Post de televiziune in Carei

• publicat la: 8 martie 2013
Post de televiziune in Carei

CNA a acordat, joi, o licenţă audiovizuală televiziunii generaliste Castellum, care va emite în judeţele Satu Mare şi Maramureş şi al cărei principal scop este promovarea turistică a castelului Károlyi din Carei.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea societăţii Art Design Studio Production SRL de acordarea a unei licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii televiziunii generaliste Castellum.

Potrivit dosarului depus la CNA, asociaţii societăţii Art Design Studio Production SRL sunt: Păcurar Oana Mirabela (60%) şi Zaharia Maria Adriana (40%).

Postul Castellum va emite programe din localitatea Carei şi va fi retransmis pe reţelele Digital Cable Systems SA în judeţele Satu Mare şi Maramureş.

Televiziunea va avea ca principal obiectiv „promovarea turistică a castelului Karolyi, a expoziţiilor şi concertelor ce au loc în sălile castelului şi a investiţiilor făcute de Primăria Municipiului Carei în proiectele de dezvoltare locală”.

Astfel, emisiunea „La castel” care va fi difuzată pe postul Castellum se va realiza în incinta sălilor expoziţionale ale castelului Károlyi, în ziua de luni când castelul este închis publicului. Totodată, se vor realiza emisiuni muzicale în saloane ale castelului şi emisiuni culturale în biblioteca din castel.

Totodată, de luni până vineri, între orele 19.00 – 19.45, postul Castellum va difuza grupajul informativ cu titlul „Actualitatea careiană”.

Televiziunea va difuza 10% programe producţie proprie şi 90% programe retransmise de la postul Informaţia TV, o televiziune regională care emite în Satu Mare şi Maramureş.

Grila postului Castellum va cuprinde programe de informare (40%), programe educative, culturale şi religioase (30%), filme (10%), programe de divertisment (10%) şi publicitate (10%).

Pe de altă parte, potrivit dosarului depus la CNA, societatea Art Design Studio Production SRL a realizat studioul Informaţia TV, post regional de televiziune care emite în judeţele Satu Mare şi Maramureş, şi a produs filme documentare şi emisiuni.

De asemenea, societatea are ca obiect de activitate şi organizarea de expoziţii şi restaurări. Totodată, cele două asociate au participat la lucrări de restaurare şi de amenajare a spaţiului expoziţional de la Castelul Karolyi din Carei, se mai spune în dosarul depus la CNA.

Echipa televiziunii Castellum este formată din trei cameramani, un regizor de emisie, un editor video şi trei redactori.

Valoarea investiţiei în televiziunea Castellum este de 150.000 de euro, din surse proprii, se mai spune în dosar.

Pe de altă parte, postul Castellum va beneficia de suportul logistic al ziarelor Informaţia Zilei şi Szatmari Magyar Hirlap, al postului Informaţia TV şi al Fundaţiei Pro Castellum.

Solicitarea de acordare a licenţei postului Castellum a fost aprobată de membrii CNA cu şase voturi „pentru” şi patru „împotrivă” potrivit  economica.net.

 

Membrii comisiei au avut indoieli daca acest post va promova sau nu o afacere, avand in vedere ca edificiul a fost renovat de aceasi companie in urma obtinerii de fonduri europene.

“Eu nu pot sa inteleg cum cineva vrea sa faca un post de televiziune decat daca vrea sa faca o afacere din promovarea castelului. Daca va uitati cu atentie este vorba de doua ore de program si de 45 de minute de infotext si se spune clar ca principalul obiectiv al postului este promovarea turistica a castelului Karoly” a sustinut Christian Mititelu,potrivit  reportervirtual.ro


comentarii

de castelanul la 8 martie 2013 - 16:44

-actionarele nu sunt fiica si sefa redactor de la cei de incaseaza sute de milioane de la covaciu pentru omagierea lui mai ceva ca ceausescu in paginile proprietarului????cica firma e din 2012 probabil facuta special pentru sifonare de sume importante….
-urmeaza palatul administrativ din satmar pe cand nu le va mai ajunge Careiul???/

de mona la 8 martie 2013 - 16:46

Actualitatea careiana nu era emisiunea lui Ciprian de la nvtv???
sa vedem ce zice govor.
sau senatorul marian.

de Horia Mărieș la 8 martie 2013 - 17:03

Date publice de pe site-ul Ministerului Finanțelor:

AGENTUL ECONOMIC CU CODUL UNIC DE IDENTIFICARE 30383501
Denumire platitor: ART DESIGN STUDIO PRODUCTION SRL
Adresa: Str. MICU KLEIN 2, Satu Mare
Judetul: SATU MARE
Numar de inmatriculare la Registrul Comertului: J30 /464 /2012
Codul postal: 440013
Stare societate: INREGISTRAT din data 02 July 2012
Data inregistrarii ultimei declaratii: 03 September 2012
Data ultimei prelucrari: 03 September 2012
Impozit pe profit (data luarii in evidenta): NU
Impozit pe veniturile microintreprinderilor (luarea in evidenta): 04-JUL-12
Taxa pe valoarea adaugata (data luarii in evidenta): NU
Tot felul de contributii (data luarii in evidenta): 03-SEP-12
Impozit pe veniturile din salarii si asimilate salariilor (data luarii in evidenta): 03-SEP-12
Date Economice la 27-Nov-2012
Cifra de faceri: 0 Lei
Profitul net: 0 Lei
Pierdere net: 0 Lei
Profit brut: 0 Lei
Pierdere brut: 0 Lei
Salariati: 0 angajati

de careianu la 8 martie 2013 - 18:36

alta manevra de furat

de hombre la 8 martie 2013 - 21:31

sincer…. nu cred ca are relevanta cine va face acest proiect. important e ca SE FACE pentru CAREI. nu inteleg de ce trebuie tot timpul sa fie toata lumea gica-contra.
e un proiect remarcabil, se gandeste cineva la „minunata comuna” Carei.

de spider la 8 martie 2013 - 22:07

eu cred ca e important ca se arunca banii orasului in buzunarul acestor …cine face acest proiect.
au terminat cu fondurile europene pentru proiectul castelul carei si acum trebuie ghicit ceva ca…de..obrazu subtire cu cheltuiala se tine

de iancu la 8 martie 2013 - 22:22

cred ca daca udmr face post de televiziune atunci e furt din banii publici
daca usl facea atunci `vezi ca oamenii astia realizeaza ceva pentru oras`

de kotlou la 8 martie 2013 - 22:57

hopa..hopa…adica udmr este in spatele la cele doua ….???.mersi de informatie iancu

de jolti la 9 martie 2013 - 08:31

covaciul necareian aduce iarasi straini de oras la jumulit fonduri locale fara pic de mila…poate il filmeaza pe la spital cand..viziteaza erjika prin..saloon…sau cand cumpara cele 30 de hectare din salarul taiat…sau cand face fabrica pentru copii din acelasi salar taiat…sau unde ajung copacii taiati din oras dupa ce ies de la gaterul din urzicenipadure de la capatul satului…

de cna la 9 martie 2013 - 14:53

cum postulpacurar nu primit licenta de transmisie si sta numa pe internet au gasit chichita cu castelul grofilor udmristi de la carei si apoi baga pe digi 90 la suta programe retransmise de la satmar si doar 10 la suta productie proprie!
pe om il doare-n spitz de oras…banii …sunt mama si tata pentru el!

de Horia Mărieș la 9 martie 2013 - 19:56

@cna la 9 March 2013 – 14:53 a intuit foarte bine.

Pe de altă parte, orice post local TV deservește clar interesele unui partid. Este portavocea unui partid. Fiindcî de luni până vineri, între orele 19.00 – 19.45, postul Castellum va difuza grupajul informativ cu titlul “Actualitatea careiană”. Bănuiesc că în acest caz va fi vorba în primul rând de PDL, dar nu șunt sigur. Sunt alții însă care știu mai bine cum stau lucrurile decât pot să presupun eu.

Este implicată clar publicația Informația Zilei Satu Mare și postul online Informația TV (itv) fiindcă la I.Z.S.M. director general este numitul D. Păcuraru iar redactor şef ediţia de Satu Mare este Adriana Zaharia, pe când la postul TV Castellum actionari sunt asociaţii societăţii Art Design Studio Production SRL și anume Păcurar Oana Mirabela (60%) şi Zaharia Maria Adriana (40%). Sau o fi doar o simplă coincidență de nume??? 🙂

Interesant este că la I.Z.S.M. are niscaiva interese (sau conflicte de interese) și numitul George Vulturescu, directorul revistei Poesis și în același timp (sau mai bine zis – încă) director executiv al Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național a județului Satu Mare care este de fapt un serviciu public descentralizat al Ministerului Culturii și Cultelor, cu personalitate juridică.

Pe scurt, cine cunoaște orientarea politică a publicației I.Z.S.M. știe și care va fi orientarea politică a postului TV Castellum.

Și mai interesant este faptul că denumirea de Castellum este un plagiat.

George Vulturescu a urlat ca din gură de șarpe pe 2 martie a.c. că Adrian Ștef i-ar fi furat ideea (l-a plagiat) cu privire la centenarul Vida Gheza organizat la Carei, iar eu astept să urle tare și acum.

Pe de altă parte, mă astept să facă mare scandal pe motive de plagiat și Muzeul Judeţean Satu Mare.

http://www.e-castellum.eu/url/HOME

A fost un proiect niumit „Castellum – Organizarea expoziţiilor interactive în castelul din Carei şi în conacul din Szabolcs şi promovarea acestora în contextul turismului transfrontalier” finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013. Parteneri: Muzeul Judeţean Satu Mare și Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Múzeumok Igazgatósága (Direcţia Muzeelor din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg). Durata de implementare: 18 luni. Proiectul a fost început în decembrie 2009 și s-a terminat în mai 2011. Valoarea proiectului: 1.010.231 euro, din care finanțarea Uniunii Europene, prin FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) a fost de 858.696,35 euro. Bugetul partenerului din România (Muzeul Județean Satu Mare) a fost de 796.731 euro. Avansarea cheltuielilor și partea de co-finanțare proprie a fost asigurată de Consiliul Județean Satu Mare.

S-ar mai putea croșeta probabil mai multe bârfe pe această temă, de exemplu ar merita căutate mai în detaliu ițele ce leagă firma prietenă primașului Kovacs Jenö, cea numită SC DOMINIUM SRL Satu Mare și care a fost firmă lider în păparea celor 4,5 milioane de Euro destinați reabilitării Castelului Karolyi și firma SC Art Design Studio Production SRL care are ca obiect de activitate şi organizarea de expoziţii şi restaurări. Cele două asociate au participat la lucrări de restaurare şi de amenajare a spaţiului expoziţional de la Castelul Karolyi din Carei.

Mă întreb cu naivitatea care mă caracterizează și ce interese are Fundația Karolyi (aia dotată recent cu un Renault cu care se plimbă familia primarului prin Carei) – fundația patronată de primașul Kovács Jenö – în afacerea Castellum TV fiindcă veni vorba în context și de fundația respectivă.

Concluzia mea, trasă de la f. mare distanță, și fără să cunosc încă toare detaliile, este însă una clară.

Castellum TV va deveni în curând postul TV pe care își vor face propaganda politică pe plan local partidele PDL și UDMR. Se reface astfel fosta coaliție de guvernare în media de pe plan local. Cine se aseamănă se adună.

Aștept doar ca realitatea cotidiană să-mi contrazică în viitorul apropiat presupunerile.

În rest, s-auzim numai de bine și să ne iubim ca frații!

de adina la 10 martie 2013 - 10:30

Postul Tv Castellum este facut pentru Bogdan Georgescu care are emisune si la radio. Eu cred ca nu peste multa vreme Careiul va trece peste Satu Mare din punct de vedere cultural. Oameni ca Felician Pop, george Vulturescu nu m ai au nimic de spus. Sunt acriti de atita ura si invidie. Eu nu inteleg pe de alta parte de ce toate lucrurile care se fac sunt primite cu atita neincredere si cruzime intelectuala. este atita mizerie in judetul Satu Mare ca iti vine scirba. Care este problema voatra, oameni buni? Duceti-va la azilul de nebuni! Ce daca Bogdan georgescu sau alticineva o sa faca emisiuni TV? De unde dracu scoateti voi acum la suprafata atita mizerie morala?

de Horia Mărieș la 10 martie 2013 - 10:56

@adina la 10 March 2013 – 10:30

Dacă TV Castellum este făcut ptr. dl. Bogdan Georgescu așa cum afirmați Dvs, este perfect. Îl stimez mult pe dl. Bogdan Georgescu pentru tot ce a făcut, face, și va face și în viitor pentru viata culturală careiana.
Jos cu pălăria în fața lui! Asta ca să fiu foarte bine înțeles.

Nu înțeleg însă ce nabab își permite să investească 150.000 de Euro pentru Bogdan Georgescu. Și fiindcă nu înțeleg, va trebui să mă duc de-a dreptul la azilul de bătrâni așa cum ne recomandați Dvs.

Dar apropo, fiindcă mi-am adus aminte, Dvs. înțelegeți cum devine treaba aia cu nababul? Dacă da, puteți vă rog să-mi traduceți și mie?

Sau nu știți ce înțeles figurativ are cuvântul „nabab”?

NABÁB, nababi, s. m. 1. Titlu purtat de ofițerii superiori ai sultanului sau de guvernatorii musulmani din Iran, Pakistan, India; persoană care avea acest titlu. 2. Epitet pentru o persoană foarte bogată. – Din fr. nabab.
Sursa: DEX ’98 (1998)

Iar mizeria morală o scoatem la iveală de acolo de unde există, adică de la draqu și de la măsa.

de vasile la 10 martie 2013 - 12:09

bogdan sta de fapt in coasta celor doi primari udmristi agramati care se exprima numai prin injuraturi la adresa subordonatilor din primarie.
stie propietarul de televiziune pe cine va omagia prin emisiunile sale sau nu conteaza decat profitul imediat si sigur????
kisocseim este deja binecunoscuta expresie cu care vicelefara CV postat se adreseaza celor cu studii superioare din subordinea lui ca injuraturile nu se pot reproduce!!!
se va filma si fluturasul de salar al primarului ca sa vedem retinerea de 30 la suta in contul datoriilor in timp ce careienii sunt obligati sa plateasca la timp toate darile????
se va face publica si prima investitie a fundatiei create cica pt ptomovare turism???nu sunt scaune pentru public sau alte accesorii importante dar primarul a luat o masina pentru uz personal!!!!
vom vedea si comunicate care sa arate cum se poate face din salar fabrica noua sau cumparari de terenuri sau chefuri pt toate satele unguresti care vin cu tot felul de activit la primarie???
asteptam cu interes emisiunile celor ce au profitat de fondurile primariei carei in ultimii 5 ani!

de Alek la 11 martie 2013 - 02:07

@adina
Careiul nu are nevoie de post de televiziune! Careiul are nevoie de drumuri, parcări, terenuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, trotuare, spatii verzi, clădiri renovate! Ce vom arăta în emisiuni despre oraș? Castelul și pavajele colorate? Intrati vă rog în cartiere și o să vedeti despre ce vorbesc! E clar! Grupuri de interese au avut nevoie de acest post de televiziune, pentru jocurile lor murdare!

Lasati un comentariu