Suspect depistat în flagrant

• publicat la: 19 martie 2013
Suspect depistat în flagrant

Poliţiştii Compartimentelor de Investigaţii Criminale şi Ordine Publică din cadrul Poliţiei Oraşului Tăşnad, alături de jandarmi, au organizat în cursul serii trecute o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor contra patrimoniului, şi anume furturi din autoturisme şi locuinţe.

În contextul acestor acţiuni, poliţiştii au surprins în flagrant, într-o casă de vacanţă, un bărbat de 40 de ani, din Bihor, ce intenţiona să sustragă bunuri. În momentul în care poliţiştii l-au surprins pe bărbat în locuinţă, în plină acţiune, căutând bunuri, acesta avea în mână un cuţit de bucătărie. În urma controlul corporal efectuat, poliţiştii au mai găsit în buzunarul suspectului încă un briceag.

Bărbatul era cioban la o stână din apropierea casei de vacanţă şi, bănuind că va găsi în incintă bunuri de valoare, a pătruns prin efracţie spărgând cu pietre geamurile şi două uşi de termopan. În momentul în care s-a declanşat sistemul de alarmă, suspectul l-a smuls din perete, cauzând astfel pagube în valoare de peste 1.300 lei.

Persoana surprinsă de poliţişti în flagrant a mai fost cercetată pentru comiterea unei infracţiuni de furt, chiar în noaptea de Revelion, tot dintr-o casă de vacanţă din zona localităţii Tăşnad.

Iosif I. a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi port ilegal de armă albă, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de arestare preventivă.

Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

 

          Poliţiştii formaţiunilor rutiere din întreg judeţul au acţionat şi în cursul zilei trecute pentru prevenirea accidentelor grave de circulaţie, sancţionând abaterile comise în trafic. Unele încălcări ale normelor rutiere surprinse de echipajele rutiere, întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni, în consecinţă poliţiştii întocmind în aceste cazuri dosare penale.

Un asemenea caz este instrumentat de poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare, care au oprit în trafic în cursul serii trecute, pe Podul Decebal, autoturismul condus de o tânără de 24 de ani, constatând în urma verificărilor că femeia avea permisul suspendat.

Ioana C., din Satu Mare este cercetată pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea acestui drept.

Alţi cinci şoferi au rămas ieri fără permise, după ce au fost depistaţi de echipajele rutiere depăşind cu peste 50 km/oră limita de viteză legal admisă ori încălcând regulile de acordare a priorităţii altor vehicule. Măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice a fost aplicată şi în cazul a trei şoferi ce au fost implicaţi în evenimente rutiere soldate cu pagube materiale, dar nu s-au prezentat la unitatea de poliţie pentru întocmirea documentelor de constatare în termenul prevăzut de lege.

Lasati un comentariu