Zilele Asistenței Sociale 2013 – Eveniment organizat sub coordonarea Colegiului Național al Asistenților Sociali

• publicat la: 19 martie 2013
Zilele Asistenței Sociale 2013 – Eveniment organizat sub coordonarea Colegiului Național al Asistenților Sociali

În luna martie a fiecărui an Colegiul Național al Asistenților Sociali din România sărbătorește ”Zilele Asistenţei Sociale”, luna Asistenței Sociale oferind oportunitatea asistenților sociali de a celebra profesia lor și a reafirma  munca pe care o desfășoară  zi de zi în comunitate.

Recunoscută ca o profesie în dezvoltare, profesia de asistent social identifică segmentul de populaţie ce face obiectul activităţilor de asistenţă socială, evaluează problemele socio-umane dintr-o anume regiune, comunitate sau localitate, dezvoltă planuri de acţiune, programe, măsuri, activităţi profesionalizate şi servicii specializate specifice domeniului, sensibilizează opinia publică şi o informează cu privire la problematica socială, stabileşte modalităţile concrete de acces la prestaţii şi servicii specializate de asistenţă socială pe baza evaluării nevoilor.

Evenimentele organizate în cadrul ZAS 2013, sub egida: ”Responsabilitate, Comunitate, Participare Socială”, readuc în atenția publicului larg faptul că asistenţii sociali sunt persoanele care aduc plus-valoare societăţii prin activitatea profesională desfăşurată, activitatea acestora având o importanţă socială în stabilirea echilibrului social.

În Satu Mare, acțiunile organizate cu această ocazie sunt:

20.03.2013 – Seminarul ”Responsabilitate, Comunitate, Participare Socială” – între orele 10.00 și 14.00, la sediul Univ. Vasile Goldiș de pe str. Ștefan cel Mare, în cadrul căruia vor avea loc workshop-uri pe diverse teme legate de asistența socială. La eveniment vor participa reprezentanți ai autorităților locale și specialiști din domeniul asistenței sociale.

21.03.2013 – Standuri pentru prezentarea serviciilor sociale din județ – evenimentul va avea loc în Centrul Nou, str. Corneliu Coposu între orele 13.00 – 17.00, unde instituții și ONG-uri cu activitate în domeniul social din județ, își vor prezenta serviciile sociale pe care le furnizează, se vor distribui fluturași și broșuri, se va discuta cu trecătorii despre profesia de asistent social și asistența socială în general.

22.03.2013            – Activități derulate în școli – grupuri de asistenți sociali de la diverse instituții și ONG-uri se vor deplasa în școli pentru a discuta cu elevii despre asistentul social – rolul său în comunitate, atribuții, servicii sociale dar și despre probleme de actualitate privind violența, consumul de droguri, alcool, tutun, absenteism școlar, delincvența juvenilă, discriminare, etc. Școlile implicate sunt: Colegiul Național “Ioan Slavici”, Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt”, Școala cu cls. I-VIII “Bălcescu-Petofi”, Școala cu cls. I-VIII Botiz, Liceul Agricol Livada; Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu”, Liceul Teologic Reformat, Colegiul “Kolcsey Ferenc”, Liceul Ham Janos.

Colegiul Național al Asistenților Sociali din România este  autoritatea profesională în domeniu care reprezintă, apără și promovează drepturile și interesele membrilor la nivel local, național și internațional, apără onoarea, libertatea și independența profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către asistenții sociali a obligațiilor care le revin față de beneficiari, instituții și societate, în concordanță cu normele deontologice ale profesiei.

 

 

Lasati un comentariu