CN al elevilor are un nou Birou de Presă.Dintre redactori şi un careiean

• publicat la: 8 March 2013
CN al elevilor are un nou Birou de Presă.Dintre redactori şi un careiean

Consiliul Naţional al Elevilor și-a ales reprezentanții Biroului de Presă, structură care funcționează pentru al doilea an consecutiv, fiind coordonată de reprezentantul Departamentului de Educație și Comunicare (Relații Externe). Doritorii și-au putut depune aplicații în perioada 18-28 februarie 2013 prin intermediul platformei suport a Consiliului Național al Elevilor, Wedu.ro.

Rolul Biroului de Presă CNE este de a asigura promovarea structurii pe toate mijloacele de care dispune, emite comunicate de presă şi ştiri despre activitățile inițiate și organizate de CNE, de a imortaliza momente de la evenimentele oficiale şi de a întreţine contactul cu presa.

Anul acesta, numărul aplicaţiilor depuse a ajuns la 36, acestea fiind evaluate de către Cristian Gîrneaţă, secretarul Departamentului de Educaţie şi Comunicare (Relaţii Externe), Georgiana Epure, ex-secretar al Departamentului de Educație și Comunicare (mandatul 2012), Călin Cociş, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor din Regiunea Centru şi fost redactor-şef, respectiv Andreea Ofiţeru, redactor al ziarului Gândul, şi Camelia Enăchioiu, Account Manager la Chelgate Public Affairs & Public Relations.

În a doua etapă a procesului de selectare a noilor redactori, responsabili online, respectiv responsabili audio/video, aplicanţii au susţinut probe practice, în funcţie de specialitatea aleasă. Punctajele au fost de la 1 la 10, iar fiecare membru al juriului a acordat o notă, urmând ca toate acestea să formeze punctajul total al fiecărui candidat.

În urma jurizării, noua componenţă a Biroului de Presă al Consiliului Naţional al Elevilor, în mandatul 2013, este:

Redactori:

  • Ionuţ Eugen Radu Sava, în calitate de redactor şef (Satu Mare), elev al Liceului Teoretic din Carei, cu un punctaj de 36,75;
  • Anamaria Voicilă, redactor (Prahova), cu un punctaj de 33;
  • Ştefania Cristiana Colbu, redactor (Bacău), punctajul obţinut fiind de 32,75 puncte.

Responsabili online:

  • Mădălin Blidaru (Vrancea), cu un punctaj de 39 puncte;
  • Alexandru Doda (Sibiu), cu un punctaj de 37,75.

Responsabil audio/video:

  • Anca Dumitrache (Bucureşti), obţinând un punctaj de 16,75.

Fotograf:

  • Loredana Barbu (Constanţa), obţinând 29 de puncte.

Biroul de Presă al Consiliului Naţional al Elevilor a fost înfiinţat în anul 2012, iar pe durata primului an de existenţă a acţionat prompt atunci când opinia publică a făcut presiuni asupra forurilor decizionale, dovedindu-se a fi extrem de benefic pentru structura reprezentativă a elevilor din România.

 

Sursa: Wedu.ro / Comunicat de presă

comentarii

de costi la 9 March 2013 - 14:04

bine ionut!!!!
hai teoreticu!!!!!

Lasati un comentariu