17 tone de combustibil oprite de la comercializare

• publicat la: 16 aprilie 2013
17 tone de combustibil oprite de la comercializare

 

  În perioada 08.04.2013 – 12.04.2013 pe raza Judetului Satu Mare , s-a desfăşurat o acţiune tematica nationala   de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea benzinei şi motorinei în staţiile de distributie.   Au  fost controlati  7 operatori economici  din care 5 au prezentat  abateri de la legislatie  .         

2 dintre operatorii economici nu aveau   afişate la pompele de motorina   o informare completa si corecta  , cu privire la carcteristicile tehnice ale aditivului utilizat din componenta carburantiilor , facandu-se trimitere pentru solicitarea informatilor la casele  de marcat din incinta statiilor  de distributie .

Tot 2 operatori economici nu aveau facuta verificarea metrologica a pompelor ,aceasta fiind expirata .

Un operator economic  nu  avea afisat codul unic de inregistrare din care sa rezulte obiectul de activitate  iar  2 societăţi  nu aveau afişat orarul de funcţionare.

In urma finalizarii  controlului au fost sanctionati  contraventional   5 operatori economici aplicandu-se  amenzi  in valoare de 23.000 lei  si un avertisment.S-a controlat cantitatea de 52 tone conbustibil , fiind oprita temporar de la comercializare cantitatea de 17,7 tone in valoare de  360900 lei.

comunicat

Lasati un comentariu