Ponta insistă pe impozitarea salariilor şi pensiilor mari

• publicat la: 26 aprilie 2013
Ponta insistă pe impozitarea salariilor şi pensiilor mari

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că îşi menţine intenţia de a impozita salariile şi pensiile din sectorul public care depăşesc 1.000 de euro, totodată el exprimându-şi speranţa că îi va convinge pe toţi liberalii de necesitatea ei, chiar dacă Crin Antonescu „a înţeles”, dar nu este de acord.

El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti dacă îşi păstrează intenţia de a impozita veniturile persoanelor din sectorul public care depăşesc 1.000 de euro şi dacă a reuşit să-i convingă pe partenerii de coaliţie de necesitatea introducerii acestei măsuri.

 

Întrebat dacă este nevoie să-i explice aceste lucruri şi co-preşedintelui USL, premierul a precizat că Antonescu a înţeles „foarte bine”, în schimb nu este de acord cu această măsură.

 

 

Ponta a explicat şi care sunt cauzele care-l determină să ia în calcul introducerea „taxei de solidaritate”. „Eu nu cred neapărat că e o problemă că de ce câştigă atât de mulţi bani, poate unii sunt eficienţi, alţii nu sunt eficienţi, însă dacă vorbim de sectorul public, diferenţa uriaşă dintre un director de la Romgaz sau Transgaz care câştigă 14 salarii ale unui medic rezident sau diferenţa, până ieri, un fost reprezentant la CNVM sau Asigurări care câştiga într-o lună cât tot Guvernul la un loc, şi sunt 27 de miniştri, adică nu e un guvern foarte mic, sigur că sunt lucruri anormale. E imposibil să conteşti acest lucru, nu poate funcţiona un sistem în felul ăsta. Nu neapărat că câştigă ei foarte mult, atât poate sistemul public în acest moment şi trebuie să existe şi un tip de echitate şi solidaritate. Nu pot să cred că un director de la Romgaz e chiar mai important decât 14 medici. N-o să mă convingă nimeni de chestia asta”, a explicat premierul.

 

 

Referitor la impozitarea pensiilor, Ponta a făcut din nou apel la solidaritate. „Menţin ideea că şi cel care are pensie peste 1.000 de euro poate să fie solidar cu 10% din ceea ce depăşeşte cu cel care are pensie, săracu’, 500 de lei sau 700. Nu credeţi că până la urmă mănâncă tot atâta mâncare, plăteşte tot atâta curent? Asta înseamnă solidaritate, nu înseamnă că unul mănâncă de zece ori mai mult sau aprinde zece becuri în timp ce celălalt, un bec.

sursa money.ro

Lasati un comentariu