O săptămână altfel la Liceul Teoretic

• publicat la: 2 aprilie 2013
O săptămână altfel la Liceul Teoretic

In aceste zile se desfășoară în întreaga țară programul cunoscut sub numele de „Școala altfel”, dar care se numește acum „Să știi mai multe, să fii mai bun!”

În  unitățile  de învățământ se organizează activități educative extracurriculare și extrașcolare, pe parcursul celor cinci zile. Cursurile nu se mai desfașoară după orarul obișnuit, ci după unul special. Elevii vor fi implicați în activități culturale, sportive și artistice, cu rol educativ, pe care cadrele didcatice le-au anunțat părinților săptămâna trecută. Scopul acestui program este implicarea tuturor elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale preșcolarilor și elevilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național, și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale, a anunțat Ministerul Educatiei.

În conformitate cu cele menționate ” la Liceul Teoretic Carei vor avea loc următoarele activităti: ” Cafeneaua literară ” cu prof. Lilian Soriana, ” Ţinuta şi personalitatea (Dress code) în cultura britanică şi americană ” cu prof. Mak Lilla, CLUBUL PRO-TERRA ” Surse de energie alternativă ” cu prof. Menţiu Gabriela în cabinetul de geografie, ” Cerc de jurnalism ” cu prof. Dana Pop, ” Lumea magică a mărgelelor ” cu prof Czenter Eniko, ” CŞE LTC- Campanie antidrog ” cu prof. Menţiu Gabriela, Activităţi de realizare de obiecte artizanala şi decorative împreună cu varstnicii din C.I.A.S Carei cu prof. Gabor Angela şi Onodi Eniko, „Abilităţi multiple de gândire matematică ” cu prof. Nilvan Sorin, ” Să învăţăm să dansăm ca la petrecere ” cu prof. Macec Sorina şi Păvăluc Raluca, ” Concurs de prespicacitate ” cu prof. Tămîian Traian, ” Gastronomie şvăbească ” cu prof. Lorincz Tunde, ” Istoria machiajului ” cu prof. Donca Anamaria, ” Matematicieni celebri” cu prof. Gasko Gabriela, ” Abilităţi multiple în gândirea matematică ” cu prof. Gasko Gabriela, ” Codul lui Da Vinci ” cu prof. Donca Anamaria, ” Liceenii au talent” – concurs de karaoke cu prof. Lorincz Silveszter, ” Să dăm o şansă vieţii” – curs de prim ajutor- Crucea Roşie cu prof. Rusu Codruţa, ” Să învăţăm limba engleză prin versuri „; Idolii muzicii pop-rock anii ’70-’80 cu prof. Dobran Nicoleta şi Reka Progli, Vizitarea ” Expoziţiei de animale exotice ” cu prof. Suta Kinga, ” Jocuri didactice ” în limba spaniolă cu prof. Indrea Viorel, ” Din suflet pentru suflet „- vizită la Şcoala Primară din Scărişoara Nouă cu prof. Pakai Magdalena.

Vineri, în data de 5 aprilie, va avea loc a 15-a ediție a ” Zilei Liceului ” a Liceului Teoretic iar în cadrul Zilei Porților Deschise, elevii claselor a VIII-a vor putea vizita instituţia de invăţământ şi vor putea asista la ” Gala C.Ş.E. LTC „, ediția a II-a.

Ștefana Lăța /Liceul Teoretic Carei

Lasati un comentariu