Record de vizitatori la expozitia „The Human Body”

• publicat la: 24 martie 2013
Record de vizitatori la expozitia „The Human Body”

Expozitia „The Human Body”, deschisa vineri, la Muzeul Antipa din Capitala, inregistreaza un numar record de vizitatori pentru muzeu, astfel ca, potrivit estimarilor organizatorilor, de vineri pana duminica, inclusiv, expozitia va fi vazuta de 3.000 de persoane.

Expozitia „The Human Body”, al carei vernisaj a avut loc vineri si care va putea fi deschisa publicului pana pe 30 iunie, a suscitat interesul celor care au dorit sa participe, la „o lectie extraordinara de anatomie”, asa cum au spus proprietarii ei, si sa vada corpuri umane reale in pozitii dinamice.

„De vineri, cand a fost deschisa expozitia pentru public si pana astazi (sambata – n.r.) la ora inchiderii, estimam ca numarul vizitatorilor expozitiei va fi de 2.000 de persoane. Avand in vedere ca in acest moment sunt foarte multi oameni in fata muzeului, asteptand sa intre, credem ca nu toti cei care se afla afara vor putea vedea expozitia pana la ora inchiderii (publicul poate vizita expozitia pana la ora 20.00-n.r)”, au declarat pentru reprezentantii Events care, alaturi de Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” sunt organizatorii din Romania ai expozitiei „The Human Body”.

Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii Muzeului Antipa au declarat: „Totul este organizat foarte bine, se intra in grupuri de 25 de persoane, iar coada este infernala, pana in strada”.

Potrivit reprezentantilor Events, care au luat in calcul atat biletele vandute in reteaua proprie, cat si pe cele vandute la muzeu, „numarul celor care vor vedea expozitia de vineri pana duminica va fi de 3.000 de persoane”.

Expozitia „The Human Body”, care include peste 200 de exponate – corpuri umane reale, care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra corpului omenesc -, va putea fi vizitata la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Bucuresti pana pe 30 iunie.

Intr-o conferinta de presa, organizata miercuri seara, la Muzeul Antipa, proprietarii expozitiei, GForce Exhibitions, au declarat ca detin drepturile asupra exponatelor si dupa ce acestea vor iesi din circuitul expozitional.

Totodata, producatorii evenimentului si reprezentantii Muzeului Antipa au precizat ca expozitia „The Human Body” este o oportunitate rara pentru Romania si pentru cei care doresc sa invete sau sa isi reaminteasca informatii despre corpul uman.

„Stiu ca expozitia a dat nastere la numeroase controverse de-a lungul anilor, insa raspunsul pozitiv in proportie de peste 90% din toate locurile in care am fost ne-au incurajat sa continuam”, a declarat Arnie Geller, CEO al GForce Exhibition.

El a precizat ca GForce Exhibition detine drepturile asupra exponatelor. Dupa ce nu vor mai face parte din expozitie, exponatele nu vor fi vandute sau donate unor universitati, ci vor fi duse in tara de origine pentru a fi incinerate, a explicat Geller.

Intrebat cine „trebuie” si cine „nu trebuie” sa viziteze expozitia „The Human Body”, Arnie Geller a spus: „Expozitia nu este pentru toata lumea. Persoanele de o anumita apartenenta religioasa, de exemplu, pot alege sa nu o viziteze, dar majoritatea se poate bucura de expozitie ca de o lectie de anatomie extraordinara”.

In cadrul expozitiei „The Human Body” poate fi vazut corpul uman in totalitatea lui, dar si fragmente sau organe intregi, muschi, ligamente, sistemul cardiovascular, sistemul osos si muscular, sistemul nervos, precum si fetusi in diferite stadii de evolutie. De asemenea, nu lipsesc exponate care prezinta organe sanatoase si organe afectate de cancer in diferite stadii.

Pentru a-i convinge pe vizitatori ca fumatul este una dintre cauzele frecvente ale cancerului pulmonar, organizatorii expozitiei au amplasat intre doua exponate – un plaman sanatos si unul afectat de cancer – o cutie in care oamenii isi pot „dona” pachetele de tigari.

Expozitia „The Human Body” va fi deschisa publicului pana pe 30 iunie, zilnic, de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10.00 – 20.00.

Exponatele au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din intreaga lume, fiind prezentate in orase precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende./sursa ziare.com

Lasati un comentariu