Comerțul cu flori, la control

• publicat la: 10 aprilie 2013
Comerțul cu flori, la control

 

In cursul lunii martie s-au desfăşurat trei actiuni tematice de control la nivelul judetului Satu Mare de către Comisariatul pentru Protectia Consumatorului, două la nivel naţional si una la nivel regional.

In perioada  4.03-23.03.2013 in judetul Satu Mare s-a desfăşurat acţiunea tematică   regională proprie de control  privind respectarea prevederilor legale la comercializarea florilor, plantelor de apartament si de gradina, a ornamentelor florale si a altor materiale destinate intretinerii acestora. Au  fost controlati 34 operatori economici, fiind semnalate deficiente  la toti operatorii .

Lipsa elementelor de identificare  pentru produsele comercializate ( accesorii, obiecte decorative, etc),informarea incompleta a consumatorilor privind modul de intretinere a plantelor la ghiveci,netraducerea in limba romana a elementelor de identificare  si caracterizare a produselor sau afisarea preturilor de vanzare in mod necorespunzator sau lipsa acestora au fost cateva dintre cele constatate.

Pentru neconformitatile constatate au fost aplicate 34 sanctiuni contraventionale cu amenda in valoare  de 105.000 lei, fiind oprite temporar de la comercializare produse (flori la ghiveci, accesorii, obiecte decorative) in valoare de 5.534 lei.

 

Lasati un comentariu