Olimpiada Naţională de Fizică în plină desfăşurare

• publicat la: 2 aprilie 2013
Olimpiada Naţională de Fizică în plină desfăşurare

Luni 1 aprilie a avut loc prima probă,cea experimentală , a fazei naţionale a Olimpiadei de Fizică, ce se desfăşoară în acest an la Satu Mare. Proba s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială “Grigore Moisil” pentru concurenţii de clasa a VII-a şi a VIII-a, şi la Colegiile Naţionale “Doamna Stanca”, Ioan Slavici” şi Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii “Ion IC Brătianu” pentru concurenţii din clasele IX-XII.

Concurentii au avut la dispozitie 3 ore,incepând cu ora  9.00,in prealabil  beneficiind de  o scurtă instruire .


Olimpiada Naţională de Fizică continuă marţi,2 aprilie, de la ora 9.00, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, cu proba teoretică. Tot azi, în aceeaşi locaţie, dar de la ora 14.00, se vor  afişa  rezultatele de la proba practica urmand ca miercuri sa fie afisate cele de la proba scrisă.

Cei peste 500 de participanti vor avea parte si de programe  cultural artistice.Astfel,miercuri după-masă vor putea asista la „Lecţie de Istorie Vie”, cu participarea membrilor asociaţiei Terra Dacica Aeterna din Cluj Napoca,eveniment organizat de ISJ SM in parteneriat cu Muzeul Judeţean Satu Mare.

Seara, elevii vor fi prezenţi la spectacole organizate la Filarmonica “Dinu Lipatti”.

Joi va avea loc proba de baraj pentru selecţia pentru lotul lărgit de Fizică al României dar si activităţi recreative. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 5 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 9.00.

 

Lasati un comentariu