Ia,ghid de purtare stilul boho-chic

• publicat la: 22 aprilie 2013
Ia,ghid  de purtare  stilul boho-chic

Ia românească este un item din ce în ce mai căutat, fiind redecoperită în ultima perioadă de câţiva designeri autohtoni şi promovată totodată şi de mari case de modă internaţionale, ce şi-au găsit inspiraţia în portul tradiţional românesc.

De la Muzeul Taranului Român, la artizanatele specifice pe care le găseşti peste tot în ţară, la târgurile de meşteşuguri, până la showroom-urile designerilor autohtoni ca Adrian Oianu sau Valentina Vidrascu sau mai nou deschisele magazine online cu produse artizanale româneşti, vei găsi cele mai impresionate selecţii de cămăşi populare, ideale pentru ţinutele pe care le imaginezi zi de zi.

Ia românească este unul din produsele spectaculoase cu care îţi poţi innobila garderoba. Lucrate manual, cu broderii deosebite în diferite culori, cu ore şi zile întregi de muncă în spate, iile sunt astăzi sursa de inspiraţie pentru diferite stiluri vestimentare.

Dacă privim la vedetele internaţionale, le vom regăsi  imediat pe Kate Moss, Katie Holmes, Sienna Miller, Nicole Ritchie sau Vanessa Hudgens  purtânt piese de inspiraţie folclorică, în cele mai autentice combinaţii stilistice.

Dacă eşti şi tu adepta stilului vestimentar boho-chic şi vrei să porţi ţinute cu personalitate, originale, te poţi inspira din outfit-urile celebritătilor pentru a-ţi defini propria imagine.

Alege ia populară ca punct de plecare în alcătuirea unei ţinute lejere şi nonconformiste. Vei avea o întreagă paletă din care să alegi modelul preferat : cu broderie uni sau multicoloră, cu mânecă scurtă sau lungă, strâmtă sau evazată,  la baza gâtului sau decoltată, etc.

Pentru o apariţie de inspiraţie hippie, alege o pereche de jeans skinn cu aspect uzat, o pereche de botine joase rock şi bineinteles, o ie lejeră. Alege o geantă cu baretă lungă în stilul poştaş, dar din materiale care nu sunt rigide, ca pânză sau pielea întoarsă. Dacă alegi o traistă românească, vei fi cu adevărat originală.

Poţi aplica aceeaşi ţinuta şi în varianta pantaloni scurţi sau jeans evazaţi, dar în ultimul caz alege o pereche de botine în stilul cowboy, cu un toc mediu, pentru a-ţi avantaja silueta.

Dacă preferi să porţi o fustă, stilului boho chic i se potrivesc cel mai bine fustele lungi, fluide, dar şi cele scurte, din materiale lejere. In general, este agreat orice model, atât timp cât nu are un aspect rigid şi nu este strâmt pe corp. Stilul vestimentar boem promovează libertatea şi imaginaţia, astfel că şi piesele vestimentare sunt în egală măsură nonconformiste, originale şi pline de inventivitate.

Orice combinaţie vestimentară vei alege, ia este piesa perfectă pentru a-ţi completa garderoba şi îţi va garanta originalitatea unor ţinute boho-chic!

sursa one.ro

Lasati un comentariu