Atletism:Vlad Turcu-campion naţional la oină

• publicat la: 1 aprilie 2013
Atletism:Vlad Turcu-campion naţional la oină

Noi recompense pentru munca consecventă a elevilor  coordonaţi de antrenorii Ioan Mărneanu şi Florin Turcu: o medalie de aur ,una de argint şi una de bronz la Campionatul Naţional de Aruncări Lungi de la Bucureşti,30-31 martie 2013.

In perioada 30 -31 martie 2013,pe stadionul Iolanda Balaş din capitală,  s-au desfăşurat intrecerile Campionatului Naţional de Aruncări Lungi pentru  juniori III,copii I,II şi III.competiţie ce încheie sezonul de iarnă  la atletism.

Tinerii atleţi careieni calificaţi pentru această finală,Vlad Turcu,Stefania Bihari,Denis Ticle şi Cătălin Mărnean  au fost insoţiţi de profesorii Ioan Mărnean şi Florin Turcu.

La finalul disputării probelor,atleţii careieni au revenit cu o salbă de medalii,care reflectă  valoarea şcolii careiene de atletism  conduse de inimoşii antrenori menţionati mai sus.

Cu o aruncare de  40,75m  a mingii de oină,Vlad Turcu,elev in clasa a II-a la Scoala Vasile Lucaciu din Carei,devine Campion  Naţional la grupa de vârstă copii IIII( născuţi in 2004-2005).

Vlăduţ confirmă astfel forma bună in care se află,antrenamentele riguroase susţinute cu tatăl său,profesorul Florin Turcu,şi el fost campion naţional,arătându-şi eficienţa.

La categoria copii II (n.2002-2003),Stefania Bihari,elevă la Scoala Gimnnazială 3 din Carei obţine locul al II-lea şi medalia de argint,cu o aruncare a suliţei de 21,45m.

Tot la aruncarea suliţei,categoria copii I,Denis Ţicle  se clasează pe a III-a pozitie,cu 34,95m. Denis este elev la Scoala Vasile Lucaciu din Carei şi împreună cu Ştefania este antrenat de prof.Florin Turcu.

prof.Florin Turcu şi Denis Ţicle

Pe locul opt,cu 24,75  s-a clasat Cătălin Mărnean,elev la Scoala Ginnazială nr.1 Carei,care a concurat pentru prima dată la categoria copii I(n.2000-2001).

Stefania Bihari şi Cătălin Mărnean

 

Tot la Bucureşti ,inaintea acestei competiţii a avut loc o intrecere similară,destinată  elevilor din categoria juniori I,unde Marius Ticle de la Clubul Sportiv Scolar Liceul Teoretic a obţinut clasarea pe un frumos loc V,cu o aruncare de peste 51 m.

Se cuvine a aduce cuvinte de laudă  elevilor pentru efortul depus şi antrenorilor Ioan Mărnean şi Florin Turcu pentru implicarea şi dăruirea cu care se ocupă de tinerii  atleţi careieni.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 1 aprilie 2013 - 17:18

Nepotul Vlăduț calcă pe urmele bunicului, Gheorghe Turcu. Si Ghiță Turcu, colegul meu de clasă, a fost campion școlar al fostei regiuni Baia Mare la tetratlon (alergări 60 m, lungime, inaltime si aruncarea mingii de oină), parcă în în clasa a IX-a, in toamna anului 1962.

Un sincer bravo lui Vlăduț și noi succese, se vede de la poștă că este antrenat de multiplul campion la suliță, Florin Turcu.

de podoba mircea la 1 aprilie 2013 - 19:05

felicitari ptr rezultatele frumoasa obtinute la nationale.Iar VLADUT sa calce pe urmele lui mami si tati,care au fost multiplii campioni nationali,avand si rezultate pe plan european si mondial .FELICITARI

de Cristian Derşidan la 2 aprilie 2013 - 08:56

BRAVO! Aschia nu sare departe de trunchi,Vlăduţ este CAMPION NAŢIONAL. Mă cuprinde nostalgia, amintirea copilăriei petrecute pe Strada Vîşinski cu familia Turcu vecini, şi cele 3 antrenamente pe săptămână la atletism, de acum 48 de ani. Am concurat alaturi de d-l prof. Mărneanu in anii ’65 – ’69, iată că şi Cătălin a devenit atlet. Să vă trăiască copiii şi nepoţii! Felicitări Ştefania Bihari, Marius Ţicle, Denis Ţicle.

de Parerea mea la 6 aprilie 2013 - 07:37

Muncesti zilnic, muncesti in timpul tau liber, muncesti cand colegul tau e la strand si se relaxeaza, muncesti cu gandul la olimpiada, la locul 1, sa ti se cante imnul, sa fie mandru poporul tau, sa planga de emotie. Faci asta pentru ca esti infectat cu virusul sportului si nu te poti vindeca. Petreci-petreceti o viata de om in sala de sport si afara la terenul de atletism sau stadion, te hranesti corespunzator, consumi proteine si vitamine ata de necesara. Trebuie sa fi in echilibru tot timpul, emotional, fizic, sa fi in forma, iar daca nu esti sa te aduci in forma pe ziua competitiei. Doar sportivii stiu.

Marneni, Turci, Bihari, Ticle si toti ce care fac sport pentru performanta, RESPECT pentru jertfa voastra. Suntem mandrii de voi (Florin Turcu-Cand eram copil eram bucuros ca ne salutam)(si acuma sunt).
Cinste voua campionilor!!!

de Horia Mărieș la 6 aprilie 2013 - 09:13

@Parerea mea la 6 April 2013 – 07:37

Bravo! Frumos.

Lasati un comentariu