Taxa de solidaritate încinge spiritele

• publicat la: 12 aprilie 2013
Taxa de solidaritate încinge spiritele

În Guvern nu s-a discutat despre impozitarea salariilor de peste 1.000 de euro ale bugetarilor sau a pensiilor care depăşesc acest plafon, a declarat, joi seara, Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.

„Nu am auzit niciodată o astfel de declaratie (despre impozitarea pensiilor mai mari de 1.000 de euro – n.red.) si de altfel vreau sa va spun ca in Guvern nu s-a discutat niciodata nici de impozitarea cu 10% a salariilor si nici a pensiilor.

A fost probabil in cadrul USL-ului. Povestea cu pensiile nu am auzit-o niciodată”, a declarat Mariana Cămpeanu, la un post de televiziune.

Potrivit ministrului Muncii, impozitarea salariilor se va face după actualul sistem de impozitare.

„In România, in acest moment, noi stim ca exista o cota unica de impozitare. Până in acest moment cota de impozitare este de 16%. In acelasi timp, sumele care s-ar strânge din aceste impozitari sunt mici si nu ar acoperi această crestere. Sunt 40.000 de persoane cred, care au salarii peste 1.000 de euro in economie. Bugetari nu stiu câţi sunt”, a spus Mariana Câmpeanu.

Totodata, ministrul a declarat ca nu crede ca este bine sa fie penalizata o persoana care s-a pregatit si munceste, ci trebuie incurajata munca.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca asteapta de la ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, o solutie privind cele 110 milioane de lei necesare pentru pensiile militarilor, in contexul in care Partidul National Liberal (PNL) nu mai sustine impozitarea salariilor de peste 4.000 de lei ale bugetarilor.

Ponta a fost intrebat dacă ideea impozitarii salariilor mai mari de 1.000 de euro ale bugetarilor a fost abandonata sau o va pune in aplicare, context in care el a replicat ca aceasta a fost convenita in cadrul Uniunii Social Liberale (USL, la guvernare) in ianuarie.

Premierul a punctat ca acceptul, in luna ianuarie, in cadrul USL privind impozitarea salariilor mai mari de 4.000 de lei a fost foarte ferm. El a sustinut ca opozitia ferma, din aceasta luna, a PNL referitoare la acest lucru a fost o decizie politica.

Potrivit prim-ministrului, discutiile pe acest subiect vor avea loc cel mai probabil saptamana viitoare.

Partidul National Liberal se opune oricarei supraimpozitari sau cresteri de fiscalitate, a declarat marti, 9 aprilie, presedintele PNL, Crin Antonescu, in contextul in care a fost intrebat cum vede masura anuntata de premierul Victor Ponta privind impozitarea cu 10% a salariilor bugetarilor care depasesc 1.000 de euro.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu