Isteria căpuşelor a revenit odată cu vremea bună

• publicat la: 15 aprilie 2013
Isteria căpuşelor a revenit odată cu vremea bună

Zeci de oameni au ajuns zilele trecute la spital după ce au fost înţepaţi de căpuşe. În acest week-end s-a înregistrat şi prima suspiciune de boala Lyme. E alarmă în rândul doctorilor, care spun că nu e de glumit cu astfel de incidente şi că vaccinarea după muşcătura de căpuşă e absolut obligatorie, conform Antena3.ro.

Românii sunt mari amatori de vreme caldăşi grătare la iarbă verde. Căpuşele nu sunt mai prejos. Chiar dacă ele nu se omoară după carnea friptă, caută, însă, cu disperare sânge proaspăt. Şi victime găsesc destul şi foarte uşor.

Sunt discrete, însetate şi multe. Foarte multe. Iar bolile pe care le aduc căpuşele omului, oricât ar fi de spălat, sunt dintre cele mai grave. Paralizie, orbire şi chiar moarte. Termenii medicali sunt ceva mai blânzi: tularemie, babesioza, febra de colorado. Dar mai este şi maladia Lyme. Cea mai periculoasa dintre ele.

La sfârşitul săptămânii, zeci de persoane au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor din Bucureşti. De fapt, în mai toate oraşele din ţară a apărut aceeaşi problemă. La Sibiu, un bărbat de 61 de ani a rămas internat în spital, fiind suspect de boala Lyme. Anul trecut, Sibiul a fost pe primul loc în topul personelor diagnosticate cu această boală în urma muşcăturii de căpuşe, dar nimeni nu se fereşte acolo de înţepătura periculoasă.

Muşcăturile de căpuşe au fost tratate mai serios ca niciodată acum 2 ani, când actorul Şerban Ionescu era suspectat de boala Lyme, după ce ar fi fost muşcat de o căpuşă.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu