900 somaţii de plată pentru restanţieri la Apaserv

• publicat la: 19 aprilie 2013
900 somaţii de plată pentru restanţieri la Apaserv

În ultimele două săptămâni,operatorul de apă  APASERV SA a trimis nu mai puţin de 900 somatii de plată pentru  restanţierii careieni.

Cu 6 ani in urmă,după desfiinţarea  Directiei de Apă-Canal a municipiului Carei,intreaga reţea de apă-canal a fost concesionată societăţii sătmărene Apaserv SA.

Societatea pe acţiuni Apaserv SA ,care asigură necesarul de apă potabilă,colectarea apei uzate si epurarea ei inainte de deversare,a emis in cursul ultimelor două săptămâni apoape o mie de somaţii de plată pentru consumatorii careieni care au restanţe la plata acestor servicii.Potrivit celor declarate de echipa de conducere a secţiei de la Carei,sunt situatii când datornicii au restanţe incă din 2007.

“Sunt cazuri ,vreo 5-6 ,in care  sumele restante ajung la o sută de milioane pe familie.La datoriile existente s-au adăugat penalizările si astfel s-a a juns in acestă situatie nefericită.În general,datoriile sunt de 2 mii de lei pe familie   dar avem rău platnici si cu sume mai mici” a declarat pentru Buletin de Carei, Sorin Oprea ,consilier pentru relaţii cu publicul la Apaserv,secţia Carei..

Situatia nu este una nouă,doar că societatea Apaserv SA a decis ca să initieze actiuni sistematice de recuperare a datoriilor, in conditiile in care la societăţile de furnizare a energiei electrice sau a gazelor naturale,in urma neachitării consumului  se purcede la sistarea imediată  a serviciului respectiv.

În majoritatea cazurilor , restanţele sunt pe câteva luni, însă nu sunt deloc puţine nici restanţele pe intervale mai mari, după cum am mentionat.

Având în vedere că neîncasarea sumelor restante de la populaţie  s-a ridicat la sume importante,sociatatea a emis in ultima perioadă de timp somatii de plată,in primă fază ,urmate  de inaintare in instanţă si apoi executare silită.

Doresc pe această cale să aduc la cunosţinta careienilor cu datorii la plata serviciilor de apă-canal că îi invităm  la sediu societăţii,la discutii pentru conciliere adică intocmirea unuii calendar de reeşalonare a plăţilor restante.Intelegem unele situatii cu care se confruntă familiile nevoiaşe si tocmai din acest motiv le oferim posibilitatea unei concilieri intre părţi,o esalonare in timp a plăţilor restante.Abia pe urmă se ajunge la dosar juridic si executare silită.In oraş sunt prea puţine cazurile in care avem o contorizare individualăî si deci nu putem să  intrerupem furnizarea apei fără a afecta si alti locatari care nu au datorii.La nivelul municipiului sunt doar 200 de contorizări individuale,desi noi oferim manopera cu titlu gratuit pentru aceste lucrări.” a declarat ing.Ovidiu Papi,şef secţie Carei.

SC APASERV SA are în plan o o investiţie în valoare de 433,5 miloane de lei fără TVA, cu perioadă de implementare 2011-2015.Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Mediu” 2007-2013. În cadrul acestei investiţii sunt incluse o serie de unităţi administrativ teritoriale din judeţ prinbtre care şi municipiul  Carei, Foieni, Căpleni sau Tăşnad.

Obiectivul fundamental al investiţiei este  îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare. Prin acest demers se realizează obiectivele Programului Operaţional Sectorial Mediu şi Axa prioritară 1- privind extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată, cu termen de finalizare anul 2015.

Pentru mai multe detalii legate de a eşalonare a datoriilor la serviciile de apă-canal,puteti suna zilnic,intre  orele 7,00 si 15,00 la 0261 864 899 sau vă puteti deplasa la sediul societăţii.

 redactia

comentarii

de mucalit la 19 aprilie 2013 - 20:21

halal consilier
pentru relatii cu pulicul

ce salar ia de pomana?

de ardeleanu la 19 aprilie 2013 - 21:26

si cand in municipiul nostru apa are culoarea cafelei si se strica centralele sau nu poti sa faci mancare cu ea atunci unde este aceasta societate ? care deocamdata este singura licentiata din judet si vrea planuri marete !

de Cristian la 19 aprilie 2013 - 21:39

Acele 200 de contorizari individuale reprezinta un numar mic raportat la numarul familiilor care stau in blocuri.Multi nu stiu ca se poate si asa, sa fie contorizati separat.Ar trebui ca cei de la Apaserv sa puna afise pe scarile blocurilor, cum ca ei rezolva acest lucru fara manopera.

de Prostul satului. la 20 aprilie 2013 - 08:18

Ar fi interesant un control din partea autoritatilor privind modul de lucru al angajatilor Apaserv.
Cunosc cazuri reale in oras la case unde angajatii se ocupa cu verificarea si citirea contoarelor,invata consumatorii,in schimbul unor foloase materiale,cum sa fenteze contorizarea reala si chiar fac ei modificarile in cauza.
Un ex ar fi un apropiat al Vicelui de la primarie care pe langa cele de mai sus,este recompensat cu un al doilea loc de munca la lacul Ianculesti,unde se ocupa cu tot felul de miscari nu intocmai ortodoxe.
Ulterior tot ei vin si reclama pierderile mari produse in sistem.
Evidentele contabile sant vraiste si din aceasta cauza sant consumatori care desi au achitat contravaloarea serviciilor acum sant somati.

de urzicut la 20 aprilie 2013 - 08:39

un fotbalistrebut nici driblinguri nu stie face bine si mai vret sa si invet pe alti.el fost adus acolo ca sa tina spatele la jenou cu cei colorati la care dasu case in centru si plateste la ei toate numai sa pune stampila pe ei.
acestea sunt cei care azi conduc udmr careiu

de De la un careian la 20 aprilie 2013 - 15:29

Nu vedem ce este rău în a recupera datorii pentru serviciile prestate. Gazul are întotdeauna aceiasi presiune?!, curentul nu se i-a niciodata?!, de ce doar apa, care bună-rea oricum curge și de care avem nevoie vitală să nu fie plătită? Comentariile la articolul respectiv conțin și mici neadevăruri privind contabilitatea societății respectiv declarațiile făcute de unele persoane.

de consil-lui-peste la 20 aprilie 2013 - 16:15

Si pe tzigani ii executati silit?

Sa ma chemati sa vad!

Sau noi ii platim si ii includeti la pierderi sau in

de careian la 21 aprilie 2013 - 16:59

La Carei apa este foarte scumpa la un metru cub consumat platesti doi metri cubi, cetateanul suporta incompetenta crasa si dezinteresul celor care ar trebui sa ia masuri, una ar fi reabilitarea retelei de alimentare….Lunar cetatenii primesc facturi cu consumuri dublate, platind niste servicii de proasta calitate apa nu este potabila………

Lasati un comentariu