16 beneficii şi utilizări uimitoare ale apei oxigenate

• publicat la: 29 mai 2013
16 beneficii şi utilizări uimitoare ale apei oxigenate

Apa oxigenată denumită si peroxid de hidrogen este singurul agent antibacterian compus numai din apă si oxigen. La fel ca si ozonul, peroxidul de hidrogen distruge organismele producătoare de boli, prin oxidare si este considerat cel mai sigur si mai eficient dezinfectant natural din lume.

Deoarece ucide microorganismele prin oxidare, procesul poate fi cel mai bine descris ca o ardere controlată. Când peroxidul de hidrogen reactionează cu materialul organic, acesta se descompune în oxigen si apă.

1. Apa oxigenată – o alternativă pentru înălbirea hainelor

Peroxidul de hidrogen este un bun înălbitor. Adăugaţi o ceaşcă de peroxid în apă şi veţi vedea cum se vor albi rufele şi lenjeria. De asemenea, este bun în scoaterea petelor de sânge de pe haine şi de pe covoare.

Dacă există sânge pe haine, trebuie doar să turnaţi direct pe locul respectiv, lăsaţi să acţioneze aproximativ un minut, apoi frecaţi şi clătiţi cu apă rece. Repetaţi procedura dacă este necesar.

2. Importanţa apei oxigenate pentru sănătate

Corpul nostru produce peroxid de hidrogen pentru a lupta împotriva infecţiilor. Este necesară prezenţa lui  pentru o funcţionare corectă  a sistemului nostru imunitar. Celulele albe din sânge sunt cunoscute sub numele de leucocite.

O sub-diviziune a leucocitelor este reprezentată de aşa-numitele neutrofile. Acestea produc peroxid de hidrogen, ca o primă etapă de apărare împotriva toxinelor, paraziţiilor şi virusurilor.

3. Băile cu apă oxigenată detoxifică organismul şi sunt o sursă de întinerire

Folosiţi aproximativ 2 litri  peroxid de hidrogen (3%) la o cadă de apă caldă. Lăsaţi apa să se impregneze în corp cel puţin o oră-două, adăugând din nou apă fierbinte când este necesar, pentru a menţine o temperatură constantă, în care să vă simţiţi confortabili.

4. Apa oxigenată ajută la vindecarea ciupercii piciorului

Pentru a vindeca o ciupercă a piciorului, şpreiaţi pur şi simplu zona afectată cu un amestec de peroxid de hidrogen şi apă simplă (50/50). Faceţi acest lucru în fiecare seară, mai ales pe degetele de la picioare şi lăsaţi-le apoi să se usuce.

5. Duşul cu apă oxigenată elimină infecţiile

Adăugaţi peroxid de hidrogen (3%) în apă distilată caldă şi faceţi un astfel de duş, o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a elimina infecţiile, chiar şi cele cronice.

6. Apa oxigenată curăţă colonul

Pentru curăţirea colonului, adăugaţi o ceaşcă de peroxid de hidrogen (3%) la 20 de litri de apă caldă, fără să depăşiţi această cantitate. Pentru clismă, adăugaţi o lingură de peroxid de hidrogen (3%), la un litru de apă distilată.

continuare in financiarul.ro

Lasati un comentariu