Liceul Teoretic luat cu asalt de jandarmi

• publicat la: 5 aprilie 2013
Liceul Teoretic luat cu asalt de jandarmi

De la ora 11.00.-13.00 jandarmii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Satu Mare conduşi de lt. col. Brad Lorand şi sprijiniţi de domnul Croitoru Marin au oferit elevilor Liceului Teoretic din Carei, un  spectacol în cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun!».

Toti elevii  liceului,unii afara iar altii la geamuri, au aşteptat cu nerăbdare să asiste la exerciţiile demonstrative susţinute de jandarmi.

Activitatea a debutat  cu  un exerciţiu de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

Apoi au urmat diverse procedee de autoapărare, imobilizare, spargeri de carămizi. Exerciţiile de autoapărare au fost prezentate de către plt Suciu Bogdan, dublu vicecampion la Karate –do, titluri obţinute la recentele campionate ale MAI. Si elevii karatisti careieni au avut un scurt moment de prezentare a abilitatilor dobandite la antrenamente.

Apoi a fost amenajat un mini poligon de tragere unde elevii au  avut posibilitatea de a testa tragerea cu  arme airsoft.

Cireaşa de pe tort a aparţinut coborârilor pe instalaţia de traversare tiroliană, unde câţiva dascăli şi mulţi copii au trăit adrenalina la maxim coborând cu viteză de  la ultimul etaj al liceului în care învaţă.

Elevii au fost foarte încântaţi de cele prezentate, iar la final au făcut poze cu jandarmii,  armamentul şi materialele acestora. Activitatea a fost apreciată ca o reuşită de către cei prezenţi, aceştia având astfel prilejul să manipuleze armele,  să tragă cu arme airsoft şi să „zboare de la etaj”.

Lasati un comentariu