Casele judeţene de sănătate,desfiinţate

• publicat la: 13 martie 2013
Casele judeţene de sănătate,desfiinţate

Cele 40 de case judeţene de sănătate vor fi desfiinţate. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, în cadrul Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, organizat în această perioadă la Bucureşti.

Eugen Nicolăescu a anunţat că această măsură va aduce economii importante la buget, iar banii strânşi vor fi redirecţionaţi către programele naţionale care, în prezent, nu au suficientă finanţare.

Ministrul Sănătăţii a precizat că are susţinerea Guvernului pentru aceste decizii.

O variantă de desfiinţare a direcţiilor judeţene de sănătate publică ar putea fi concentrarea acestora în doar opt sedii regionale.

Într-un raport întocmit acum doi ani, experţii Băncii Mondiale atrăgeau atenţia că rolul pe care îl au aceste direcţii judeţene, de control şi supraveghere, este „prea slab” şi propuneau încă de atunci Guvernului să schimbe rolul acestora.

Măsura urmează să fie luată întrucât cheltuielile de administrare a acestora reprezintă sume foarte mari, 10% din banii Ministerului Sănătăţii şi 1% din fondul de sănătate. Potrivit ministrului Sănătăţii, 525 de milioane de lei s-ar duce, anual, către aceste case ale asigurărilor de sănătate.

sursa realitatea.net

Lasati un comentariu