La Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”-„Basarabia, pământ românesc”

• publicat la: 26 martie 2013
La Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”-„Basarabia, pământ românesc”

 

Miercuri 27 martie 2013, începând cu orele 12, Biblioteca Judeţeană Satu Mare marchează împlinirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Sub genericul                  „Basarabia, pământ românesc”  la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” se vor desfăşura o serie de activităţi dedicate acestui eveniment: expoziţii de documente, alocuţiuni rostite de reprezentanţii asociaţiilor invitate, momente literar muzicale, precum şi prezentarea materialului „O filă din epopeea Marii Uniri”, de către bibliotecarul Mircea Pîrlea.

În magnificul an 1918, o stea a strălucit pe cerul Basarabiei, o stea care a călăuzit poporul român din stânga Nistrului spre mama România. Această filă importantă din epopeea Marii Uniri ce urma să fie desăvârșită la 1 Decembrie, o omagiem acum, a declarat Mircea Pîrlea, inițiatorul și organizatorul acțiunii.

La  manifestare vor lua parte reprezentanţi ai Asociaţiei ProBasarabia şi Bucovina-filiala Satu Mare, Asociaţiei Refugiaţilor, Expulzaţilor şi Deportaţilor pe motive etnice-filiala Satu Mare, Asociaţiei Prietenie fără Frontiere, membri ai Cenaclului Afirmarea condus de poetul Ion Bala, precum şi un grup de elevi de la Liceul Tehnologic de Construcţii de Maşini UNIO.

Lasati un comentariu