Afaceri cu medicamentele pentru cancer

• publicat la: 1 aprilie 2013
Afaceri cu medicamentele pentru cancer

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat luni că în urma unei anchete s-a descoperit că o farmacie din Ploieşti a achiziţionat de la stat medicamente destinate bolnavilor de cancer, apoi le-a revândut în străinătate.

„Începând cu luna octombrie 2012 şi până în ianuarie 2013 s-au livrat de către Unifarm trei medicamente oncologice esenţiale pentru tratamentul bolnavilor de cancer către reţeaua de spitale şi farmacii. Farmacia Melissa Farm din Ploieşti, una dintre farmaciile care au comandat la Unifarm aceste produse, a livrat prin depozitul aflat în spatele ei în tările Europei prin export paralel aceste medicamente. Farmacia a dat comanda la Unifarm după care a livrat aceste medicamente către propriul depozit care le-a scos din România prin activitatea de export paralel. (…) Dacă nu s-ar fi făcut exportul paralel pentru aceste medicamente am fi avut stocuri pana în luna august 2013”, a acuzat Nicolăescu.

Ministrul a mai susţinut că va semna luni un ordin de suspendare până la sfârşitul anului a exportului paralel pentru toate medicamentele oncologice care sunt monitorizate şi va avea loc o acţiune de monitorizare zilnică a stocurilor de medicamente la nivelul spitalelor.

„Pentru a remedia această situaţie astăzi semnez un ordin de ministru prin care până la sfârşitul anului 2013 se vor suspenda activităţile de export paralel pentru toate medicamentele oncologice care sunt monitorizate şi care pot fi găsite pe site-ul Ministerului Sănătăţii”, a declarat Nicolăescu.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu