Reuniunea Mariană „Regina Păcii” a aniversat 15 ani de existenţă

• publicat la: 26 martie 2013
Reuniunea Mariană „Regina Păcii” a aniversat 15 ani de existenţă

Ieri,de BunaVestire, una dintre cele mai vechi sărbători închinate Maicii Domnului, bisericile din  Carei au fost pline de credincioşi chiar dacă vremea a fost geroasă şi era zi lucrătoare.

BunaVestire este ziua in care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că va deveni mama lui Iisus Hristos.  “Bucură-te, ceea ce eşti plină de har! Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu intre femei… Si iată, vei lua in pântece si vei naşte fiu, si vei chema numele lui Iisus”, i-a spus Mariei Arhanghelul Gavriil. Vestea adusă Fecioarei Maria reprezintă „plinirea timpului” (Gal 4, 4), adică implinirea făgăduinţelor si a pregătirilor venirii lui Hristos.

Credincioşii au venit in număr mare şi la biserica Sf.Anton de pe strada Independenţei din municipiul Carei,unde slujba a fost oficiată de parohul Cristian Bălan,preotul Ioan Borşa  diaconul Sebastian Bolog.

Au fost prezente şi membrele Reuniunii Mariane Sf.Maria din Carei care au aniversat la această dată 15 ani de existenţă.

In 1998,la 25 martie,de sărbătoarea Bunei Vestiri,se constituia la Carei, Reuniunea  Mariană ,in prezenţa vicarului general al Episcopiei de Oradea de la acea dată,pr.Sabău şi a preoţilor careieni Ioan David şi Eusebiu Matei.

Reuniunile Mariane sunt ceea ce spun despre ele papii, episcopii şi preoţii,adică o cale de renaştere a vieţii creştine individuale şi comunitare, cale de atragere în jurul Bisericii a credincioşilor devotaţi ei, cale şi mână întinsă înspre oamenii bătrâni sau bolnavi, înspre oamenii singuri ori marginalizaţi. Respectând statutul,membrele reuniunii mariane  desfăşoară  activitatea pe cele trei coordonate prevăzute în el,adica calea  spirituală, caritativă şi socială .

An de an Reuniunea Mariană” Regina Păcii” din Carei s-a implicat în activităţi de voluntariat la Centru de zi „Speranţa” al surorilor greco- catolice, activităţi de ingrijire a mormintelor părăsite,vizitarea bolnavilor la domiciliu si participarea de Ziua Bolnavului la Căminul de Bătrâni,participarea la pelerinajul de la cimitirul Săracilor de la Sighet,participarea la intâlnirea ecumenică  a femeilor din luna martie a fiecărui an sau distribuirea de pachete cu alimente sau haine credincioşilor bolnavi, singuri ori cu mijloace materiale mai modeste, îndulcind puţin amărăciunea vieţii lor.

Întreţinerea ordinii şi curăţeniei în biserică şi  împodobirea altarului sunt alte preocupări ale marianistelor din Carei.Cu un număr de 28 de membre active si mult mai multe membre pasive,ce spijină activităţile prin rugăciunile lor,acestea isi reinnoiesc an de an ,de sărbătoarea Bunei Vestiri,jurămintele faţă de PreaSfânta Fecioară Maria,patroana spirituală.

Reuniunea Mariana’ Regina Păcii” din Carei este subordonată eparhiei de Oradea si îl are ca părinte spiritual pe pr.Ioan Borşa iar ca preşedinte pe Cornelia Cuc,secondată de Florica Sanislai şi Maria Dohan  ca vicepresedinti.

Din comitetul de conducere mai fac parte Maria Furdea ca secretar,Florica Cizma ca şi casier şi cele două consiliere,Lucia Gherman şi Maria Alexiev.

Pentru cele 21 de membre  decedate ale Reuniunii Mariane,la slujba de ieri de la Biserica Sf Anton a fost oficiat un parastas de pomenire.

Ca să fim adevăraţi creştini, trebuie să ducem această iubire dincolo de comunitate, în societatea în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea, deoarece pe Hristos trebuie să-L iubim cu viaţa noastră şi să-L mărturisim prin faptele noastre”  a  mentionat ieri,preşedinta Reuniunii Mariane,Cornelia Cuc.

 

Daniela Ciută

Lasati un comentariu