Careiean bătut pentru un telefon mobil

• publicat la: 14 aprilie 2013
Careiean bătut pentru un telefon mobil

Un tânăr de 28 de ani, din Satu Mare, a încercat să intre, sâmbătă seara, într-un club din municipiu având asupra sa o sabie cu lama de 90 cm şi un baston de cauciuc. A fost oprit însă de personalul de pază al localului, care a sesizat şi patrula de siguranţă publică.

            Norbert C. s-a ales cu dosar penal pentru portul ilegal de arme albe în loc public şi în împrejurări ce ar putea periclita integritatea persoanelor ori ordinea şi liniştea publică.

Poliţiştii  sesizaţi cu privire la comiterea unor infracţiuni de furt ori tâlhărie, au reuşit depistarea în interval de câteva ore a principalilor suspecţi, şi recuperarea prejudiciilor cauzate părţilor vătămate.

            Spre exemplu, la Carei, un localnic de 66 de ani a reclamat în cursul nopţii de 13 aprilie a.c., că în timp ce se deplasa spre domiciliu, într-o zonă întunecoasă, a fost acostat de doi bărbaţi necunoscuţi care l-au lovit cu mâinile şi picioarele, iar în momentul în care a căzut i-au furat din buzunar telefonul mobil. Poliţiştii de investigaţii criminale şi de siguranţă publică din Carei au demarat de îndată cercetările în acest caz, reuşind în scurt timp să-i identifice pe cei doi suspecţi, un tânăr de 22 de ani şi un minor de numai 14 ani,  şi să-i restituie victimei bunul ce i-a fost furat.

            Tamas S., de 22 de ani şi minorul H.E., de 14 ani, ambii din Carei, sunt anchetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, poliţiştii verificând dacă aceştia au mai comis şi alte fapte de natură penală.

            Şi suspectul în cazul unui furt din auto a fost identificat de poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare. Adalbert V., de 43 de ani, din Boghiş a furat sâmbătă, 13 aprilie a.c., dintr-un autoturism parcat pe Strada Petofi Sandor din municipiu, bunuri în valoare totală de 830 lei. Şi în acest caz prejudiciul a fost recuperat integral, iar suspectul este anchetat pentru infracţiunea comisă.

            Un bărbat de 34 de ani, din Santău, şi fiii acestuia de 11 şi 14 ani, sunt anchetaţi de poliţiştii Secţiei 6 Tăşnad Poliţie Rurală pentru comiterea infracţiunii de tentativă la furt calificat.

            Tatăl, ce i-a atras în activitatea infracţională şi pe copiii săi minori, a intenţionat să sustragă un robinet din fontă al unui puţ de foraj din locul cunoscut în comuna Santău, sub denumirea de „Rata Mare”. Însă după mai multe lovituri de ciocan, robinetul a cedat şi, văzând că din conductă începe să ţâşnească apă termală, cei trei au renunţat şi au părăsit locaţia. Au fost însă depistaţi la scurt timp de poliţişti, în acest caz urmând a se stabili care este valoarea prejudiciului cauzat în urma distrugerii instalaţiei.

Poliţiştii sătmăreni, sesizaţi cu privire la comiterea unor infracţiuni de furt ori tâlhărie, au reuşit depistarea în interval de câteva ore a principalilor suspecţi, şi recuperarea prejudiciilor cauzate părţilor vătămate.

           

Prevederile legale intrate în vigoare la începutul acestui an, cu privire la obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru a circula cu un moped, au fost încălcate şi de un tânăr de 29 de ani, din Carei. Francisc E. a fost identificat în trafic sâmbătă, după ora 17.00., în timpul unei acţiuni pe linie rutieră derulate de poliţiştii Postului de Poliţie Tiream şi ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei. Tânărul conducea un moped pe DJ 108 M, deşi nu poseda permis de conducere de nicio categorie.

            Şi în acest caz poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

comentarii

de cetatean la 14 aprilie 2013 - 18:26

problema e ca degeaba dosar
daca judecatorii si procurorii
ii fac scapati…..se aude ?

de pityke la 14 aprilie 2013 - 21:26

problema e ca politia lu kovax se plimba la ….. si noaptea dispare ca sa pazeasca masina cumparata la el pe fundatie si parcata la casa de pe caplenilor unde sta cu chirie primaru

de albert la 15 aprilie 2013 - 08:06

cand stai la familie nu e chirie da trist e ca avem un primar cheltuitor care nu a fost in stare sa isi pastreze nici bruma de avere avuta si mai e si dator saracu’

de Agent 003. la 15 aprilie 2013 - 11:35

@cetatean,@pityke,problema e ca pana bulibasul este mana in mana cu mai marele Boss de la politia Carei si se ajuta reciproc,nu prea avem ce face.
Procuratura si judecatoria se fac ca dorm si executa niste ordine deloc legale!

Lasati un comentariu