Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale de Fizică-Satu Mare 2013

• publicat la: 31 martie 2013
Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale de Fizică-Satu Mare 2013

Duminică 31 martie,a avut loc Festivitatea de deschidere a fazei naţionale a Olimpiadei de Fizică , la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, într-o  sală  umplută până la refuz de 511 competitori, zeci  de profesori coordonatori, elevi şi profesori sătmăreni.

După intonarea Imnului de Stat al României, inspectorul de fizică din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Brumboiu, le-a urat competitorilor bun venit la Satu Mare. În calitate de gazdă, Inspectorul şcolar general, Mariana Roman, a urat  tuturor elevilor şi profesorilor coordonatori oaspeţi o şedere cât mai plăcută la Satu Mare, mult success,asigurându-i că vor avea  condiţii optime pentru desfăşurarea concursului.

A fost prezent şi prof.Sorin Trocaru, inspector general de fizică din cadrul Ministerului Educaţiei, care a avut cuvinte de laudă la adresa organizatorilor  şi le-a urat succes competitorilor dar si Florea Uliu, preşedintele Comisiei naţionale a Olimpiadei.

Au mai avut intervenţii prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef  şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

În luarea sa de cuvânt,Adrian Ştef,preşedintele CJ a subliniat importanţa sprijinirii tinerilor elitişti şi a celor ce îi pregătesc.

„Sunteți tineri de excepție ai acestei țări și aveți în spatele vostru profesori deosebiți, care vă pregătesc cu un singur gând: să fiți învingători ! Le doresc multă baftă olimpicilor sătmăreni, care ne-au făcut de multe ori mândrii că avem în Satu Mare tineri atât de talentați. Le mulţumesc profesorilor care i-au pregătit pe elevi, îi asigur de tot respectul meu, de toată consideraţia mea şi în acelaşi timp, cred că și Consiliul Județean trebuie să dea un semnal clar că elitele sunt sprijinite. Eu mă voi strădui să fac acest lucru, pentru că orice ţară creşte mai ales cu contribuţia elitelor pe care le produce. Fie ca locurile, tradiţiile, ospitalitatea şi profesionalismul organizatoric al gazdelor să ofere tuturor participanţilor, clipe de neuitat, astfel ca aceştia să poarte peste ani, gânduri şi amintiri plăcute despre un ţinut al performanţei şi frumuseţii”.

Olimpiada  Naționala de Fizică  se va desfășura pe tot parcursul săptămânii viitoare în orașul de pe Someș,în cadrul competiţiei urmând a  fi desemnat şi lotul naţional de fizică, care va reprezenta România în concursurile internaţionale.

Municipiul Satu Mare găzduieşte pentru a treia oară Olimpiada Naţională de Fizică. Pe lângă elevii din cele 41 de judeţe din România vor participa la concurs şi elevii din lotul naţional de Fizică al Republicii Moldova. Elevii sunt cazaţi în internatele liceelor sătmărene. Ziua de luni, 1 aprilie  este dedicată probei de foc. Elevii vor avea de prezentat experimentele pe care le stăpânesc în fizică. A doua zi elevii vor susţine proba teoretică, care va avea loc la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Pe lângă examenul propriu-zis, elevii vor mai susţine o probă de baraj pentru selectarea lotului lărgit care va reprezenta ţara noastră la competiţiile internaţionale de fizică. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 5 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor.Judeţul nostru va fi reprezentat de şapte elevi.

 

 Daniela Ciută

Lasati un comentariu