Finaliştii pentru etapa naţională „Universul cunoașterii prin lectură”

• publicat la: 30 aprilie 2013
Finaliştii pentru etapa naţională  „Universul cunoașterii prin lectură”

Sâmbătă, 27 aprilie 2013, s-a desfășurat la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Satu Mare, etapa județeană a concursului „Universul cunoașterii prin lectură”.

Concursul se adresează elevilor din şcolile gimnaziale din mediul rural şi are ca obiectiv asigurarea egalităţii de şanse la nivelul activităţii de excelenţă, prin valorificarea competenţei de lectură ca premisă în sporirea orizontului cognitiv şi pentru dobândirea succesului şcolar.

Elevii au susținut o probă scrisă de 2 ore.

La etapa naţională, din fiecare judeţ va participa câte un echipaj alcătuit din 4 elevi (câte unul pentru fiecare clasă gimnazială), atât de la şcoli cu predare în limba română, cât şi de la şcoli cu predare în limbile minorităţilor naţionale.

Lotul județului Satu Mare:  pentru faza națională este:

         Pereș Luca – Școala Gimnazială Petru Cupcea Supuru de Jos – clasa a V-a

         Dobras Natalia – Școala Gimnazială Cămârzana – clasa a VI-a

         Gros Bianca – Școala Gimnazială Vasile Lucaciu Satu Mare – clasa a VII-a

        –         Sabau Daiana – Școala Gimnazială Vasile Lucaciu Lucăceni – clasa a VIII-a

La etapa judeţeană, răspunsurile au fost formulate individual, iar la etapa naţională, vor fi elaborate prin consultare, în cadrul echipei, răspunsul fiind transcris de către un raportor dintre elevii care alcătuiesc echipajul.

Echipajele vor susţine două probe:

a. prezentarea unuii portofoliu,

b. susţinerea unei probe scrise, cu durata de 2 ore.

 

Scopul acestui tip de evaluare este să asigure punerea în valoare a culturii generale a elevilor, a competenţelor de comunicare în limba română şi a competenţelor culturale şi de interelaţionare, cu scopul creşterii calităţii universului cognitiv individual.

 

Lasati un comentariu