Primăriei Carei nu-i pasă de strada Bălţilor

• publicat la: 21 martie 2013
Primăriei  Carei nu-i pasă de  strada Bălţilor

Cum mergi pe strada Uzinei din Carei, înainte de locuințele sociale, pe dreapta, dai de strada Bălților.Și la propriu Și la figurat.

În urma unei solicitări din partea câtorva familii care își duc existența în această parte de oraș, am mers la fața locului să vedem, să constatăm dacă cele sesizate se adeveresc.

După slalomul printre gropi pline de apă de la intrarea dinspre str.Uzinei, am lăsat mașina langa fosta societate Autonord Sa, pentru a  nu risca să ne împotmolim de tot pe drumul desfundat ce se continua în josul străzii.

Topirea zăpezii din cursul săptămânii trecute și apoi ploile  abundente au  inundat curțile și au adus în casele modeste ale oamenilor apă de  o palmă. Un adevărat coșmar!

Zona este binecunoscută careienilor ca fiind una locuită în special de beneficiari de ajutoare  sociale dar  și de pensionari sau careieni cu venituri modeste.

Deși se află în Carei, totul pare  desprins din altă lume. Un amalgam de căsuțe dărăpănate, ale căror curți băltesc  de apă acum, dar și case bine întreținute, care au neșansa de a se situa într-o zonă în care pânza freatică este aproape de suprafața solului.

Situația este mai mult decât binecunoscută administrației locale, sesizărilor adunate de-a lungul anilor pierzându-li-se șirul.

Fiecare dintre edilii care s-au perindat pe la Primăria Carei a luat contact cu starea de fapt din această zonă, dar nimeni nu a făcut mai nimic înafară de constatări și promisiuni deșarte.

Cartierul defavorizat nu a făcut obiectul niciunui proiect de îmbunătățire a condițiilor de trai a locuitorilor. Se vor construi în schimb fântâni arteziene în plin centrul orașului pe locul oazelor de verdeață care după tăierea copacilor au ajuns doar  amintiri.

De cum am pătruns pe strada Bălților, oamenii au venit să se plângă de situația care se repetă de câte ori vine sezonul ploios. Unii dintre ei sunt disperați că-și pierd casele încropite din munca de o viață.

Veniti să vedeți cum se dărâmă pereții din casă. Am tot anunțat la primărie să se facă ceva dar nu pot să vă spun cum vorbesc cu noi şi cum ne tratează. Cică toată apa din Carei se adună aici a zis domnu primar şi nu este ce face.Unde să ne mutăm dacă aici am construit casa acum mulți ani? Dacă ar fi canalizare nu am păți așa ceva.Toata munca noastra de o viata este in aceasta casa”  ne spune cu ochii în lacrimi una dintre pensionarele de la începutul străzii,care îşi propteşte unul din pereţii interiori  cu ce are la îndemână.Camerele arată ca după război.

Mulți dintre locuitorii zonei au recurs la spargerea trotuarelor pentru a face posibilă scurgerea apei din curți.

O altă pensionară, fostă asistentă, tocmai  a venit din  centrul oraşului  unde a semnalat problema primarului Kovacs cu care s-a întâlnit din întâmplare pe stradă.

Am avut norocul să-l întâlnesc pe domnul primar și să îi aduc la cunoștință situația în care ne aflăm de mai mulți ani și faptul că  până și trotuarele pe care le avem trebuie să le stricăm ca să scăpam de apa din curte, dar dânsul a ridicat din umeri și nu a fost deloc interesat de necazul nostru”,ne povesteşte aceasta.Tot ea ne  arată că îşi întreţine în mod exemplar căsuţa moştenită.

Eu aici locuiesc şi astea sunt posibilităţile.Din puţinul pe care îl am încerc să mă întreţin,mai ales că sunt şi diabetică.Dar aşa nu se mai poate.De cate ori ploua trebuie sa scot apa din curte si din casa”  ,continuă cu destăinuirile.

Spre capătul străzii, problemele sunt și mai acute. Deși locuințele sunt din chirpici( vaioagă) nu este un motiv pentru a nu se intreprinde nimic  pentru a preîntâmpina inundarea lor.

 

Oamenii disperați că li se surpă casele au mers la primărie să ceară ajutor.

Din păcate, lipsa posibilităților imediate de intervenție nu este compensată de un dialog civilizat din partea edililor care transformă  problemele  cotidiene ale acestei minoriăți în adevărate dispute  politice.

Grupul de localnici ieșiți în fața porților, printre care este și doamna Szebok Maria, președinta Asociației culturale  Danko Pista, se plâng că la solicitările lor au primit din partea viceprimarului Keizer un răspuns pe care noi nu îl comentăm, ci doar îl menționăm: „Să mă lăsați pe mine în pace cu aceste probleme. Mergeti la USL să vă plângeți că pe ei i-ați votat” este traducerea dialogului relatat de ei.

Nu contează că la capătul străzii ( partea care dă spre calea ferată) se află mormane de gunoi, acum imersate în apă ,care la venirea căldurii se vor transforma în adevărate focare de infecție. Nici că pe terenul din continuarea fostei societăți Autonord de pe strada Bălților  din municipiul Carei va exista un alt focar de infecție. Imaginile vorbesc  de la sine și nu necesită comentarii.

Deși doamna Sebok Maria se zbate să  integreze cât de cât comunitatea rromă în societate, să reduca din diferențele ce o despart de celelalte  comunități  de locanici, sprijin nu găsește decât la consilierul județean al rromilor de pe lângă Prefectură.

E de apreciat înființarea unei echipe de dansuri țigănești, Danko Pista, foarte apreciată la evenimentele la care participă, dar care nu beneficiază încă de spațiu pentru repetiții.

Aflaţi la marginea oraşului,împinşi spre marginea societăţii,oamenii din cătunul disperării,mai speră încă într-o minune care să îi aducă în situaţia de a avea căi de acces adecvate anului 2013  şi certitudinea unui trai lipsit de  teama surpării caselor din pricina  ploilor abundente.

Locuitorii de pe strada Bălţilor nu sunt singurii din Carei în această situaţie.Despre aceştia,în alt articol.

 

comentarii

de veronel la 21 martie 2013 - 22:24

cui sa ii pese de oras in primarie fratilor?????aia sunt pusi pe capatuiala si nu pe avut grija de oras..desigur ca sunt si exceptii doar ca alea nu au niciun cuvant de spus.
un primar mai indolent ca si asta nu a fost in toata istoria careiului

de Horia Mărieș la 22 martie 2013 - 02:06

La un restaurant, o mama sta la masa cu copilasul ei de 10 ani. Copilul
se joaca prosteste cu o moneda de 10 bani, o baga in gura, si la un
moment dat o inghite din greseala. Incepe sa tuseasca.
Se pare ca se asfixiaza. Mama striga dupa ajutor, in timp ce copilul
incepe sa se faca vanat. De la o masa vecina, sare un domn si ii trage
copilului pantalonii jos, si il strange tare de testicule! Copilul urla
de durere si scuipa moneda din gat. Mama e uluita, si dupa cateva minute,
ii multumeste domnului:
– Ati fost extraordinar, credeam ca o sa-mi moara copilul! Sunteti medic?
Domnul ii raspunde:
– Nu, doamna, eu lucrez la FISC. Asa procedam noi de regula ca sa facem
pe oricine sa scuipe si ultimul banut!

AVIZ PRIMARULUI!

de Horia Mărieș la 22 martie 2013 - 06:13

Interesant articol. Direct, dur și extrem de trist.

M-a pus pe gânduri și mi-a generat și câteva întrebări.
Cel puțin din 2 motive. Primul il abordez acum, cel de al doilea poate altă dată.

Am văzut cu ochii mei și am mai citit și în altă parte (de ex. în nagykaroly.ro: Nem járnak a rendőrök a Dögtérre! 2012.10.17.|M. T. R.|; Anziksz a Dögtérről 2012.07.13.| M. T. R.|) despre condițiile inumane în care își duc traiul multe persoane defavorizate cu venituri modeste și în special foarte mulți dintre membrii comunității de rromi. Articolul de mai sus este relevant. Ar mai trebui văzut din nou și „cartierul” Dögtér.

Mi-am adus aminte de un email primit zilele trecute de la o cunoștiință de a mea de pe net, in inginer capabil celucreaza si domiciliaza in Carei, al cărui nume nu-mi permit să-l dezvălui. În emailul respectiv, cunoștiința mea, inginerul din Carei, o elogia, si probabil pe merit, pe d-na ing. Carmen Egli, cea care lucrează la Primărie, cea care conduce colectivul care se ocupă de proiectele finanțate de comunitatea europeană, si parcă este si șefa din primărie ce are în sarcină relațiile internaționale. Scuze dacă nu i-am înșirat corect toate titlurile profesionale.

Tocmai fiindcă mi-a fost descrisă ca un bun profesionist, îmi permit să o întreb direct:

Stimată doamnă ing. Carmen Egli, câte proiecte au fost promovate de colectivul condus de Dvs. pentru accesarea fondurilor europene care să fie destinate îmbunătățirii condițiilor de viață a comunității de rromi din Carei? Num[r de proiecte, sume de bani obținute de la CE.

Mă refer la proiecte ce ar permite canalizarea străzilor periferice (ca de ex. cea numită Bălților), introducerea rețelei de apă potabilă, a conductelor cu gaz, asanarea bălților, scoaterea apei din curți pivnițe și uneori din case, îndepărtarea munților de gunoaie, repararea (dar nu cred că se mai poate) a caselor făcute din chirpici (vájog) ce stau să se dărâme dacă vor fi înmuiate de prima ploaie ceva mai serioasă, sau acordarea ajutorului financiar pentru construirea unor case noi, etc.?

Este adevărat, promovarea unor proiecte care vor conduce la înfrumusețarea părții centrale a orașului, în scopul (și a) atragerii turiștilor, reabilitarea Manejului pentru a-i face o mare plăcere d-nei Veress Anna, salariata pirmăriei, sau construirea serei și umplerea ei cu plamieir și alte plante exotice precum si lucrarile de replantare ce se vor executa pe străzi și in Parcul Dendrologic, toate astea pentru a-l face fericit pe D-l Adorjan Sandor, au și ele un scop nobil, sunt necesare, dar parcă ar fi fost mult mai util un proiect care să conducă la eliminarea bălților și a noroaielor de pe străzi locuite de OAMENI, chiar dacă aceștia sunt de etnie rromă.

Nu credeți acest lucru stimată d-nă ing. Carmen Egli?

Iar dacă credeți, poate-i convingeți și pe Kovacs, pe Kaiser și pe toți ceilalți consilieri locali. Poate reușiți să convingeți și principalele parohii/biserici (ortodoxă, romano-catolică, greco-catolică, reformată)din oraș să se alăture unui astfel de proiect. Ar fi f. bine ca bisericile locale să-și mai arate si talentele în acest domeniu. Cine are urechi de auzit, să audă.

de Parerea mea la 22 martie 2013 - 07:00

Hai sa va spun d-le Maries de ce NU se poate,

Un preot din Carei ( fara sa dau nume sau confesiune), a facut eforturi pentru a ajuta comunitatea(comunitatile) rroma(e). Toate intentiile(activitatile) acestea au durat cateva luni. Dupa care sa intalnit cu infectul de Geza. Cica reprezentantul rromilor din Carei. Care Geza, (fara sa va dau detalii plictisitoare) a ajuns in postura de a santaja preotul. Motivul santajului era o minciunica. Chiar stiu sigur acest lucru. Evident ca nu tipa nimeni despre acest subiect sau despre oricare altul referitor la acest Geza deoarece aceasta ciuma a societatii este una din mainile drepte ale d-lui viceprimar Kaizer. Cine sunt ochi si urechile lui Kaizer in oras? Mumia, Ju(Iu), Geza… Oameni de nivelul lui. Uni dintre dumneavoastra vor spune ca sunt rautacios. Va invit sa recititi articolul si comentariul gandindu-va ca este adevarat. Doar gandindu-va ca este adevarat. Sincer! Este adevarat. Mi se intoarce stomacul pe dos cand aud de Geza, Ju(Iu), Mumia sau Keizer. Nivel, mentalitate, apucaturi si gesturi… de birjar.

de careian la 22 martie 2013 - 09:35

d-le ciuta in VIILE TIREAMULUI CAND VENITI SAFILMATI CA IMPOZIT PLATIM DE 20 DE ANI SI PRIMARIA NU APUS O PIATRA ….NUMAI LUI HAGHEN IN SPATELE STRANDULUI..? va asteptam sa veniti si pe la noi.

de Careianca la 22 martie 2013 - 09:55

Este rusinos ptr un primar si un vice ca un oras care mai este si MUNICIPIU sa arate in HALUL acesta . in urma cu citva ani vicele candida ca si primar al careiului, una dintre promisiunile de atunci ale lui Kaizer spunea asa citez:
– „vedeti cum arata curtea mea , asa va arata orasul daca voi fi eu primar ”
Va las pe voi sa comentati.

Un alt aspect legat de strada Baltilor ar fi urmatorul. In localitatea Urziceni este punct de trecere a frontierei cu Ungaria si din cate stim este destul de solicitat probabil ca cei doi (Kovacs si Kaizer) circuland in alte tari au avut ocazia de a vedea o asemenea priveliste siin alte tari de aceea nu fac nimic ptr acesti locuitori ai orasuluica nu doamne fereste noi sa nu avem ce au altii !

Sa nu va mirati ca suntem facuti in toata lumea TIGANI , unu-l ptr toti si toti ptr unu-l. (pardon DOI)

rusine, rusine, rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!

de eu cetatean din Carei la 22 martie 2013 - 10:07

Ptr ca aceste probleme grave cu care se confrunta locuitorii de pe str Baltilor sa fie rezolvate ar fi nevoie ca cei doi edili sa aiba CONSTIINTA.
Aceasta lipseste cu desavarsire din MINTEA celor doi edili, se folosesc de acesti oameni nenorociti, doar la alegeri cand le promit MAREA CU SAREA si iata ca nu sunt departe de a se realiza. Poate ca nu va fi MAREA asa de MARE si nici sare nu va avea da se tin de promisiune si in str Baltilor vom avea unde sa mergem in concediu la MARE !
Oameni buni asa cum spun si versurile IMNULUI NATIONAL „DESTEAPTA_TE ROMANE”
ar fi bine sa le respectam ptr a nu fi prea tarziu indiferent de nationalitate ptr ca ei vor pleca dar noi vom ramane .

Traim cu speranta ca nu s-a inventat lipiciul care sa-i tina pe Kovacs si pe Kaizer pe SCAUNUL PRIMARIEI DIN CAREI!!!!!!

de localnica la 22 martie 2013 - 10:12

FELICITARI PERSOANEI CARE A SCRIS ACEST ARTICOL SI TOTDATA PTR CURAJUL DE AI ARATA LUI KOVACS CAT DE BUN GOSPODAR ESTE SI CAT DE BINE COLABOREAZA CU LOCUITORII ORASULUI CARE! DE CE NU DA DIN UMERI CAND CANDIDEAZA DE PRIMAR?

de Horia Mărieș la 22 martie 2013 - 10:23

@Parerea mea la 22 March 2013 – 07:00

OK, sunt convins că tot ce relatați este adevărat. Hai să lăsăm cultele la o parte, că tot nu-mi pun eu (din păcate) mari speranțe în ele. Deși știu că anumite lucruri (chiar f. pozitive) s-au realizat deja în Carei pe această temă. Știu ceva de romano-catolicii de la Caritas, de o grupă de elevi defavorizați Domus Klaus Winter de pe la Scoala nr. 3, am auzit lucruri frumoase de doamna Hompoth Mária și probabil că mai sunt și altele de care eu nu știu. Deci se poate si așa, inclusiv cu ceva proiect pe fonduri europene legat de grădinițe.

Hai să insistăm atunci pe tema proiectelor europene care să finațeze construcția de locuințe pentru defavorizați, in locul celor din văioage care se vor dărâma în curând peste oameni. Nu este vorba, cred eu, numai de rromi, cred că este vorba și de mulți alți nevoiași. De asta am făcut referire, dar cu bună credință și cu foarte bună intenție, la d-na ing. Carmen Egli. Ca să se străduiască mult mai mult, impreună cu colectivul ei ce accesează proiecte și fonduri europene, și pentru OAMENII nevoiași, indiferent de etnie, nu numai pentru Castelul Grofului, pentru palmieri și alte plante exotice într-un kitch de seră de termopan (cost cca 350.000 euro), pentru Manej, ptr. fântâni arteziene și alte marafeturi cum ar fi telegondolele, terenurile de fotbal în pantă, piscinele fără apă, ca pe vremea grandomanei madam Udrea.

de Horia Mărieș la 22 martie 2013 - 12:25

….”echipa de dansuri țigănești, Danko Pista, foarte apreciată la evenimentele la care participă, dar care nu beneficiază încă de spațiu pentru repetiții.”….

Am mai comentat pe tema asta. Este posibil ca în imensul Castel al grofilor Karolyi (si mai nou al grofului Jeno) sa nu se gaseasca nici macar o sala in care sa poata face repetiții echipa de dansuri țigănești, Danko Pista ???

Eu unul nu cred chestia asta, și sunt convins că nici directorul Centrului Cultural nu crede chestia asta.

de Ocean la 22 martie 2013 - 13:50

Dar ce credeti ca ii mai intereseaza cumva pe Lajcsika si pe Jenoke soarta oamenilor aceea, da de unde ia interesat doar voturile lor, nimic mai mult.Astia sunt oamenii pe care i-au votat

de Bontea Cosmin la 22 martie 2013 - 20:44

Da intr-adevar situatia e jalnica acolo, eu merg de cateva ori pe an in zona cand sunt solicitat si parca observ ca nimeni nu are interes acolo. Ar fi bine ca macar de doua ori pe an angajatii primariei sa-i puna pe rromi la treaba adica sa-i oblige sa-si culeaga gunoaiele asta in dupa ce in prelabil le vor oferi un loc de depozitare, de unde vor fi ridicate de primarie. dar asa ceva acolo nu exista decat saracie ignoranta si mizerie.Pacat. Am inteles de la unii localnici ca nimeni de la primarie nu merge acolo cu lunile , ca de, doar pute, si mirosul lor fin nu suporta miresmele. Ei uita ca eu o suport si tot mai multi rromi imi deschid usa sa le sfintesc casele si daca intru nu m-am topit fiti linistiti, doar angajatii primariei ar face-o.

de Horia Mărieș la 23 martie 2013 - 13:26

Mă simt obligat să revin și să reiau un comentariu mai vechi.

Si să mă întreb din nou dacă la Primăria Carei chiar nu aude nimeni „înjurăturile” mele și ale altora? Chiar toată lumea suferă de autism pe acolo?

Păi când „înjuri” mereu pe un individ normal, ăla se mai și supără, te mai „înjură” și el la rîndul lui dacă are niscaiva sânge în instalație și nu piswasser, mai scrie și el câte un articol ca să te combată sau ca drept la replică, mai cuvântează sau mai scrie și el câte ceva pe la colțuri sau pe la comentarii, ca să te contrazică – și doar așa, de-al draqului!.

La Primăria Carei, se pare că este însă o lungă pauză de friptane, bogrács și de bikavér, este tăcere totală.

Îl înțeleg pe Jenöke că este la pământ cu nervii, că este foarte stresat, că este negru (de supărare) urmare graffiti de pe pereți și a copacilor dărâmați de chiciură care erau cât p-aci să-i pice lui drept în cap (dar în nici un caz nu este supărat datorită copacilor pe care chiar el a dat ordin să fie pedepsiți cu drujba), îl înțeleg că și-a luat câteva zile libere în care să-și odihnească cei doi neuroni pe care-i are și că deci nu poate cuvânta, dar unde sunt toți ceilalți?

Ăia mulți -cei aproape 250- din organograma Primăriei?

Unde este vicele care se ocupă preponderent de rezolvarea problemelor comunității rrome prin piețe, unde este consilierul primașului pe problemele rromilor (expertul în rromi), unde este Centrul de Relații cu Publicul înființat în 2002, unde este consilierul personal al primăriei, scriitorul și purtătorul de cuvânt al ei în presa scrisă în limba maghiară, unde sunt cei care stiu să vorbească și mai cunosc problemele, ca de exemplu secretarul și juriștii angajați ai Primăriei?

Pauză mare, au plecat cu toții la pescuit pe Ianculești.

*** de Horia Mărieș la 10 January 2013 – 13:16 ***

Informația Zilei S.M. – JOI, 10 ianuarie 2013 – “Ansamblul folcloric țigănesc din Carei are nevoie de un spațiu pentru activitate. Membrii ansamblului au solicitat o locație de la Primăria Carei, dar fără rezultat”.

Păi se poate așa ceva domn’ primaș Jenöke ?

Hat maga nem szégyeli egyáltalan magát?

Să nu-i sprijini dumneata nici pe cei care te votează mereu și fără rezerve?

Dar în sediul UDMR unde se organizează mereu chiolhanuri, sau în sălile de la subsolul fostului manej administrate acum de Asociația locală “Equus” (a se vedea in context si proiectul de Cooperare transfrontalieră pentru promovarea călăriei – redarea atmosferei de epocă într-un manej construit în 1756 – Asociaţia EQUUS Carei), sau chiar pe holurile sau în sălile Castelului grof Károlyi unde se repetă și dansurile de epocă, nu pot să facă repetiții și membrii ansamblului de dans, format din câte 6 perechi (6 fete și 6 băieți), atât la cei mari cât și cei mici, și condus de Sebesteni Maria din Carei, care este totodată și președinta Asociației “Danko Pista”????

Ce atâta discriminare? Ce mare scofală să facă și cei 12 tineri (copii) rromi repetiții în acele locații, sau în vre-o sală de sport a uneia din școlile / liceele din Carei? Nu se oferă nici un director de școală?

“În timpul verii, când starea vremii este favorabilă fac repetiții pe stradă, dar pe timp de iarnă nu au la dispoziție niciun fel de spațiu unde ar putea să-și pregătească spectacolele. După cum a arătat d-na Sebesteni Maria, au solicitat o locație în acest sens de la Primăria Carei dar deocamdată fără niciun rezultat.

Pentru a putea lucra în bune condiții ar mai avea nevoie de costume, atât pentru fete cât și pentru băieți, precum și de aparatură pentru muzică (chiar și un casetofon sau combină muzicală), dar ei nu dispun de fonduri din care ar putea să-și aprovizioneze cele necesare. Scopul lor ar fi acela de a păstra și de a transmite mai departe un folclor țigănesc autentic și de a arăta lumii frumusețea acestuia și nu în ultimul rând, vor să ofere tinerei generații o alternativă de a petrece timpul liber în mod util și plăcut. Însă, pentru toate acestea au nevoie și de un sprijin din partea comunității, din partea autorităților locale.”

Absolut de acord cu cele spuse de d-na Sebesteni Maria.

Dumneata, d-le primar Eugen Kovács Jenö chiar n-ai auzit până acum de faptul că “Anul trecut au participat la Zilele Culturale ale Sibiului unde au obținut locul I. Au participat la numeroase manifestări culturale la care au fost invitați, precum și la zilele diverselor localități din zonă, bucurându-se peste tot de mare succes în rândurile spectatorilor.” ???

Sau dacă ai auzit cumva d-le primar Eugen Kovács Jenö despre aceste lucruri, atunci de ce nu vrei să-i sprijini, de ce nu vri să-i ajuți să se simtă și ei mai oameni, și nu niște marginalizați a comunității ???

AUD ???

Chiar aș vrea să citesc și eu măcar un singur răspuns din partea Primăriei Mun. Carei pe această temă.

Nu de alta, dar în general Primăria se face că plouă, că n-a’vede, că n-aude.

Parcă n-ar ști citi nimeni pe acolo comentariile de pe aici de pe la B.deC.

Sau poate chiar nu știu oamenii responsabili cu diverse de pe acolo să citească.

Hai să vă auzim măcar nițel, să știm și noi ce fel de argumente aveți!
Nu fiți atât de timizi!

de rusine la 23 martie 2013 - 21:45

rusine primariei carei pentru dezastrul din oras care arata cat de incompetenti sunt cei care ne conduc.
pentru a ciupi cat mai mult se deschid mereu santiere dar nu se termina nimic.
in cartiere stau gurile de canal neacoperite din vara si acum se apuca de taiat copaci in loc sa termine ce au inceput.
domnule primar vreti sa ajungem la fel ca si firmele dumneavoastra?

de decebal la 24 martie 2013 - 08:47

conducerea udmr a orasului se ocupa cu pusul de garduri in cimitir intre mortii romani si unguri…e ocupata cu dezinformarea asa ca nu mai are timp si de oamenii cu probleme din carei…..dupa ce a supt din ajutoarele olandezilot ani si ani de zile si din mancarea batranilor acum pensionarul kalla sustinut de udmr cica asteapta regionalizarea ca atunci zice ca udmr si psd vor fi una si poate poate ajunge inapoi la directoratul dupa care inca plange amarnic in timp ce batrinii savureaza acum zile linistite si indestulate.

de careian la 24 martie 2013 - 15:02

kokovavaci ii beat la aro asta nu interesezi la minecacareiu am treaba la firma si cu haghen el dai la mine spaga ni voi

de Mihai la 24 martie 2013 - 23:58

Mai Fratilor !!!! Nu mai scrieti asa ” cirnati ” , cine credeti ca are timp si rabdare sa citeasca ? Va mai amintiti tezele la domnul prof Bala ?! 🙂 Maxim 2 pagini !, iar la exteporal , maxim 1 pagina !

de Horia Mărieș la 25 martie 2013 - 02:40

@Mihai la 24 March 2013 – 23:58

Ei, și dumneata acum! Dar cine te pune să te surmenezi citind?

La ce echipă juca domnul prof Bala? Tot la Victoria Carei, ca vicele?

Dom’le, dacă nu-ți plac cărțile cu slove, treci mata voios la cele de pocker.

de Valer. la 26 martie 2013 - 14:12

Bine ca pasa la ei de lacu pescuit iabculesti.
Defrisat tot ca la oras,buldozer lucrat.
Adminisatrator care lucra si la apaservu ultima data populare a populat cu sogoru si la baiatu lui la Capleni in lac 60 pesti frumosi,asa este bine fi administrator.
Asa se face bine pt.lacu.
Oare pune si bordura la lac?

de Horia Mărieș la 26 martie 2013 - 16:38

@Valer. la 26 March 2013 – 14:12

Sigur „că pasp la ei de lacu pescuit ianculești.”.

Zilele trecute, „comisia municipală care se ocupă de exploatarea lacului de pescuit (sic!)” adică „a horgásztavát üzemeltető önkormányzati bizottság” a populat lacul Ianculești cu 1.000 kg crap de 3 kg si cu alte 100 kg de pește de alte mărimi. Nu mi s-a raportat câtă cantitate din peștele adus cu mari sacrificii din Ungaria s-a exportat apoi de „Administrator cu șogoru și la băiatu lui la Capleni în lac”, dar eu unul vă cred pe cuvânt.

Constat că nici la această activitate onorabilă, asta cu po pulatul lacului Ianculesti cu pești, consilierii locali din partea USL nu vor să se implice, îi lasă să muncească numai pe consilierii UDMR și asta doar ca să pută ăia cât mai dihai a pește.

Mari șmecheri ăia de la USL, niște venetici, pedepsiți-i, să nu-i mai votați neam că nu le place halaszlé. Se pare că de data asta șef de țeavă la acțiunea pești a fost distinsul consilier local din partea UDMR, domnul Leitner Róbert. Cel putin asa rezultă din articolul Tonnányi ponttyal bővült ismét a halállomány 2013.03.25. | Nagykároly.ro

Și pozele cu crapi sunt foarte frumoase.

Întrebare pusă la radio Ereven: „Oare pune în bordura la lac?”.

Ne-am interesat pentru Dvs.
Răspunsul radio Erevan este: NU, abia la anul.
Anul ăsta pune și bordura la oraș.

În rest, s-auzim numai de bine și să ne iubim ca crapii!

de pestele la 26 martie 2013 - 19:37

cica masina cu care aduc peste e de 800 de kile capacitate da in articol apare peste 0 mie…cum se mai dau de gol unii pe altii…ca si cu aia 60 de crapi dusi la capleni…ce sane miram atunci ca nu e bun un telectual ca visnyai si trebe numa dastia fara scoli la udmr ca si vicele&comp…care poarta bericile la baltilor odata la 4 ani..si cum au obosit baietii au adus pesti proaspeti ca si adiroman ce socoteste scaunele la sectia tulipanului

de walli la 28 martie 2013 - 15:56

Situatiile pe care le descrieti sunt an toata Romania.Mie ami pare bine ca traiesc unde traiesc,dar ami pare nespus de rau ca o tara asa FRUMOASA caROMANIA a ajuns pe mana hotilor:Asa ca toti cei care traiesc in RO.ar trebui sa invete imnul tarii mai ales :desteaptate ROMANE.

de Horia Mărieș la 20 aprilie 2013 - 20:28

Într-o zi, mai ieri-alaltăieri, primașul oraşului se duce în vizită pe la rromii de pe str. Bălților.

– Hai noroc, bine v-am găsit !
– Să trăiască domn primaș!
– Mă ce aţi zice voi dacă v-aş da la toţi case?
– O pupaţi-aş tălpile, ia un pahar de vin să bem.
– Dar ce aţi zice dacă v-aş oferi cele mai tari maşini din lume ?
– Ce bine ar fi ! Mai ia un pahar de vin, că tare ne bucurăm.
– Şi vă voi găsi la toţi locuri de muncă!
Rromul îi ia paharul din mână şi zice:
– Ce ai, domn primaș, te-mbătaşi, be rugtál?

de norvegianul la 21 aprilie 2013 - 06:20

Vin sa rezolv…
Cu metoda norvegiana

Lasati un comentariu