Îţi dai copiii la şcoală? Spune-ţi părerea despre proiectul ministerului şi schimbă ceva

• publicat la: 17 martie 2013
Îţi dai copiii la şcoală? Spune-ţi părerea despre proiectul ministerului şi schimbă ceva

Ministerul Educatiei Naţionale (MEN) a lansat sâmbătă, in dezbatere publică proiectul de Metodologie pentru inscrierea copiilor in invăţământul primar in anul scolar 2013 – 2014, informează reprezentantii institutiei.

Documentul poate fi accesat la adresa www.edu.ro, la sectiunea Inscrierea in invatamantul primar 2013 (prima pagina). Proiectul contine detaliile referitoare la inscrierea copiilor in clasa  pregătitoare si in clasa I, informează Ministerul Educatiei.
Proiectul de Metodologie a fost elaborat plecând de la experienta anului anterior. Documentul propune maximizarea optiunilor părintilor pentru inscrierea copiilor in clasa pregătitoare, propune proceduri simplificate si subliniaza dimensiunea informării publice, astfel incat informatiile sa ajunga in timp util la părinti, respectiv la publicul larg interesat.

Potrivit sursei citate, ca, până la aprobarea Metodologiei prin Ordin al Ministrului Educatiei Nationale, documentul poate suferi modificări, ca urmare a procesului de dezbatere publică.

Reprezentantii ministerului vor tine cont de opiniile primite la adresa www.edu.ro, la sectiunea Inscrierea in invatamantul primar 2013, până la data de 24 martie. Acolo unde va fi cazul, unele dintre observatiile semnalate vor putea deveni prevederi integrate in documentul final.

„Pentru o informare corectă a opiniei publice, alăturam un material care contine, in sinteză, principalele idei din Metodologia pentru inscrierea copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2013 – 2014. Materialul informativ poate fi accesat si pe www.edu.ro, pe prima pagina, la rubrica Inscrierea in invatamantul primar 2013”, spun cei de la Ministerul Educatiei.

 

sursa ziare.com

Lasati un comentariu