Trofeul Drobeta rămâne la careieni

• publicat la: 22 aprilie 2013
Trofeul Drobeta rămâne la careieni

Vineri 19 aprilie,dis de dimineață , la 5.30, la Clubul Elevilor din Carei era forfotă și lumini aprinse.Membrii trupei Club Dance au venit pregătiti  a se deplasa la Drobeta Turnu Severin,la o nouă editie,a treia, a concursului național de dans dotat cu Trofeul Drobeta.

Concursul se află  în calendarul activităţilor educative naţionale extra­şcolare şi este aprobat de Mi­nisterul Educaţiei Naţionale pentru anul 2013. În cadrul concursului vor participa mai mult de 400 de elevi din clasele primare, gimnaziale, dar şi elevi de liceu de la mai multe palate şi cluburi ale copiilor din ţară, dar şi din municipiul Drobeta-Turnu-Severin.

Anul trecut ,tinerii careieni s-au intors acasă cu Trofeul iar acum se gândeau cu ingrijorare dacă il vor putea păstra. Au încărcat bagajele și costumele în microbus și au pornit la drum.

Prima veste am primit-o vineri după amiază. Au ajuns cu bine.

Sâmbătă, în sala de spectacole a Casei Tineretului din municipiu,42 de trupe de dans modern de la palatele copiilor din 22 de judeţe din ţară au participat la concursul naţional de dans modern-Drobeta 2013, ediţia a III-a. Tinerii dansatori au păşit cu încredere pe scenă, în speranţa că vor pleca acasă cu marele premiu.

Trupa Club Dance Carei a concurat la grupa de vârstă corespunzătoare claselor IX-XII, deși unii dintre aceștia sunt elevi de clasele VII-VIII. Adela Dobocan, Claudian Șiman, Sergiu Fogaș, Berey Barbara, Balog Tamara, Cristea Mihaela, Șmolnar Karina (toți de la Liceul Teoretic), Bokor Iuliana (Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”), Mateș Alexandra ( Școala Gimnazială Nr. 3), Ursa Georgiana, Vigh Cinthia,Larisa Latiș, Alexandra Dindelegan și Tempfli Patricia (Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu”).

Careienii,instruiți de prof. Cătălina Curceanu, au avut o evoluție foarte bună în concurs, aplaudată la scenă deschisă.Au prezentat 7 dansuri și au obținut 6 locuri I și un loc II. Locurile  I au fost acordate dansurilor: Dans irlandez – secțiunea Dans de caracter, Rapsodia Română – secțiunea Dans folcloric stilizat, Oglinzi – secțiunea Dans Contemporan, Fantezie Coregrafică – secțiunea Solo (interpret – Claudian Șiman), Adela Dobocan și Claudian Șiman – secțiunea Duet. Locul doi l-a obținut dansul Mambo la secțiunea Fantezie coregrafică.

Dumincă seara,obositi,dar cu multumirea lucrului dus la bun sfârsit,încununat de succes, dansatorii Clubului elevilor s-au reîntors acasă.

Trofeul Drobeta va trona si in acest an la Clubul elevilor din Carei,unde munca neobosită a Cătălinei Curceanu  a dat rezultatele mult aşteptate.

redacţia

comentarii

de bibi la 22 aprilie 2013 - 20:55

Bravo voua!
Hai Careiu!

Lasati un comentariu