439 de beneficiari de ajutor social

• publicat la: 23 mai 2013
439 de beneficiari de ajutor social

Ajutoarele sociale se acordă categoriilor de persoane aflate in dificultate, insă numai in conditiile prevăzute de legislatia in vigoare.

Beneficiarii ajutoarelor sociale sunt familiile si persoanele singure ale căror venituri se situează sub nivelul lunar al venitului minim garantat, stabilit prin ordonanţa de urgenţă. Cuantumul ajutorului social se stabileste ca diferenta intre nivelul venitului minim garantat si venitul net lunar al familiei sau persoanei singure.

Potrivit celor declarate de Monica Radu,Şef Serviciu Asistenţă Socială  din cadrul Primăriei Carei,la nivelul municipiului Carei există 439 de persoane care benficiază de ajutor social,suma lunară alocată acestora fiind de 36.000 lei.De ajutor  social beneficiază si cele 88 de persoane  care sunt insotitori ai persoanelor cu handicap grav,nedeplasabile.

Persoanele apte de muncă care solicită ajutorul social si care nu realizează venituri din salarii au obligatia să dovedeasca lunar, cu adeverinţă eliberată de Agentia Teritorială pentru Ocuparea Forţei de Muncă, faptul că sunt inregistrate ca persoane in căutarea unui loc de muncă, nu au refuzat un loc de muncă, nu au refuzat participarea la servicii pentru stimularea forţei de muncă, la servicii de formare profesională sau participarea la un program de pregătire profesională.

De asemenea, trebuie să presteze lunar acţiuni in folosul comunităţii si să aibă achitate obligatiile legale faţă de bugetul local pentru bunurile pe care le deţin in proprietate, aferente anului anterior.

redactia

comentarii

de Ocean la 24 mai 2013 - 10:50

Ma intreb: oare citi beneficiari primesc aceasta indemnizatie pe buna dreptate. Si oare citi primesc acest ajutor datorita luiD-mn Primar, si bine inteles udmr-lui. Daca tot se lauda uni cetateni cu acest lucru.

de mine la 24 mai 2013 - 12:25

Nu stiu citi beneficiaza de aceste indemnizatii ,drepturi sociale in acest oras,dar cunosc un copil cu handicap vizual grav, care datorita interventiei primarului Kovacs Jeno a ramas cu aceste drepturi sociale taiate drastic fara nici o explicatie logica si morala .Acum aceasta minora este tarata prin tribunale penru a se lupta inpotriva abuzurilor comise inpotriva drepturilor copilului cu handicap ireversibil.BRAVO KOVACS ESTI FOARTE TARE.

Lasati un comentariu