Ziua Internațională a rromilor la Carei

• publicat la: 4 aprilie 2013
Ziua Internațională a rromilor la Carei

Pe 8 aprilie în fiecare an se sărbătorește Ziua Internațională a romilor. În cinstea acestui eveniment, Sala festivă a Școlii Gimnaziale Nr. 1 a devenit multicoloră, invadată de dansatori îmbrăcați în portul tradițional al rromilor.

Cuvântul de deschidere l-a avut înv. Kolbaszer Elisabeta, organizatoarea momentului festiv, care a mulțumit conducerii scolii,oficialităților prezente, printre care s-au numărat ing. Ilie Ciută,ing.Marius Ciucos si Ionut Onet, consilieri USL în Consiliul Local Carei, Sebestyen Geza, referentul pe probleme de minorități din Primăria Carei și Erika Vălean din cadrul Direcției de Învățământ a Primăriei Carei. Apoi s-a făcut un scurt istoric al însemnătății zilei, al culturii rrome și a personalitatilor rromilor care o reprezintă.

Evenimentul a continuat cu prezentarea unui PowerPoint care a derulat în imagini aspecte ale culturii rome și ale istoriei romilor.

Finalul manifestării a aparținut trupei de dansuri tradiționale rrome care a umplut scena cu ritmurile sale energice smulgând ropote de aplauze.

 

redactia

Lasati un comentariu