Clătite canadiene cu lapte bătut

• publicat la: 9 martie 2013
Clătite canadiene cu lapte bătut

Canadienii din Quebec au gasit formula perfecta pentru clatitele… americane. Ingredientul secret: laptele batut care face din aceste clatite americane un deliciu pufos si usor.

Pentru 12-14 clatite canadiene cu lapte batut ai nevoie de 120 de mililitri de lapte batut, 150 de grame de faina, o jumatate de lingurita de praf de copt, un varf de cutit de sare, trei oua mari, putina vanile sau scortisoara (in functe de cum se potriveste cu aroma siropului pentru servit), ulei pentru prajit, iar pentru servit sirop de fructe sau sitop de artar, frisca sau smantana dulce.

Trece prin sita, ca sa se amestece bine, faina, praful de copt si sarea. Pune totul intr-un castron incapator si fa o adancitura in centru. Amesteca laptele batut bine de tot cu 75 mililitri de apa rece si adauga combinatia peste faina din castron amestecand bine pana la completa omogenizare. Adauga ouale batute bine in prealabil pana rezulta un aluat neted de consistenta unei smantani groase.

Pune ulei intr-o tigaie. Pune, cu lingura 2-3 linguri de aluat pentru o clatita. Clatita se intoarce dupa un minut si se tine pe foc, dupa ce o intorci, inca un minut ca sa se rumeneasca pe ambele parti. Repeta pana ce prajesti toate clatitele. Serveste-le caldute cu sirop de fructe.sursa ziare.com

Clătite de post

Prepara clătite de post, reteta de post pentru un desert preferat de intreaga familie.

  • Se amestecă făina cu apa minerala, pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii. Se adauga un praf de sare si o lingura de ulei.
  • Din aceasta compozitie se fac clătite intr-o tigaie unsă cu ulei incins.
  • Clătitele se umplu cu gem, dulceata, miere sau pur si simplu cu putin zahăr presarat.

Lasati un comentariu