Pentru 8 copaci,Frunda cere urmărire penală.La Carei,primarul Kovacs mai vrea să taie câteva zeci

• publicat la: 16 aprilie 2013
Pentru 8 copaci,Frunda cere urmărire penală.La Carei,primarul Kovacs mai vrea să taie câteva zeci

Tăierea copacilor din Târgu Mureş, în ultima perioadă, a trezit sentimente de nemulţumire în rândul târgumureşenilor. Fostul senator UDMR, Frunda Gyorgy, consilier onorific al premierului Victor Ponta, a făcut un apel către organele de anchetă pentru a începe urmărirea penală în cazul persoanelor care au dispus şi au tăiat copacii din Târgu Mureş.

Fostul senator a făcut un apel public la organele în drept să înceapă urmărirea penală a celor care au tăiat copacii, considerând că procedura aplicată de Primăria Târgu Mureş a fost ilegală.

“Eu cred că aici există şi o răspundere penală. Este lege romaneasca şi lege europeana, nu poţi s-o laşi aşa”, a declarat Frunda György, consilier onorific al premierului.

Frunda a făcut un apel la târgumureşenii care locuiesc la bloc să ia atitudine în cazul tăierii copacilor.
Nemulţumirea târgumureşenilor a venit după ce municipalitatea a dispus tăierea a opt copaci de pe strada Mihai Viteazu din Târgu Mureş pentru fluidiza circulaţia. În locul pomilor tăiaţi, Primăria a plantat puieţi. UDMR Târgu Mureş a făcut sesizări la Garda de Mediu şi la Direcţia Silvică împotriva primarului municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, în acest caz.

sursa tvmures.ro

Lasati un comentariu