„Ştiţi câţi copaci aţi tăiat până acum?” – „Nu destui!”

• publicat la: 7 aprilie 2013
„Ştiţi câţi copaci aţi tăiat până acum?” – „Nu destui!”

 

Cei doi consilieri PSD şi cei doi primari UDMR au părăsit sala de şedinţe a Consiliului Local Carei,la finalul punctului Diverse,după ce discuţiile legate de tăierile arborilor din oraş au inflamat spiritele .

Joi,4 aprilie,urmare a materialelor apărute în Buletin de Carei,preluate apoi de o parte a presei,  şi a sesizărilor depuse de  unii cetăţeni ,la Primăria Carei au sosit  reprezentaţi si Gărzii de Mediu şi ai Agenţiei de Mediu Satu Mare,precum şi reprezentanţi ai firmei SC.GRANITA SRL din Cluj-Napoca responsabilă cu intocmirea proiectului Reamenajare strada 1 Decembrie 1918,pentru a  verifica  dacă tăierile numeroase de arbori din  municipiu din ultima perioadă de timp au avizele necesare de la instituţiile de mediu şi corespund proiectului  trimis spre aprobarea forurilor judeţene.

inainte de tăieri

Aceştia au solicitat managerului de proiect, ing. Dorel Oprea, precum şi factorilor implicaţi din Primăria Carei, detalii referitoare la derularea proiectului în ce priveşte spaţiile verzi şi tăierile de arbori.Ulterior, părţile s-au deplasat pe teren pentru a vedea la faţa locului corelaţia dintre materialul prezentat şi lucrările efective.

 

Se pare că nu toate lucrările corespund cu cele menţionate în proiectul carea fost admis a fi finanţat din fonduri europene.Mai multe amănunte vom primi în urma întocmirii raportului constatator.

La scurt timp după încheierea vizitei organelor de control din partea  instituţiilor de mediu , consilierii s-au întrunit în şedinţa ordinară aferentă lunii aprilie.Dacă la dezbaterile privind proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi , atmosfera, deşi tensionată a fost una sobră ea a devenit explozivă la capitolul Diverse.

Cei care au dat tonul discuţiilor au fost consilierii UDMR, Poosz şi Brem deranjaţi de faptul că se abordează doar subiectul tăierilor, nu şi al plantărilor.

Ca o informare,doresc să spun că nimeni nu a discutat despre plantare, ci numai de tăieri.Problema e că şi execuntatul a făcut greşeli , trebuia pus măcar un desen în cartiere despre cum va arăta locul respectiv.Peste zece ani veţi vedea că vom avea umbră de la pomii plantaţi acum” afirmă  Brem Arpad.

Primarul Kovacs susţine cele afirmate anterior de consilierul Brem, afirmând că nu subiectul îl deranjează , ci denaturarea realităţii.

Avem dreptul să tăiem în curtea noastră ce vrem, ca fiecare cetăţean.Nu eu am făcut aceste proiecte.Din nefericire la orice modificare se mai distruge câte ceva.Nu aţîţaţi oamenii împotriva mea sau a executivului.Nu vă convine, asta e. Pe mine mă interesează ce greu negociem cu constructorul şi consider că nu merit acest tratament.”

La interpelarea consilierului Ilie Ciută, referitor la numărul copacilor tăiaţi până în prezent, primarul Kovacs a oferit un răspuns sec  “ Nu destui ! “ , continuând cu arătări cu degetul înspre formaţiunea PNL la rememorarea evenimentelor de acum câteva săptămâni,legate de ” pictarea”  unor clădiri cu sloganuri anti-tăieri de copaci.

Discuţiile au continuat de pe poziţii de forţă , fiecare din cele două părţi, USL şi UDMR,venind cu argumente în susţinerea punctelor de vedere.

Potrivit celor afirmate de consilierul Ciută , proiectul pentru Reamenajarea strada 1 Decembrie 1918 prevede tăierea tuturor copacilor din faţa Primăriei , Parchetului , precum şi din părculeţul din lateralul primăriei.

Faţă de această situaţie a trebuit să facem ceva,să adoptăm o anumită poziţie.Pe cine deranjează controlul? Din păcate, ce-i lovit, lovit rămâne. Aşa şi copacii tăiaţi.M-a deranjat cel mai mult faptul că aţi tăiat copacii de lângă şosea ,între staţia de taxi şi magazinul Oţelul, nu văd de ce încurcau acei copaci.Vă rog să nu mai faceţi afirmaţii că PNL incită.Avem o opinie şi o menţinem.Când veţi mai tăia,voi ieşi cu hârtia la gât să protestez,singur, iar cine mai doreşte, e liber să vină”.

Vizibil deranjat, viceprimarul Keizer taxează afirmaţiile consilierului USL-ist “ Dacă eşti în opoziţie e mai uşor.Nespecialişti si gurălăi sunt destui.Lucrările sunt în execuţie.Pentru arborii de castane, cine răspunde dacă mâine cade o creangă? Să vă gândiţi şi în acest fel”    ,răspuns ce nu rămâne netaxat de consilier :“ Una e toaletarea şi alta e tăierea. Noi de frică să nu cadă o creangă tăiem copacul”  .

Schimbul de replici  tăioase derulate cu viteză,culminează cu dialogul dintre Adrian Bucureştean şi KovacsEugen,în urma căruia,cel din urmă cedează nervos şi părăseşte sala de şedinţe împreună cu viceprimarul.

Adrian  Bucuresteanu : “ Aş fi dorit să vă reconsideraţi poziţia, dar ne catalogaţi în continuare ca instigatori şi vă jucaţi cu vorbele.Suntem aici în urma voturilor unor cetăţeni care aşteaptă din partea noastră o reprezentare adecvată.Nu avem legătură cu nicio activitate de incitare.”

Kovacs:  “Asta e incitarea. Nu sunt supărat pe cel care a făcut „picturile”  pe pereţi . Nu primarul taie copacii. Nu vă daţi seama ce faceţi”

În prealabil,şi cei doi consilieri PSD părăsiseră încăperea.

 

Daniela Ciută

 

comentarii

de Ocean la 8 aprilie 2013 - 05:36

Pe Primar il doare undeva de Carei, daca el afirma ca nu destui copaci s-au taiat inca in Carei.

de Nume la 8 aprilie 2013 - 09:49

Stiti cati copaci au fost plantati pana acum si cati vor fi plantati?

de prenume la 8 aprilie 2013 - 10:46

pai sigur ca stim ca au fost plantati ca doar adorian care e sef la spatii verzi dar are si firma de gradinaritsi acolo e afacerea.Cum a INCEPUT EL CU FIRMA LA FOSTUL CAP MAI STIE CINEVA???pe pamantul altuia e usor sa faci banii!
Taiati,taiati si iar taiati ca sa poata planta puieti adorian si sa castige cat vrea muschii lui!

de pentru buletin de carei la 8 aprilie 2013 - 15:06

80 a taiat si 200 a plantat ??? care problema?? Nu ma aveti un stiri nou ??

de caraian la 8 aprilie 2013 - 15:12

aia 80 is numarati de roberta ca la parlament?
problema la voi ca afla lumea ca adorian sef la spatii verzi si amic cu jenou face afaceri pe banii careienilor?
om nou si bun nu aveti la tulipani numa unu ca jeno care are salar taiat pentru datorii?
bine stie alege maghiarimea din carei.

de Alek la 9 aprilie 2013 - 01:13

Tăierea copacilor și modificările drastice (distrugerea) centrului sunt lucruri grave, dar cel mai grav e faptul, că Oprea e manegerul de proiect. După ce a distrus doua firme esentiale pentru oraș cine l-a mai pus șef la acest proiect important. Cu așa șef nu mă mir, că lucrurile merg prost.
Primarul declară, că nu afăcut el proiectul.! ????? Cine a făcut acest proiect? Oprea? De ce nu au fost consultați locuitorii orașului? Ce negociază primarul cu constructorul? E mică șpaga?
Distrugeti centrul orașului numai ca să obtineti bani(șpagă) din proiect. Să vă fie rușine!!!

de mucalit la 9 aprilie 2013 - 04:42

Nu Oprea
El doar coada de topor…

de ptr.tulipan la 9 aprilie 2013 - 11:43

Nui tot una pentru voi cati copaci taie daca a plantat 200 ???? nui tot una ce firma a facut ??? important ca cineva vrea sa face ceva pentru Carei !!!UDMR !!

de lopatar la 9 aprilie 2013 - 11:48

seful de la spatii veryi de la carei a fost adus de kovacs si el trebuie sa taie ca sa poate cumpara iar pomii ca are firma pominova pentru gradinaritul!
tineti minte cand taiat in februarie 2011 toti copacii din partea cu radioul numai ca sa pune acolo magnoliile si prima data toate uscat si au mai cumparat odata alte magnolii pe o caruta de banii!!!
pentru asta trebuie iar taiati copacii ca sa poate sa puna ei altii noi cumparati de adorian de la cine cunoaste el si primaeste ce trebuie la el si la jenou!

de Arbore la 9 aprilie 2013 - 12:25

Cat costa acei 200 de copaci si de unde a luat Adorian acesti copaci?
Cand se va spune de ce a fost nevoie sa se cumpere de 2 ori magnoliile de la intrarea din parc dinspre monument si cat au costat?
de ce au fost taiaiti copaci din parc dendrologic si inlocuiti cu magnolii?
in parc dendrologic bine pus la punct odata se taie copaci de esente rare si se face manej pentru protejata udmr carei?
Pentru careienii adevarati nu e totuna ce si cum se taie.Plantarile de 200 de puieti sunt un mod de a scoate bani din primarie cu factura.
Uniunea Europeana da fonduri prectic pentru defrisari ca sa existe motiv apoi de plantari?

de lancea la 9 aprilie 2013 - 14:45

se aude sunet de sabii cumva???
datornicul jena nu mai poate face fata singur greilor penelisti si bate palma cu pesedeul??
mare miza la ei ca vine organu si intreaba ce au facut cu banii tulipanii!!!!
sa vedem acum ce zic romanasii pesedisti la propunerile tulipanilor isterizati ca le pica fondurili si cum nu stiu singuri sa se descurce…..deaia trebuia sef nou la trandafiri!

de careian la 9 aprilie 2013 - 14:47

Cu asa manager de proiect treaba-i clara ca lumina.

de privitor la 9 aprilie 2013 - 15:25

la seinta data la tv de samtel a ajuns unu ca si keizer sa dea pilde!!
acum se crede si popa!
poate ne spune de cand a devenit asa specialist in administratie ca inca mai tine la secret ce scoli a urmat el in tineretile lui zbuciumate!
daca e asa specialist de ce a inchis firmele ce a avut pana acum si cunde vinde el faina de la moara? nu cumva e in conflict de interese fotbalistu?

de nae la 9 aprilie 2013 - 18:55

Baiu e ca NU se poate face nimic……

Cum e sus e si jos……..

Tot sistem ticalosit este(Basescu gura de aur)
Si cum gara pacatosului adevar graieste….

Sotzietate fara printzipuri care va sa zica…
Ca le are….

Nea Iancule ai fost un GENIU!

de puiu la 10 aprilie 2013 - 13:09

daca era la primarie un roman repede ieseau ungurii in strada dar acum le e bine la maghiari cu pavaje si fantani arteziene si copacci dusi la gater la urziceni pentru…ceva mic mobilier???
defrisare e reteta pentru firma lui csabi cu bani de la primarie

http://www.bihon.ro/indemn-exacerbat-la-segregare-etnica/1274174

de de minoritar la 10 aprilie 2013 - 19:38

ce nu-ti convine bucuresteanule ?(pardon komaromi), ca nu ai fost acceptat ca viceprimar cu tot ca ai plans la Kovacs ca ai probleme financiare? .Primarul are perfecta dreptate, cui nu-i convine sa plece de unde a venit, si el va pleca in momentul in care pierde sprijinul alegatorilor dar nu e cazul, pentru ca are o viziune europeana. voua nu convine ca lucreaza , impreuna cu echipa de UDMR. referitor la protestele careienilor, majoritatea sunt comandate de olteanul

de gizi la 10 aprilie 2013 - 20:03

cat poti sa decazi ca sa ai ca sef un datornic si un falimentator de firme asa cum are udmr carei

de Horia Mărieș la 10 aprilie 2013 - 20:48

@de minoritar la 10 April 2013 – 19:38

Kovács Jenö și „viziunea lui europeană”. Asta-i culmea!
N-am mai râs atât de bine de când se publicau glumițe în „Ludas Matyi”.

Mai scrieți dom’le bancuri din astea, că ne prind bine !
Râd de ele până și curcile în Asaujul de Sus!

de Andras la 10 aprilie 2013 - 21:24

Primaru o sa plece…….da unde sa plece ca el nu are nimic nici in Carei dapoi in alta parte minoritarule.
In orasul Carei ce a facut de cand a venit prin anii 80 pus de PCR la Crasna?
In 2008 nu avea nici bani sa plateasca factura de mobil si freca la scaune cu familia sa mai puna un leu la fiscul ce statea la usa pentru datoriile de la firmele falimentate de viziunea sa europeana.
Ca sa poata ramane in casa de pe caplenilor a trebuit sa treaca casa pe alt nume ca inca nu a terminat de platit datoriile.
Nici masina nu poate cumpara ca vine fiscul si ia masina dar cumpara masina noua pe Fundatia orasului si numai el se plimba cu ea si parcheaza numai la casa in care sta dar care nu e a lui.Am vazut ce a facut cu bani lui iar acum vedem ce face cu banii altora.
Olteanu are si firma si casa si masini si mai da de lucru si la careieni si mai si plateste darile.
Saracii muncitori de la scaune nu au toti carte de munca si ce fac cand au accident la loc de munca???
Kovacs Jeno nu are nimic pe nume la anii pe care/i are;
nici casa si nici masa dar are datoriile cat incape la el!asta nu stie nici ungureste vorbeste nici romaneste ce spuneti voi de ….european???
si satele din ungaria rad de el numa ca le trebe banii de aici si pentru aia mai vin.ez az!

de emil la 10 aprilie 2013 - 22:10

@minotaur 10 apr 19:38

kkovaXX are o „vizuina” europeana. cat despre viziuni, mai vede si el, din cand in cand, in vis, copaci care se misca si vin peste el, ca in stapanul inelelor. doar ca aia nu se transforma in scaune. din cate scaune a facut la firmele lui, macar de si-ar fi lasat si lui unul, ca sa si-l puna la cap. am fi avut si noi un primar cu scaun la cap. asa, avem unul care stie ca si beshila/boc: sa taie.
european nu e ala care distruge mediul, monumentele, multiculturalismul. ala e intolerant si sovin, cu viziune europeana……medievala.

de Horia Mărieș la 11 aprilie 2013 - 06:02

@emil la 10 April 2013 – 22:10

La „viziunile europene” le-aș adăuga eventual pe cele bahice cu cavalerii vinului Sfântului Orban precum și pe cele erotice, dar pe astea din urmă, nu știu cu cine. Poate cu Vulturescu.

de turist la 12 aprilie 2013 - 15:27

foarte frumoasa expozitia de arme pe care am vizitat-o doar ca in jur nu mai e nimic din ce a fost.
orasul dragut de altadata este transformat fortat in ceva grandoman la fel ca si la bistrita.
era foarte frumos acel gard viu din jurul castelului si acum am vazut ca toti intra cu masinile in parc.undeva mai in spate erau niste terenuri de tenis de camp si undeva in ceva sala se juca tenis de masa.

de Marimar la 13 aprilie 2013 - 07:53

O intrebare pentru dl.Brem Arpad:ce vor face cetăţenii oraşului în zilele toride de vară,în special bătrânii şi copiii noştri? vor aştepta cei 10 ani până va fi umbră sub copacii plantaţi acum ? Mai întâi trebuia să vă ocupaţi de plantat apoi de tăiat.

de Nume la 13 aprilie 2013 - 13:00

Marimar daca construiesti o casa mai intai fa acoperisul ca sa nu uda ploaia fundatia.

de Anton la 13 aprilie 2013 - 14:32

ma nume fara nume cam gol la tine capu asa ca mai bine urca pe cal si drumu unde stii sa vorbesti corect… ca de gandit…nici o sansa nu mai ai!

de careianca la 15 aprilie 2013 - 12:21

Problema cea mai grava este ca aceste 4 persoane ; Kovacs, Kaizer,Brem ,Oprea sunt ca simicegaiul ptr paine . Tot ce ating se mucegaieste, baiul insa este ca noi romanii suferim de pe urma acestor personalitati abjecte care inloc de cuvinte scot niste onomatopieie , iar cand sunt putin incoltiti ies din sala de sadinte. Cand a-ti vazut voi ungur care sa fie responsabil , astia fug de responsabilitate , dar de facut rau cat incape.Tot timpul au ceva cu DOMNUL CIUA ILIE ca ar fi oltean la origini. Cetateni unguri sa va intre in cap odata ptr totdeauna OLTENIA este in ROMANIA deci e ROMAN voi daca sunteti unguri atunci locul vostru este dincolo de granita in Ungaria. Ce ar mai trebui sa retineti voi ungurii ar fi un lucru f important: daca nu ar fi tiganii in cardasie cu Kaizer si nu ar primiajutor social pr ca aie iarba la caini Jeno al vosru ar fi pe nicaieri. Pacat ca traiti in tara asta frumoasa si o murdariti. Sa revenim si la taiatul copacilor, cu ce va incurcau acesti copaci si de ce va ascundeti dupa deget , ptr ca au fost taiati si copaci care nu intra in acest proiect cu fantani si alte minciuni de ale voastre si care nu au scapat de ex; salciile din MVI din parcul de copii , copacii de pe str C
Coposu, cei de pe B-dul 25 Octombrie , din parcarea de la Policlinica etc.
Am inteles ca au plantat 200 de arbusti care peste 10 ani vor face umbra .
CUI O SA FACA ? batranii stau acumla umbra si mamele cu copii peste 10 ani se vor lupta si ei cu ungurii iresponsabili nu vor sta la umbra copacilor lui ADORIAN . Va repet vorbele lui Sergiu Vitalian Vaida ” SUNTEM SARACI DAR NU SUNTEM PROSTI „

de carei la 15 aprilie 2013 - 12:35

Brem Arpad ar fi bine sa -si tina gura , spun asta deoarece se vede cat de bun manager este dupa realizarile de la Staruinta care nu mai produce nimic. Ce mi-e Kovacs si Kaizer ce mi-e Brem Arpad cei mai apropiati oameni de fratii Binder care dupa cum se barfeste pe la colturi , ba sunt folositi ca si’voluntari” si asacum se vorbeste pe la colturi sunt scutiti de IMPOZIT pe cladirile care le detin, tot un Binder am inteles ca este reprezentant al rromilor din Carei. Intrebare ptrprimarulsi vicele ar fi : cand au participat voluntar de exemplu pe str Baltilor sa ajute oamenii de acolo sa-si scoata apadin curti s-au laalte activitati de voluntariat acesti asa zisi voluntari?

de carei la 15 aprilie 2013 - 12:39

Fiecare dintre cei implicati im aceasta minciuna cu taiatul copcacilor au curtile pline de copaci , de ce iar mai interesa cei din oras ca tot nu vor sta laumbra in oras ca vor sta la barfa in OGRADA LA EI si vor pune la cale alte si alte minciuni si vor face ce vor ptr ca noi ROMANII am fost si vom ramane toleranti cu acesti migratori , iar cuvantul MIGRATOR atrage dupa el DEZASTRU !!!!!!!!!!!!!!!!!

de carei la 15 aprilie 2013 - 12:43

Kaizer din ce limba ai luat cuvantul” GURALAI ” ptr ca in l romana nu exista acest cuvant ? Vocabular de stadion !!!!

de carei la 15 aprilie 2013 - 12:44

DOMNULE PRESEDINTE ILIE CIUTA NU VEI FI SINGUR CU PANCARDA LA GAT VENIM SI NOIROMANII ALATURI DE DUMNEAOASTRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de romanca la 15 aprilie 2013 - 12:51

CEA MAI FERICITA AS FI DACA ACESTI MINCINOSI DE LA CONDUCEREA ORASULUI AR PICA LA FEL CA SI COPACII PE CARE I-AU TAIAT , DAR NU PE RAND , DEODATA TOTI !!! MAMA MAMA CE AER CURAT AR FI !!! TOT CE ATING DISRUG SI MURDARESC !

de delius la 15 aprilie 2013 - 13:08

Domnule Kovacs nimeni nu trebuie incitat , voi credeti ca noi suntem orbi? am inteles ca s-au dus copacii la gater ptr scaune ? ce scaune ca voua va lipsesc scaune la cap!De ce spuneti ca USL incita . nu uitati ca PSD este tot USL! si chiar si in opozitie daca este PNL care e problema , credeti ca o sa faceti ce vreti ! NU ! NICIODATA !

de localnic la 17 aprilie 2013 - 14:34

cine mama dr…o adus asa un nebun in orasu nost sa isi bata joc de noi si sa rupa tot orasu ca sa isi faca el burta mare de bani???????
unde se ascunde procuratura?????
la primari nime nu le cotrobaie prin acte????
consilierii udmristii si cu aia doi primari razuiesc orasu numa sa le iasa lor ceva comisioane si nime nu vede?????
cine o mai pomenit sa taie copaci sanatosi numa ca sa poata cujmpara si planta ei altii la loc ????

Raspunsuri

Lasati un comentariu