Reţeta de primăvară: Salată regală

• publicat la: 4 martie 2013
Reţeta de primăvară: Salată regală

Ingredientele fac din aceasta salata o adevarata delicatesa regala. Este ideala la inceput de primavara pentru ca are puternice efecte de detoxifiere, este o sursa excelenta de minerale si vitamine care sustin metabolismul in perioada de trecere de la iarna la primavara.

Salata regala este o pilula cu energie pentru organism si, in plus, este foarte gustoasa.

Ca sa faci sase portii mari, ai nevoie de 350 de grame de varza rosie, trei morcovi, doua legaturi de patrunjel proaspat, doua mere mari, rosii si zemoase, trei-patru legaturi de ridichi rosii, o jumatate de radacina de telina, 100 de grame de amestec de seminte de dovleac si floarea soarelui, susan si alune (sau o alta combinatie).

Pentru dressing, care si el este unul special, ai nevoie de o bucata radacina de ghimbir ras, o lingurita de miere, trei linguri suc de lamaie, patru linguri de ulei, sare si piper.

Rade morcovii, telina si merele si amesteca-le intr-un castron. Stropeste-le cu putin suc de lamaie ca sa nu oxideze. Taie marunt varza si pune un praf de sare peste ea. Framant-o cu mana ca sa se inmoaie si adaug-o peste celelate ingrediente rase.

Toaca patrunjelul si ridichile (pe care daca vrei le poti da prin razatoarea mare). Pune-le peste restul ingredientelor. Pune semintele intr-un mojar si piseaza-le putin, apoi adauga-le peste legume.

Amesteca mierea cu doua linguri de apa, pana rezulta un sos gros. Adauga ghimbirul ras fin, uleiul si sucul de lamaie. Pune dressingul peste legume si amesteca. Potriveste de sare si pune mult piper negru proaspat macinat.

Lasa salata la rece 30 de minute inainte sa o servesti. O portie mare are doar 200 de calorii.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu