„Neînţelelgerea” de la Teatrul de Nord

• publicat la: 18 aprilie 2013
„Neînţelelgerea” de la Teatrul de Nord

 Duminică 21 aprilie, de la ora 19.00, secţia română a Teatrului de Nord vă invită la spectacolul „Neînţelegerea”de Albert Camus, regia Cristian Ioan, scenografia Klara Labancz. Distribuţia: Dorina Nemeş, Raluca Mara, Adriana Vaida, Ciprian Vultur, Stelian Roşian.

Spectacol cu publicul pe scenă.

Preţul biletelor: 12 lei.

Acum 60 de ani, un mare scriitor francez (care ar fi împlinit acum 100 de ani) a scris una dintre cele mai triste, ciudate şi năucitoare piese de teatru. Scriitorul s-a numit Albert Camus iar numele piesei este „Neînţelegerea”. Povestea se apropie foarte mult de ceea ce astăzi apare inscripţionat tot mai des pe ecranele televizoarelor înaintea unor filme, când ni se anunţă că vom vedea un ”thriller” – dar nu intenţionez să o spun aici pentru a nu strica surpriza spectatorilor. Sigur este că a fost inspirată după o istorie reală petrecută la începutul secolului trecut în Bohemia cea umedă şi întunecoasă – o provincie cehă foarte apropiată de Germania – într-un orăşel pictat parcă de Hieronymus Bosch. Dacă nu m-aş feri  de comparaţii nepotrivite aş spune că tema acestui text, prin întrebările existenţiale pe care le propune, prin căutarea disperată a divinităţii şi rostului omului pe lume, se apropie de marile tragedii umane descrise de Shakespeare în „Hamlet” sau Goethe în „Faust”.

Împreună cu o echipă de actori foarte înzestraţi -Dorina Nemeş, Adriana Vaida, Raluca Mara, Ciprian Vultur şi Stelian Roşian -într-un decor de castel gotic imaginat de Klara Labancz şi pe acordurile melodiei „Avant de mourir” a lui Georges Boulanger interpretată de maestrul Rudolf Fatyol – vă invităm să participaţi la această aventură artistică pe care noi, realizatorii ei, o iubim foarte mult şi o considerăm deosebit de importantă pentru peisajul teatral actual.  (Cristian  Ioan) 

NEÎNŢELEGEREA de Albert Camus

Regia: Cristian Ioan

Scenografia: Klara Labancz

Coregrafia: Gabriela Tănase

Distribuţia:

Martha– Dorina Nemeş

Maria– Raluca Mara

Mama– Adriana Vaida

Jan– Ciprian Vultur

Bătrânul Servitor– Stelian Roşian

Lasati un comentariu