Muzeul ABBA se va deschide in luna mai la Stockholm

• publicat la: 21 aprilie 2013
Muzeul ABBA se va deschide in luna mai la Stockholm

Un muzeu dedicat legendarului grup suedez pop ABBA se va deschide, peste cateva saptamani, in centrul orasului Stockholm, spre bucuria fanilior din lumea intreaga.

Dupa „ABBA The Movie” (1977) si expozitia itineranta „ABBA A World” (2010), Muzeul ABBA se va deschide pe 7 mai.

Cladirea acoperita cu lemn deschis la culoare este aproape gata, iar multe camioane au fost vazute descarcand mobilier si piese de colectie. Un hotel si Swedish Music Hall of Fame (care include si muzeul) isi vor deschide portile in acelasi loc, informeaza France TV.

„Vom oferi vizitatorilor o experienta unica”, a tinut sa mentioneze directorul muzeului, Mattias Hansson. Fanii care au visat sa fie al cincilea membru al grupului ABBA vor putea, in timpul unei melodii , sa apara pe scena in compania virtuala a cantaretilor.

Intr-o sala dedicata piesei de succes „Ring Ring” va trona un telefon al anilor ’70. Doar cei patru membri ai formatiei ii stiu numarul.

„A fost ideea Fridei (Anni-Frid Lyngstad), deci ea va fi cea care va apela”, declara muzeograful Ingmarie Halling. „Fericitii vizitatori vor avea sansa sa poata conversa cu ea sau cu oricare din ceilalti trei fosti componenti ai trupei: Agnetha Faltskog, Benny Andersson si Bjorn Ulvaeus.

Muzica va fi cat se poate de naturala. „De aceea”, glumeste Mattias Hansson, „trebuie sa avem cea mai buna izolatie din lume, pentru a permite camerelor difuzarea unei muzici diferite”.

Dar, in opinia sa, „vizitatorii nu vor veni pentru a reasculta cantecele lor, caci multi le stiu pe de rost, ci pentru a retrai anii de activitate a grupului, ce nu s-a mai regasit pe scena din 1982.

Muzeul cu 5 etaje (dintre care doua la subsol) va prezenta, de asemenea, numeroase costume, discuri de aur, imprejurarile in care a creat si a cantat ABBA, precum si alte lucruri ce amintesc de activitatea lor.

Cei patru membri ABBA s-au angajat in proiectul muzeului. Bjorn Ulvaeus este presedintele Comitetului de Administratie, iar ceilalti sunt la fel de implicati.

„S-au vandut aproape toate biletele puse in vanzare pe Internet, majoritatea in strainatate”, estimeaza directorul muzeului.

Grupul ABBA, castigator al Eurovisionului din 1974 cu piesa Waterloo, a marcat anii ’70 cu melodii antrenante si exuberanta vestimentara.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu