Ora Pământului la Satu Mare

• publicat la: 24 martie 2013
Ora Pământului la Satu Mare

Consiliul Judeţean Satu Mare a stins lumina timp de o oră pentru a se alătura manifestului „Earth Hour”. Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef a participat la evenimentul organizat de Asociaţia pentru Copii şi Tinerii 4U.

Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare a sprijinit organizarea evenimentului de sâmbătă, 23 martie dedicat pământului şi a stins lumina arhitecturală de pe Palatul Administrativ în intervalul 20:30-21:30.

Prezent la eveniment Adrian Ştef a declarat: „M-am alăturat şi în acest an sătmărenilor care au ţinut să marcheze Ziua Pământului. Făcând astfel de gesturi aparent neînsemnate, dar importante atunci când sunt realizate împreună, de către un număr cât mai mare de oameni, fiecare dintre noi poate contribui la realizarea unei schimbări majore în ceea ce priveşte atitudinea faţă de mediul înconjurător şi dezvoltarea durabilă

Trebuie să învăţăm atât noi adulţii, dar mai ales generaţiile tinere, să gestionăm eficient resursele, fără a face excese. Pe lângă eficienţa financiară, ne vom asigura de protejarea şi sănătatea mediului, de care depindem cu toţii în egală măsură.

Ştim că doar prin cantitatea de energie economisită pe durata evenimentului nu vom reuşi să salvăm planeta, însă vom aduce oamenii mai aproape unii de alţii şi îi vom ajuta să găsească soluţii pentru a adopta un comportament cât mai prietenos cu mediul, în viaţa de zi cu zi.”

Mesajul „Earth Hour” („Ora Pământului”) este atât unul simbolic, de încurajare a simplului  gest de a stinge lumina, în efortul global de a opri schimbarea climei pe planetă, cât şi unul practic, prin promovarea economisirii energiei prin mijloace simple atât la nivelul fiecărei  familii, cât şi la nivelul  companiilor şi instituţiilor.

Lasati un comentariu