuuuu exista… 🙂

de un roman la 24 martie 2013 - 00:23

Sovin ,,moale ” ce esti…Noi nu suntem asa sovini si extremisti ca tine iar tu stai mai calm acolo in Germania ta…

de pentru kk la 24 martie 2013 - 08:02

un bartok si gurzau…si sa fie tolerant si capabil si primar….pentru voi e prea muuuuult…..va intelegem ca nu sunteti capabili decat de ura!
Felicitati PNL si domnule Bartok!
Oamenii maturi in gandire au drumul lor si nu se impiedica de toti…ka.
Fortza PNL!!!!!!

de decebal la 24 martie 2013 - 08:52

klaus johanis de satu mare arata ca se poate convietui civilizat.Bravo lui!
sa vina sa dea lectii si la fdg carei care nu isi voteaza nici macar candidatii lor in alegeri ca doar posturile oferite de udmr sunt mai atractive.
la carei cei doi primari scot originea nevestelor de la naftalina odata la 4 ani ca in rest nimeni nu le vede de ani si ani de zile la manifestarile romanilor!

de k la 24 martie 2013 - 09:49

un roman unde ? In Germania ????

de un roman la 24 martie 2013 - 10:17

Mai faci si pe inocentul…daca stii ce inseamna cuvantul…Esti un om fara onoare ,,moale-puha”.Si nu ai nici demnitate umana te comporti ca un sef de pluton de executie hortyst.Cred ca ai face fara nicio problema treaba asta impotriva oricarui roman indiferent de varsta,,de la cel cu tzatza-n gura pan la cel cu barba sura”…Nu stiu cum nu iti este rusine sa fii atata de sovin si extremist si pornit impotriva romanilor si mai esti si alunecos in sensul ca te tii si mare prieten cu multi romani.Ai face un gest in care ti-ai castiga putin respect din partea multora chiar a romanilor daca ai renunta la cetatenia romana si asta ar trebui sa faca multi altii ca tine pentru ca oricum nu suportati ideea de roman si Romania asa ca…

de jak la 24 martie 2013 - 19:40

la carei cei de la FDG sunt cu mainile ridicate la udmr si nici macar la alegerile din decembrie nu au votat candidatul FDG!!!!!saracu de el a aavut sub 0,3 %…..nici nu stie la ei vorbeste romaneste da nici svabeste …daca sunt inscrisi la udmru au uitat …..

Lasati un comentariu