Luna Plantării Arborilor

• publicat la: 21 martie 2013
Luna Plantării Arborilor

Campania de împăduriri de primăvară, denumită  “Luna Plantării Arborilor”, a debutat ieri în judeţ la districtul Ardud din cadrul Ocolului Silvic Satu Mare unde au fost împădurite 1,1 hectare de teren.

La acţiune au fost prezenţi  prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Elisabeta Bekessy, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Constantin Taloş, directorul AJOFM, Marcel Maruşca, directorul adjunct al Direcţiei Silvice Satu Mare, Ioan Mihalca, primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, reprezentanţi din cadrul Direcţiei Silvice şi a Ocolului Silvic Satu Mare, alţi invitaţi.

Toţi cei prezenţi au plantat ieri cel puţin câte un arbore.
Elisabeta Bekessy a felicitat Direcţia Silvică pentru organizarea acestei campanii şi a adăugat că, instituţia pe care o conduce, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare a demarat, în paralel, tot pentru această primăvară, o campanie de împădurire a 87 de hectare de teren degradat din judeţ, în colaborare cu 14 primării.

Adrian Ştef a mentionat  că vor fi alocate sumele necesare din partea Consiliului Judeţean pentru împădurirea celor 87 de hectare de teren degradat şi că se are în vedere plantarea de arbori pe marginea drumurilor judeţene pentru a împiedica pe viitor  furtunile de zapadă.

Prefectul Eugeniu Avram a dorit sa felicite  organizatorii campaniei de împăduriri cu atat mai mult cu cât, după informatiile pe care le are, în judeţ se taie mai mult decât se plantează. În cadrul campaniei din acest an a “Lunii Plantării Arborilor” vor fi împădurite şi regenerate, la nivel judeţean, 142 de hectare de teren, din care 105 din pădurile Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) şi 37 în pădurile private administrate de RNP. Pentru toate împăduririle vor fi folosiţi 451.000 de puieţi de brad, molid, gorun, stejar pedunculat, salcâm, paltin, frasin comun şi alte specii. Dintre aceşti puieţi, 400.000 provin din pepiniera proprie a Direcţiei Silvice Satu Mare, în timp de 51.000 au fost aduşi prin transfer de la direcţiile judeţelor învecinate.

Costul total al lucrărilor derulate în cadrul campaniei din această primăvară se ridică la aproape 1,5 milioane de lei. De asemenea, Direcţia Silvică vinde la preţuri foarte avantajoase 714.000 de puieţi de stejar pedunculat pentru persoanele fizice şi juridice interesate şi va asigura asistenţa tehnică gratuită pentru plantarea şi întreţinerea acestora.

comentarii

de cat a costat ?, la 24 martie 2013 - 16:05

1,5 milioane de lei ? Ne credeti imbecili ? Ce a costat atat ? Mesele si chefurile,orele pierdute de cei din poza ?
Chiar a disparut bunul simt ?

de simtul la 24 martie 2013 - 18:41

au disparut copacii taiati pe vremea lui csehi si a lui kovacs si acum oamenii astia trebuie sa planteze altii!
mai tineti minte sloganul din camapanie a lui xsehi care il sustinea pe taietorul de copaci din castel kovaciu?
a mai ras doua parculete din carei ala care nu isi plateste datoriile da de parcu kosut nu indrazneste sa se atinga!
amu 5 ani nu avea nici dupa ce bea apa si statea fiscu la el la usa dupa bani si acum se da mare om de afaceri..cu 4 firme falimentate si inca datorii cat incape!
da din banii orasului cu sacu la amicii lui si lasa careienii pe drumuri!

de jak la 24 martie 2013 - 19:38

da cat a costa o liniuta de stat verde de 300 de metri in Carei nu ne spui cumva? ne crezi imbecili sa nu stim ca a fost peste 3 miliarde jumate luate de firma lu pataki si adorian???
da magnoliile din parc cat au costat ca au fost cumparate de doua ori ca se tot usuca cica…..
da noii trandafiri pusi de csabika adorian care i sef la spatii verzi si el cu firma de gradinarit….ioi de ce a costat atat pe orasul nostru pentru pomisorii si trandafirii si tulipanii luati?????se pun si mesele si chefurile de szuretibal sau alea cu geberjen sau alea din manej????

Lasati un comentariu