PNL Carei promite demonstraţii dacă se continuă tăierile de copaci

• publicat la: 14 martie 2013
PNL Carei promite demonstraţii dacă se continuă tăierile de copaci

Ca răspuns la acuzaţiile fără precedent ale primarului Kovacs la adresa liberalilor careieni,joi, 14 martie , în prezenţa presei locale şi judeţene, la sediul PNL Carei a avut loc o conferinţă de presă convocată de preşedintele formaţiunii, ing. Ilie Ciută, şi vicepreşedintele, Adrian Bucureştean.

De la bun început, Ilie Ciută, care este şi consilier municipal a precizat că nu este adeptul conferinţelor de presă şi că până acum a preferat să îşi expună punctul de vedere în cadrul şedinţelor Consiliului  Local şi în cadrul Comisiei Economice din care face parte:

„În ultimii 5 ani nu am făcut conferinţe de presă, nu pentru că nu aş fi avut motiv, având în vedere atacurile constante la care am fost supus din partea primarului Kovacs, dar am considerat că nu e bine să răspund şi să intru în acest joc murdar. Ceea ce se întâmplă, însă de câteva săptămâni încoace depăşeşte orice limită. Personal, sunt sătul de acuze mincinoase din partea primarului actual. Până acum nu am răspuns nicicând la nici un atac. Am considerat că ne deosebeşte trecutul, prezentul şi binenţeles viitorul. Nu vreau să-l caracterizez, dar îmi vin în minte două maxime chinezeşti: Un om gol, plin cu laudă de sine şi Nu are nimic, absolut nimic înafară de bani.

Obsesia pe care a dezvoltat-o în ce priveşte persoana mea depăşeşte orice posibilitate de înţelegere, mai ales că de câteva luni sunt  luat la pachet împreună cu sotia  mea. În unul din articolele apărut ieri, în Gazeta de Nord-Vest, primarul Kovacs mă acuză de dezinformare şi de faptul că m-a văzut fotografiind un copac tăiat din zona clădirii noii Primării, poza apărând ulterior în Buletin de Carei. Ţin să vă precizez că persoana care m-a văzut fotografiind este de fapt fiica sa, care s-a apropiat de mine şi m-a apostrofat pentru că fac poze, m-a acuzat de incitare, afirmând că acesta este motivul apariţiei sloganurilor anti-primar pe faţadele clădirilor din oraş.”

În aceeaşi notă de denaturarea a adevărului, acelaşi primar declară pentru portalul satumareonline.ro cum că proiectul de reamenajare a zonei verzi din jurul Monumentului Ostaşului Român se execută din fonduri europene de peste 100.000 de euro iar contributia locala ar fi de 2%. Preşedintele Ilie Ciută oferă celor prezenţi documente care atestă faptul că declaraţiile primarului provin din altă sferă decât din cea a realităţii. Astfel, potrivit Hotărârii 98/2011 din şedinţa ordinară a Consiliului Local din 17 august 2011 şi din Raportul de specialitate 10069/11.08.2011 reiese că valoarea investiţiei este de 1.246.752,30 lei, din care finanţare nerambursabilă de 1.000.000 de lei şi restul contribuţie proprie în procent de 24,6 %, şi nu 2 % cum eronat afirmă primarul Kovacs.

,,Povestea acestui proiect este una mai alambicată şi a fost o soluţie de rezervă deoarece din neatenţie primăria a accesat două proiecte diferite, dar în care era inclusă reamenajarea parcului din jurul staţiei de Taxi, fapt  care ar fi dus la pierderea finanţării proiectelor,,.

Ilie Ciută scoate în evidenţă irelevanţa proiectului Realizare Parc în centrul Careiului în condiţiile în care oraşul dispunea deja de acest parc. Ridică semne de întrebare şi graba cu care s-au pus aceste proiecte pe masa consilierilor la acea vreme, fără a li se pune la dispoziţie dosarele şi schiţele aferente.A existat chiar o situaţie în care managerul de proiect era la Bucureşti la Ministerul Mediului şi aştepta telefonul de confirmare a aprobării de către Consiliul Local a proiectului de hotărâre.

,,Tăierea copacilor este pe buzele tuturor careienilor  la ora actuală  şi deşi primarul se încăpăţânează să afirme că se taie doar copaci uscaţi sau că se fac tăieri de cosmetizare, cruda realitate ne arată cu totul altceva. Vă rog să remarcaţi că la intrarea în parc dinspre Radio Transilvania, partea dreaptă a fost defrişată complet la fel ca şi zona de lângă staţia de Taxi de pe Calea 1 decembrie 1918, unde în urma consultării proiectului, am remarcat că nu erau necesare acele tăieri.Vreau să-mi cer scuze cu acest prilej  de la careienii care mă tot rugau în urmă cu doi ani să ieşim în stradă, pentru că nu am dat atunci curs solicitărilor,,.

Preşedintele Ilie Ciută afirmă că potrivit documentelor ,nici lucrările de pe bulevardul 25 Octombrie, unde pe  300 de metri de spaţii verzi reamanejate s-au plătit aproape 400.000 de lei, nu sunt din fonduri europene, ci din fonduri proprii. Acele lucrări nu îşi aveau rostul cât timp pe acel spaţiu verde erau binecunoscutele tufe de trandafiri multicolori.

S-a dorit doar să se înlocuiască ceva cu altceva, deci cheltuielile nu au fost justificate.

În final, Ilie Ciută a dorit să precizeze că organizaţia PNL pe care o conduce nu are nimic de-a face cu înscrisurile apărute marţi dimineaţă pe foarte multe clădiri din oraş aşa cum insinuează primarul Kovacs în portalul careian de ştiri de limbă maghiară:„Nu permit nimănui să ne arunce în cârcă acuzaţii nefondate.”

Defăimările şi minciunile primarului Kovacs proliferate în presă sunt demontate şi de către vicepreşedintele PNL Adrian Bucureştean, care afirmă:

Voi face referire la un articol apărut în nagykaroly.ro Ki a vandal, ki a felbujto, considerând că lucrurile au mers prea departe scăpând de sub control, ceea ce mă face să cred că avem de-a face cu un caz medical.”

Consilierul Adrian Bucureştean îl acuză pe primarul Kovacs că în interviul acordat portalului amintit, primarul insinuează că situaţia de nemulţumire latentă din oraş se datorează portalului local românesc de ştiri, în fapt deţinătorului acestuia şi organizaţiei PNL, deoarece sunt singurii care iau atitudine faţă de derapajele celor doi primari:

După ce că el a tăiat sute de copaci în decurs de 2 ani, mai este şi nedumerit de ce este lumea nemulţumită. Ne tratează ca pe nişte legume care nu-şi pot da seama de diferenţa dintre ce ne spune şi ce se face. Cine sunt specialiştii care hotărăsc ce  copaci se taie? Eu am văzut numai drujbaşi mai în vârstă care îşi dau cu părerea. Să înţelegem că primarul nu are nici un cuvânt de spus în faţa acestor aşa-zişi specialişti ?”

Sarabanda acuzaţiilor include şi portalul românesc Buletin de Carei, ceea ce îl determină pe consilierul Bucureştean să solicite primarului Kovacs o listă cu portalurile credibile ce pot fi accesate.

Legat de inscripţiile apărute, vicepreşedintele Adrian Bucureştean anunţă oferirea unei recompense pentru prinderea persoanei vinovate de vandalism, prin înscrisurile anti-primar.

„Cine crede că Partidul Naţional Liberal plăteşte sau încurajează pe cineva să facă asemenea ilegalităţi, acela e nebun. Noi nu suntem terorişti, iar cocktailuri Molotov am văzut doar în filme. De fapt, din sursele noastre am reuşit să aflăm cine ar fi suspectul pentru graffiti-ul de pe pereţi, n+are nici o legătură cu PNL, iar Poliţia deja îl cercetează. Acum aşteptăm ca primarul Eugen Kovacs să-şi ceară scuze public pentru afirmaţiile defăimătoare la adresa noastră”  afirmă vicepreşedintele organizaţiei locale a PNL, Adrian Bucureştean.

Nici guvernul Ponta nu scapă de acuzaţiile primarului în interviul amintit, acesta fiind arătat cu degetul pentru lipsa de cooperare în ceea ce priveşte oferirea de fonduri, fapt ce atrage din partea lui Adrian Bucureştean un apel la memoria prea scurtă a preşedintelui UDMR Carei, care uită că plata arieratelor este un cadou de la guvern primit nu cu mult timp în urmă.

Eu am fost ales de careieni! Cui nu-i convine…sa plece

De departe cea mai abominabilă afirmaţie a primarului în interviul acordat portalului de ştiri este cea potrivit căreia careienii care nu sunt mulţumiţi de rezultatul alegerilor (în urma cărora a devenit primar) şi nu pot să-l accepte sunt invitaţi să plece. „Eu am fost ales de careieni! Dacă nu le convine rezultatul alegerilor, ori să-l accepte, ori să plece! Nu mai suport în continuare asemenea atacuri. Din start nu mă atacă numai pe mine, dar fac rău şi oraşului.”declara primarul Kovacs

O jignire de cea mai joasă speţă la adresa oricărui careian. Un dicton pe care îl credeam îngropat alături de vremurile de tristă amintire: Cine nu e cu noi e împotriva noastră.

Susţinătorii conferinţei de presă de astăzi aduc la cunoştinaţa opiniei publice că, deşi nu sunt adepţi ai demostraţiilor, le vor organiza totuşi în încercarea de a proteja ce a mai rămas din copacii oraşului, având în vedere că nu trece o zi fără a se tăia câte un copac.

Dacă se va mai tăia nejustificat încă vreun copac pe teritoriul Careiului, primarul va avea parte de demonstraţii de protest. Garantăm că acestea vor fi paşnice, dar ne vom face auzită vocea”!

 

Daniela Ciută

 

comentarii

de bernadet la 14 martie 2013 - 21:32

poate vreti sa si divorteze domnu ciuta de careianca….ca sa va faca pe plac la astia care traiti numa din pusculita orasului ???
hotul jeno scoborat din varful muntelui e bun pt voi??? si vicele forbalist ce injura birjareste pe toata lumea e bun????
doare la voi ca se afla adevarul despre furtisagurile voastre si despre aventurile…..
doi traseisti politici pe la ce partide au reusit sa prosteasca oamenii…bine udmr carei..faini conducatori aveti…taietori de copaci!!!!

de alt careian la 14 martie 2013 - 22:04

de ce nu ati spus si ca la primarie se dadeau telefoane de amenintare la adresa celor ce au iesit sa isi spuna parerea in mod civilizat impotriva taierilor???
citi copaci a plantat fotbalistu din orasul fara echipa de fotbal sau primarul care sta la altii in casa daca el nu are ????

de oana la 14 martie 2013 - 22:13

Suntem in secolul XXI si continua aceasta obsesie medievala a originii! Chiar conteaza daca cineva este nascut intr-o localitate, sau conteaza faptele sale, actiunile sale, omenia sa! Foarte multi oameni sunt inca prinzonierii unui mod medieval de gandire, din pacate!
De aici si pana a spune ca cel care este omul locului poate face orice doreste, nu mai este decat un pas!

de careian1 la 14 martie 2013 - 22:17

inafara de a pune pavaj in curte cand a fost pus la piata ce a facut jeno pt oras?
a adus caii in parc si a platit curentul pentru ei din banii orasului atunci cand el era cu trupa la noua democratie acum apusa.
cite voturi a facut cand a candidat singur ???
cum se face ca avea casa rapciugoasa inainte de a fi primar si acum are termopane? si mai are si retinere din salar..de ce nu da si la altii reteta?

de CARAIAN la 14 martie 2013 - 22:32

Oamenii de la tara aveau un respect deosebit pentru natura care ii hranea si le asigura un viitor.Inadaptabilii s-au exclus singuri prin incompatibilitate cu sistemul de valori al familiilor respectabile de tarani.Cu ce este de vina orasul Carei si arborii lui de trebuie sa suporte un rebut ?

de Cristian la 14 martie 2013 - 23:14

@ bernadet
N-ar strica să mai înveţi puţin limba română, poate ai înţelege ceva din subiectul de faţă.
@ alt Careian în legătură cu telefoanele de ameninţare – nu denotă alt ceva decât că liderii oraşului sunt cu musca pe căciulă.
„a legjobb védekezés a támadás”
În loc să le fie ruşine pentru ceea ce au făcut, mai şi ameninţă (acţiune de tip mafiotică). Atât ştiu ei să facă.
Iar dacă noi suntem fricoşi nu se va schima niciodată nimic în acest oraş.
Se adevereşte zicala lui Abraham Lincoln : Dacă vrei să cunoşti caracterul unui om dă-i putere.
Zicala de mai sus este valabilă pentru primarul nostru, face ce vrea în acet oraş,se foloseşte abuziv de puterea lui, iar din punct de vedere legal are dreptate. Singurul lucru ce putem face e să ieşim pe stradă la proteste.
Daniela Ciută fără sprijinul careienilor nu va putea opri defrişările.Avem mai mult de pierdut dacă suntem laşi.

de Horia Mărieș la 15 martie 2013 - 07:02

@Cristian la 14 March 2013 – 23:14

Dacă mai există oameni demni, curajosi, responsabili în Carei care vot să se alăture protestelor, este de notat că aceste proteste ar trebui făcute nu spontan ci cu un minim de organizare prealabilă. Mai precis, este indicat să se obtină in prealabil o autorizatie de la oficialitatile locale pentru protestul pasnic sau pentru pichetarea Primăriei.

Citesc pe aici pe la comentarii că imediat după protest au început sa zbârnâie telefoanele de pe la etajul II al primariei, pe la vice, si s-a pus în miscare acțiunea represivă împotriva celor câțiva curajosi si cu spinarea dreptă care au participat la protest. Au fost sunați sefii de pe la serviciile respectivilor, au fost chemați sa dea explicatii privind comportamentul subalternilor la vice, le-a fost impus șefilor să ia măsuri de sancționare a „vinovaților”, cică unii au dat și „extemporale”, iat participanții au fost crucificați fiindcă au suflat în iaurt, etc.

Jos cu pălăria din nou în fața celor câțiva care au avut curajul și demnitatea – culmea, în Carei! – să țină în mână niște nevinovate și pașnice foi de hârtie și să-și spună păsul cu voce tare. Merită toată admirația si tot respectul meu.

Dar atenție: ca să nu se mai dea ocazia baronilor localio fortoși să treacă la represalii, este bine ca protestele să aibă o autorizare prealabilă. Ca să nu mai fie pe urmă nici un fel de vorbe. Că doar trăim în democrație.

de eniko la 15 martie 2013 - 07:12

alo! in careii mari s-a auzit de zicala (din intelepciunea de secole) OMUL SFINTESTE LOCUL? nenea careian sa stii matale ca a facut mai mult ptr. orasul asta unii veniti ,,de aiurea ,, de la ,,capatul pamantului,,vorba actualului PAPA. Sau matale n-ai auzit ,ca erai pe alta frecventa .!!!!

de eniko la 15 martie 2013 - 07:13

au facut

de Horia Mărieș la 15 martie 2013 - 07:39

@careian1 la 14 March 2013 – 22:17

primarul Kovacs….”a adus caii in parc si a platit curentul pentru ei din banii orasului”

Alt subiect care trebuie abordat de urgență și cu spirit civic.
Este pe țeavă. Subiectul. In curând se vor apuca fârtații de renovarea Manejului. Nu știu dacă s-a organizat licitația sau nu, dar pentru cei de la Primărie asta nu este nici o problemă, găsesc ei repede o firmă prietenă care să se înfrupte din banii europeni.

OK, clădirea Manejului din Parcul Dendrologic trebuie neapărat renovată fiindcă azi este o mizerie, o rușine. Deși Asociația Equuus a primit de la Statul român câteva zeci de mii de euro pentru renovarea clădirii, dar a preferat să-i investească în armăsari (unii sau unele chiar au nevoie de așa ceva) și în pensiune cu paturi confortabile (unii sau unele chiar au nevoie de așa ceva).

Intrebarea care se pune este însă ce destinatie i se va da Manejului. De subiectul ăsta se discută foarte puțin si în cercuri privilegiate de cate 2-3 persoane. Intre VIP-ui se poarta discutiile respective.

Pe vremea copilariei mele acolo era un cinema panoramic. Tot cinema era si in fostul Teatru de pe str Iuliu Maniu dar acolo aveau loc si spectacole teatrale.

Pe vremea razboiului, atunci cand castelul era folosit ca scoala pentru cadetii honvezi, elevii jucau fotbal in interioriorul Manejului, atunci cand afară conditiile meteo erau adverse. Sau alergau, sau practicau alte exerciții fizice sau sporturi. Nici pe vremea cadetilor honvezi nu călca nici un picior de cal in interiorul Manejului. Cai aveau voie în interior numai pe vremea grofilor.

Nu cred ca mai este cazul sa calce picior de cal in incinta Parcului Dendrologic fiindcă nu mai suntem pe vremea invaziei popoarelor migratoare și pe de altă parte Parcul Dendrologic se află în buricul târgului, foarte aproape de blocurile de locuințe de lângă Monument.

A fost o mare dezbatere pe aici pe la comentarii pe tema Teatru de Vară sau sau așa ceva, vs. Manej. S-a fâsâit dezbaterea.
La un moment dat s-a aprobat în C.L. versiunea Teatru de Vară, s-au cheltuit din banii mei (adică ai contribuabililor careieni) o grămadă de bani pentru plata unui studiu de fezabilitate care a fost apoi aruncat la coș de simpatizanții asociatiei Equus. Până la urmă, Equusiștii (sau călăreața Equusistă) au (a) avut câstig de cauză, fiindcă caii continuă să se plimbe, fără nici o jenă ți continuă să facă 3,14 – 3,14 și kk în Parcul Dendrologic. In consecință Consiliul Local cu majoritare necuvântâtoare UDMR-istă a hotărât refacerea clădirii Manejului, fără să se mai vorbească nici un cuvânt de banii cheltuiti aiurea pentru SF Teatru de Vara.

A venit momentul initierii unei dezbateri publice cu tema: „Sunteţi de acord ca în clădirea renovată a Manejului să-și găsească adăpost un lăcaș de cultură și ca să se interzică accesului cailor în Parcul Dendrologic?” chiar și aici în B. de C. la rubrica SONDAJE. Mai precis să se înlocuiască la rubrica SONDAJE intrebarea deja „rezolvată”: „Sunteţi de acord cu scoaterea trandafirilor existenţi şi modificarea spaţiilor verzi?”

Sau să se organizeze de unii mai isteți un referendum local cu întrebarea asta.

Acum este momentul pentru manifestarea spiritului civic al careienilor, fiindcă atunci când vor face caii kk în Manej va fi deja prea târziu.

Și atunci când va fi plin de kk de cal în centrul orașului, iar o să aibă loc proteste spontane, și iar o să se supere foarte tare vicele și primașul.

de Horia Mărieș la 15 martie 2013 - 07:53

@eniko la 15 March 2013 – 07:12

„alo!” V-ați trezit vorbind la telefon ???

Erata @eniko la 15 March 2013 – 07:13 era chiar necesară fiindcă de anαβ suntem deja sătui.

de Careian la 15 martie 2013 - 07:57

D-le Kovacs v-ati gandit sa va platiti datoriile?
Ati castiga ceva puncte la demnitate.Oricum nu cat sa conteze.
Incercati sa intrati in legalitate si postati declaratia de avere actualizata!
Lasati instigarile impotriva romanilor si nu fortati infiintarea de gradinite si clase de limba maghiara impotriva vointei parintilor.
Nu va leaga nimic de Carei inafara de interese financiare.Lasati locul celor ce simt ceva pentru orasul acesta.Ar fi OK!

de Horia Mărieș la 15 martie 2013 - 08:20

@Careian la 15 March 2013 – 07:57

„Incercati sa intrati in legalitate si postati declaratia de avere actualizata!”

De acord. Eu îi tot scriu treaba asta pe aici pe la Comments de vre-o doi ani de zile. Se face că n-aude, dar ce-i drept este drept. Individul are o scuză.

Cică este tufă de Veneția și la IT de aia nu-ți poate publica declarația de avere acualizată pe site (o are și acum pe cea din 2008), nu numai la management firme private (bine)făcătoare de scaune dar și la management oraș (adică la specialitatea de funcționar public numită în stil local „city manager”).

de careianu la 15 martie 2013 - 10:10

intrebarea e…? unde se duc copaci taiati ….unde se duc molozurile …de ce nu se pietruiesc drumurile din vii care nu sant accesibile pe timp ploios….noi avemcateva poze cu cei care fac afaceri cu copaci si molozuri ce se ridica din oras si unde sant duse ce afaceri fac uni…?

de cetatean la 15 martie 2013 - 10:16

fica lui kovacs sa angajeze muncitori cu carte de munca …nu lanegru

de revoltat la 15 martie 2013 - 11:37

AUZITI CE VORBESTE UN PRIMAR UDMR DE CAREI?
CICA SA PLECE CINE NU IL VREA!!!! KELEMEN HUNOR CE PARERE ARE DE AFIRMATIILE UNUI PRESEDINTE DE UDMR DIN CAREI CARE MAI E SI PRIMAR?
DAR TOKES PARLAMENTARU?

de bobu la 15 martie 2013 - 17:07

dna ciuta..de ce nu l-ati acuzat si dvs pe presedintele udmr ca v-a distrus panoul publicitar de pe calea armatei romane??? daca el are tot felul de inchipuiri de ce nu luati in calcul si varianta aceasta?

de puiu la 15 martie 2013 - 17:17

Bine ca atunci nu ati reclamat cand au fost taiati copaci de langa catedrala ortodoxa !Foarte primitivi sunteti.Trebuie sa intelegem ca traim in aceeasi oras.Romani,maghiari,svabi si tigani.Ar trebui sa profitam de posibilitatiile Careiului .Ca la Bucuresti nimeni nu este interesat de soarta noastra.Si intr-adevar nu Kovacs a plantat copacii pe care au taiat dar nici Ilie Ciuta care nu are nimic cu orasul asta .Eventual il deranjeaza ca Kovaci fura singur si el nu are accces la sumele destul de consistente.

de cetatean la 15 martie 2013 - 18:53

unde se duc copaci taiati ..la gater in urziceni si pe urma la firma lu baiatu care are angajati la negru…molozurile unde dispar ….de ce nu se pietruiesc drumurile in vii..?

de costi la 15 martie 2013 - 20:05

gata buli la castel?/ati terminat cu sarbatorirea infringerilor?/v/ati lamentat destul pt un an?/….nu stiam ce e asa liniste pina ati fost acolo….

de tulipan la 15 martie 2013 - 21:40

slaba audienta la castel jenoke…nici macar cei multi la la care esti presedinte nu iti mai cred minciunile gogonate…pacat ca ati cumparat pe dejaba scaunele….si alea care erau o fost prea multye.
rau i sa umbli cu capu in nori ..te desfaci tat cand pici!

de Livia la 15 martie 2013 - 22:35

Va rog sa comunicati si care este salariul mediu din primaria Carei si pe ce criterii se fac angajarile!
Multumesc.

de Cristian la 15 martie 2013 - 23:29

@Livia
Răspunsul – 840 Euro pe anul 2009
– criterii : pile sau şpagă sau amândouă

de ... la 16 martie 2013 - 17:38

Demisia PNL demisia !! numai prostile faceti !! DEMISIAAAAA

de rakouti la 16 martie 2013 - 19:12

demisia de unde?
diktatura iudemere cere demisia pnl de undye?

de rakouti la 16 martie 2013 - 20:11

presedyntele udmr carei angajaza la primarie pe boros care nici nu mere la servici numai banii ia si sta toata ziua la jolti informaticianul de la spital sa faca ziarul..apoi injura pe romani de la care ia salar consilierul lui jeno

de Asu A.J. la 17 martie 2013 - 02:39

„puiu”

de ce nu semnezi „pulyka”, pentru ca limba romana nu iti este limba materna? decat sa te pretinzi „puiu” si sa spui „aceeasi oras”, mai bine prezinta-te drept „pulykakakas”.

„zum”
primitiv sa-i spui lui pulykakakas, celei care te-a scapat in lume si „colectivului” de autori ai traseismului legendelor magar szamarene.

de ...pentru rakouti la 17 martie 2013 - 04:10

Oricum nu puteti sa faceti nimic :)) peste 3 ani iara aveti ala 20% sansa sa castigati alegerile :)))))

de pentru puiu de... la 17 martie 2013 - 07:42

oricum nu puteti sa negati ca primarul orasului si presedintele udmr carei are retinere din salar pentru datoriile neplatite si pierderea procesului cu ministerul finantelor….si nu puteti face nimic cand scrie lumea ca primaru nu are nici macar o casa a lui pentru ca stiti ca este adevarat…la fel de adevarat ca si faptul ca a cumparat o masina pe o fundatie infiintata pt promovarea turismului local pe care o foloseste el si familia lui!!!
acesta este omul pe care comunitatea maghiara il sprijina si il voteaza…omul care taie copacii in carei dupa bunul plac are sustinerea udmr carei…si deci tot ce spun borbely si kelemen e praf in ochi..ca l;a carei face jeno ce vrea el ..primarul jeno face de ras si notiunea de democratie.pumnul in gura si presa scrisa judeteana sunt armele lui cu care conduce udmr la carei!

de emil la 17 martie 2013 - 11:31

de putut se poate face ceva, anume sa spui ce crezi ca nu e bine.

de cetatean la 17 martie 2013 - 14:42

trag apa peste toti rahatiii

de careian la 17 martie 2013 - 19:14

sa incepem cu datornicii..si apoi cu analfabetii…

de un cetatean la 17 martie 2013 - 19:55

cat de purtator de ochelari de cal poti sa fii ca sa nu vezi realitatea decat prin ochii celui ce incearca sa scape de bratul legii si de datorii folosindu-se de biserica sau de presa aservita sau de profitori?????
cei ce se pretind a fi din neam de nobili maghiari au ajuns sa plece spinarea la un taietor ordinar de copaci ce ajung furnir si scanduri numa bune de prelucrat si totul in numele transformarii orasului in unul sudist lipsit de orice urma de verdeata inafara gazonului dar plin de frunzele si fantinile elenei basiste!
viva natiunea tulipana ingenuncheata de drujbasul fara casa dar plin de datorii!

de ocsi la 18 martie 2013 - 22:34

multumim pentru filmul saptamanii!!!!

de cetatean la 19 martie 2013 - 11:28

kovacsi sa te dutci tu unde o fost nastase…inainte de alegeri iti cersea toata haita nu pupai si in cur acuma esti un jeg ca toti ceilalti

de Horia Mărieș la 19 martie 2013 - 16:55

Proprietarul unei firme de construcții )aia cu bordurileÖ vorbește cu primarul orașului:
– Am la firmă un Renault nou, ca cel de la Fundația Károlyi, de care nimeni nu se folosește, mă gândeam să vi-l fac cadou.
– Nu, nici într-un caz!!!… Eu nu pot primi așa cadouri scumpe.
– În cazul acesta, aș putea să vi-l vând cu 100 de euro.
– Eeee.. atunci aș vrea să cumpăr două.

de localnicu la 22 martie 2013 - 08:10

conferinta de presa , seriozitate, echipa buna.? da cum nu castiga niciodata?

de juristu la 22 martie 2013 - 08:21

ia sa ne gandim cine e la primarie in ultimii 20 de ani si cine gestioneaza listele electorale?
cine e la serviciul de evidenta din satumare?
cine trimite liste electorale cu peste 21 de mii de careieni cu drept de vot iar noi sintem doar 20 de mii cu tot cu copii pana la 18 ani.
ce e asa greu de priceput?
doar nu credeati ca va iubeste lumea prin carei dragi kovacisti?

de emil la 23 martie 2013 - 00:17

ni,cu local 22mart 08:10

nu castiga pentru ca rmdszamar voteaza etnic pe folegelista chiar daca se muta toti pe strada Baltilor, daca beau apa din baltile de pe drum, daca locuiesc in groapa de gunoi, daca se darama castelul sau se taie toti copacii din parcul. important e sa fie „a mienk”, „de aici” – adica din Asuaj – si sa distruga tot ce e romanesc in oras.

de pnlist la 27 martie 2013 - 13:38

zise jeno si mai taie un copac…..fara domnu ciuta kovacs va putea sa taie ce vrea si de unde vrea?
sunt de acord aici cu lupul.,.doar ca mai intai ar trebui sa isi plateasca primarul datoriile si apoi sa dea lectii la altii;
la ianculesti le fura lacul si a vrut si pasunea si acum daca vin fondurile de la europa nu va putea sa bage mana pana la git daca ramane domnu ciuta presedinte?
sa fii primar si sa iti fie frica de un presedinte de partid….asta da valoare pentru cineva ca domnu ciuta!

de Andrei la 27 martie 2013 - 15:09

Bine PNL Carei!
Singurii pe care jeno nu ii poate momi cum vrea el ca sa isi acopere toate smenurile!
Ce actiuni caritabile a facut pentru careieni din bani personali primarul si ajutorul sau de nadejde?
Copaci au taiat.
Trandafiri au scos ca sa puna lalele.
Datorii cat casa au lasat in urma.Firme falimentate.Retrocedari pe criterii etnice.Ajunge.Mai luati o pauza si vizitati unde a fost nastase!

de Asu A.J. la 27 martie 2013 - 15:57

lupultdinpenale

poate ai dreptate, iar Ciuta (nu stiu dupa care criterii, ca dino au disparut de multa vreme) ar fi un dino. daca e dupa varsta, e mai tanar decat folegelista, alias primarul, deci primarul ar fi si mai dino decat el. daca e dupa pe care l-a pus pcr in fruntea vreunei firme, iar are avantaj cavalerul de szentborban. daca e dupa vechimea in pcr, iar avantaj kk0vax. deci, oricum ai intoarce-o, 000 = primarul e mai dino decat oricine e nascut mai tarziu decat el. sau la unguri nu se pune varsta, asa cum nu se pune nici ca „nu e de aici”, cum li se aplica stampila unor romani?!
dar, oricum, kkovax = 000(nu pun 00 ca sa nu creez foarte probabile confuzii din cauza asemanarii) fara nici un dubiu, este si va ramane un diszno + adocsalas care conduce rdmdsz(amar) de pe canalizarea castelului karuly.

de lupulTinar la 27 martie 2013 - 19:12

nu-i vorba de kovax….
lupii tineri vreau si ei ciolanul…..
ciuta ar trebui sa cedeze elegant…..
la colegii mai tineri si mai dotati

de lupuldac la 27 martie 2013 - 20:12

lupul tinar impartea sarmale la castel de la cantina sociala a orasului si a uitat sa le plateasca???/si apoi a uitat sa plateasca si haita de scribalai cu care vroia sa castige codrul pe banii lu kovax de la guvern sau pe creditele de la banci de sute de mii de euroi????
slaba dotare de atac……

de mielu la 27 martie 2013 - 20:16

ce tot aveti cu lupisor?
pai nu scrie ca vrea la ciolan si doar la ciolan?
mare suparare la iudemerei..ies si ei cum pot la atac daca cu copacii au incurcat la el si au jumulit orasu de jumate parcu!

de emil la 27 martie 2013 - 20:30

totusi, ce are PNL Carei cu ciolanul, ca, atata timp cat rmdsz(amar) voteaza etnic, rmdiszno are mereu majoritatea, chiar daca isi pun candidati caii lui anus (din parcul demonologic).

de penelist la 27 martie 2013 - 20:46

dapoi stati blinzi ca ciuta o venit cu ciolanu deacasa.
asta nu sta cu mana intinsa la stat si la guvern si nici datorii nu are.
masinile is pe numele lui si la fel si casa si nu trebe sa le ascunda de fisc ca si primaru.
doare rau ca nu aveti ce zice?
trece…cu vinu de pir

Lasati un comentariu