Retrospectivă Radu Ciobanu la 50 de ani

• publicat la: 19 martie 2013
Retrospectivă Radu Ciobanu la 50 de ani

 

Muzeul de Artă invită publicul iubitor de artă la vernisajul expoziţiei retrospective Radu Ciobanu – 50, miercuri 20 martie 2013, ora 17. Expoziţia este realizată de colectivul secţiei de artă a Muzeului Judeţean,  lucrările fiind din colecţii particulare, din colecţia sculptorului şi din cea a  secţiei de artă. Expoziţia a avut sprijinul financiar exclusiv al unui inimos grup de colecţionari sătmăreni, care au confecţionat 50 de socluri pentru sculptură, un pliant cu imagini din creaţia artistului precum şi invitaţiile pentru eveniment.

Radu Ciobanu este absolvent al Academiei de Arte George Enescu din Iaşi – secţia sculptură. Cu o scurtă sincopă, din 1986 şi-a desfăşurat activitatea la Satu Mare, unde a populat spaţiile publice cu numeroase busturi ale personalităţilor locale dar lucrările lui se găsesc şi în mai multe localităţi din judeţ. Ultimii ani au însemnat pentru artist  recunoaşterea valorii sale pe plan naţional, dar i-au adus şi numeroase comenzi din străinătate.

Lucrările expuse sunt o trecere în revistă a perioadelor artistice parcurse, a căutărilor şi neliniştilor sale artistice, de la primele lucrări confecţinate din aluminiu în subsolul Dobos, până la bronzurile de azi. Radu Ciobanu este unul ditre cei mai apreciaţi şi iubiţi artişti „sătmăreni”, oraşul naşterii sale fiind Braşovul.

redactia

Lasati un comentariu