Cum să cureţi salteaua

• publicat la: 18 aprilie 2013
Cum să cureţi salteaua

Indiferent că e toamnă sau primăvară, curăţenia in dormitor inseamnă clar si curăţarea saltelei. Desi nu se observă intotdeauna, salteaua aduna de-a lungul lunilor praf si microbi care trebuie alungati periodic.

Curăţarea saltelei este un proces usor. Incepe prin a strânge lenjeria de pat si husa saltelei le pune-le in masina de spălat.

Ridică apoi salteaua, aspiră si sterge de praf atât salteaua cât si lacasul in care aceasta e asezata pe pat. De asemenea, sterge si peretele si podeaua din spatele patului. Intinde inapoi salteaua.

Pentru curatarea ei foloseste amesteca intr-un recipient cu capac o ceasca de bicarbonat de sodiu cu cateva picaturi de ulei de lavanda. Pune capacul si agita. Foloseste o sita pentru a imprastia uniform solutia astfel rezultata si las-o sa actioneze timp de 30 de minute. De obicei cam atat iti ia sa cureti restul lucrurilor din dormitor.

Foloseste aspiratorul pentru a indeparta bicarbonatul de sodiu. La revedere praf si murdarie! Bicarbonatul de sodiu ajuta la indepartarea mizeriei dar si a umezelii. Curata in profunzime si lasa si un miros placut.

Cand te vei aseza in pat dupa o astfel de curatenie te vei intreba cum ai putut sa dormi pana acum in patul prafuit. Vei dormi ca un bebelus la noapte.

Pentru ca salteaua sa-si mentina caracteristicile,intoarce salteau de patru ori pe an pentru ca uzura sa fie uniforma. Intoarce-o atat pe o parte si pe alta cat si de la un capat la altul.

Cum sa o intorci de la un capat la celalalt: ridica salteaua in pozitie perpendiculara, apoi rasuceste-o astfel incat partea care pana acum era la capul tau sa fie la picioare. Apoi aseaz-o la loc in lacasul sau.

Aspira salteaua si lăcaşul in care este aşezată de cel putin trei ori pe an, mai ales tapiteria pe partea pe care ai intors-o.

Dezbracă patul de fiecare dată când pleci in vacanţă pentru a-i da ocazia saltelei să se aeriseasca.

Pentru a mentine salteaua in buna stare evita sa stai pe marginea saltelei, sa o uzi, sa folosiesti produse de curatare pe saltea, sa pui o placa intre saltea si lacasul de sustinere –  s-ar putea sa afecteze sistemul de sustinere al patului. Daca te lasa inima sa-i opresti, nu lasa copii sa sara in pat.

sursa cuidei.ro

 

Lasati un comentariu