Tip Top Prichindel 2013

• publicat la: 29 martie 2013
Tip Top Prichindel 2013

Ediția din acest an a concursului Tip Top Prichindel, organizat de Centrul Cultural Carei și Direcția de Cultură și Sport Carei, a adunat la start 50 de copii de la grădinițele din Carei și împrejurimi.

Rând pe rând, concurenții au interpretat poezii s-au cântecele adecvate vârstei, în fața juriului format din  soții Bandur Tiberiu și Bandur Emese, actori la Teatrul de Nord Satu Mare, Balog Elisabeta, educatoare pensionară, și Lavinia Gorgan, învățătoare la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei.

După o competiție trăită cu multă intensitate de micuți, în timpul deliberării juriului, aceștia s-au relaxat prin dans, alături de organizatoarea concursului Raluca Păvăluc.

Toți concurenții au primit diplome de participare, dar pentru că a fost un concurs, acesta a avut și premianți.

Astfel, Nonn Krisztina a ocupat locul I, Nadaș Alexandra – Locul II și Nilghesz Mihai – Locul III.

Mențiunea I a fost obținută de Moca Carina, mențiune II – Koka Barbara, mențiunea III – Tătar Luca, iar Saierli Hanna a fost recompensată cu Premiul Special.

Din punctul de vedere al președintei juriului, Balog Elisabeta, „copii au fost copii adevărați. Au avut costumație adecvată temei din poezia recitată. Pregătirea lor a fost bună și foarte bună, aceasta obervându-se în special la cei premiați. Cei care au fost mai timizi, cu siguranță se vor prezenta mai bine la anul.”

Actorul Bandur Tiberiu de la Teatrul de Nord Satu Mare, a declarat după concurs pentru Buletin de Carei: „Premianții au interpretat foarte bine din punct de vedere al dicției și al trăirii momentului”, iar inv. Lavinia Gorgan a completat: „Copiii au fost foarte bine pregătiți de doamnele educatoare. Poeziile au fost bine alese, punând farmecul copiilor în evidență.” 

 

Nicoleta Latis

 

Lasati un comentariu