Postul Paştelui: 3 reţete pe care le faci în 15 minute

• publicat la: 17 April 2013
Postul Paştelui: 3 reţete pe care le faci în 15 minute

Dacă vrei să ţii post, ai nevoie de câteva idei pentru a găti simplu, dar săţios. Eva.ro îţi recomandă trei reţete pe care le faci în 15 minute şi sunt foarte consistente.

1. Tocăniţă de năut cu curry, coriandru şi ghimbir
Ingrediente

  • 2 căni cu năut fiert
  • 3 cepe mari tăiate fideluţă
  • 3 beţe de ţelină mărunţite
  • 1 morcov tăiat rondele
  • 2 căţei de usturoi mărunţiţi
  • 1 lingură de curry
  • 1 lingură cu ghimbir proaspăt răzuit
  • 1 lingură cu seminţe de coriandru prăjite şi mărunţite
  • 1/2 linguriţă cu seminţe de chimen
  • 1/2 linguriţă cu fulgi de ardei iute
  • sare de mare
  • 1/2 cană cu suc de roşii
  • 3 linguri cu ulei de măsline extravirgin
  • puţină apă.

Mod de preparare
Se încinge uleiul, se adaugă curry, ghimbirul, coriandrul, seminţele de chimen şi fulgii de ardei iute.
Se adaugă apoi ceapa care se lasă puţin la călit, după care se pune usturoiul, morcovul, ţelina şi năutul.
Se stinge totul cu sucul de roşii şi apa cât să acopere alimentele, lăsându-se să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute.
Se consumă atât caldă, cât şi rece cu o salata de varza murată sau de verdeţuri proaspete.

Tofu la grătar cu orez brun şi broccoli

Ingrediente

  • o felie de tofu
  • 1/2 cană cu orez brun
  • 5-6 bucheţele de broccoli
  • ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper
  • 1-2 căţei de usturoi.

Mod de preparare
Se pune tofu pe grătar câteva minute până capătă o culoare.
Orezul se fierbe şi se lasă la răcit.
Bucheţelele de broccoli se fierb la abur şi se amestecă cu ulei de măsline, usturoi pisat, sare şi piper.

Cuşcuş cu sos de ceapă şi ciuperci

Ingrediente pentru cuşcuş

  • 1/2 cană cu cuşcuş
  • 1/2 cană cu apă fierbinte
  • puţină sare de mare
  • puţin piper negru
  • fulgi de ardei iute
  • 1 căţel de usturoi răzuit
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt
  • 2 linguri cu ulei de măsline.

Se pune cuşcuşul şi condimentele într-un bol de sticlă, se toarnă apa fierbinte, se amestecă şi se acoperă 5 minute. După ce a absorbit integral apa se pune uleiul de măsline, pătrunjelul şi usturoiul, amestecându-se bine.

Ingrediente pentru sosul de ciuperci şi ceapă

  • 1 cană cu ghebe la borcan, tocate (sau ciuperci crude sau din conservă)
  • 2 cepe mari, tăiate fideluţă
  • 1 lingură cu pastă de ardei
  • cimbru
  • sare de mare
  • piper negru
  • ulei de măsline
  • puţină apă.

Se căleşte ceapa în ulei şi puţină apă, după care se adaugă pasta de ardei, condimentele, ciupercile, apă cât să le acopere şi se lasă la fiert 10 minute. Se aşază în farfurie cuşcuşul şi câteva linguri de sus de ciuperci peste el.

 sursa eva.ro

Lasati un comentariu