Şcoala Altfel-o lecţie de arte comparate

• publicat la: 4 aprilie 2013
Şcoala Altfel-o lecţie de arte comparate

Clasa a VI-a din cadrul Colegiului Naţional „Doamna Stanca” a beneficiat de un „regal” de artă şi literatură marţi, 3 aprilie 2013, din partea doamnei muzeograf Felicia Grigorescu, şefa secţiei de artă a Muzeului Judeţean Satu Mare. Timp de 3 ore (11-14), cei 34 de elevi ai Colegiului Stanca au fost privilegiaţi să privească, să asculte şi să participe activ la înţelegerea actului artistic.

În prima parte a activităţii elevilor le-au fost prezentate cele trei expoziţii ale  Muzeului de Artă şi le-au fost oferite explicaţii referitoare la diferite concepte şi noţiuni artistice.

Apoi a urmat lecţia interactivă de arte comparate: au fost aşezate scaune de curs şi, lângă o sculptura „Conversând cu o oaie”  a artistului plastic de excepţie Vasile Gorduz,apoi doamna Grigorescu le-a citit elevilor balada Mioriţa şi a comentat-o împreună cu aceştia.

A urmat apoi interpretarea, de către elevii înşişi, a baladei Meşterului Manole şi exemplificarea acesteia cu tabloul „Meşterul Manole” a pictorului Gheorghe Labin.

Arta şi literatura, copiii şi adulţii au fost aduşi într-o lume a frumosului, li s-a oferit un spectacol al lecturii , al sculpturii şi al picturii, le-a fost explicată valoarea acestora.

Colegiul Stanca, elevi şi profesori , doreşte să mulţumească pentru această lecţie de artă şi literatură.

 

 redactia

Lasati un comentariu