Cum trebuie să îţi hrăneşti copilul corect

• publicat la: 14 martie 2013
Cum trebuie să îţi hrăneşti copilul corect

Părinţii care au dificultăţi in a-i convinge pe copiii lor să mănânce un anumit fel de mâncare ar trebui să se concentreze asupra unui alt aspect când vorbesc cu ei, susţin specialiştii de la Universitatea din California, SUA.

Acestia au studiat obiceiurile alimentare pe care le au 32 de familii din clasa mijlocie a societăţii americane. Conform news.com.au, ei au comparat apoi aceste informatii cu cele obtinute din familiile de italieni care trăiesc in SUA.

In aceste familii, copiii sunt incurajati să mănânce un anumit fel de mâncare pentru gustul pe care ea il are. In plus, italienii se concentrează si asupra plăcerii pe care copiii o vor resimti atunci când vor mânca acel fel de mâncare.

Expertii in domeniu sustin că nevoile nutritionale ale oamenilor s-au schimbat in decursul timpului. Această schimbare a implicat inclusiv schimbarea obiceiului de a manca de trei ori pe zi.

Ce trebuie să le dăm copiilor

„Redescoperim constant ce avem nevoie sa mancam pentru o nutritie optima”, spune experta in nutritie, Tracy Hyam, din Brisbane, Australia. Aceasta afirma ca sase mese pe zi pentru cei mici le ofera mai multa energie pentru intreaga zi, permitand diversificarea hranei consumate. Tot ce trebuie sa facem atunci cand mancam este sa ne asiguram ca portiile sunt mici, dar hranitoare.

Tracy Hyam spune ca trebuie sa alegem mancare fara multa sare, grasime sau zahar in ea. Copiii trebuie indemnati sa ia mai multe gustari, in special in situatia in care ei au activitati extrascolare in cursul dupa-amiezii. Parintii le pot da fructe, legume, branza si iaurt.

Un alt sfat dat de specialisti este ca oamenii sa se asigure ca iau cina destul de devreme astfel incat sa se asigure ca vor mai avea parte de doua ore de activitate inainte de culcare. In acest fel beneficiem de un somn linistit si o digestie pe masura.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu