8 permise suspendate de Poliţia Rutieră

• publicat la: 24 mai 2013
8 permise suspendate de Poliţia Rutieră

Tânăr de 19 ani, rănit într-un accident pe Podul Golescu

            Joi, după ora 18.00,  un accident de circulaţie s-a produs pe Podul Golescu din municipiul Satu Mare. În evenimentul rutier au fost implicate patru autoturisme şi un tânăr de 19 ani a fost rănit grav.

            Poliţiştii Biroului Rutier, ce au intervenit de îndată la faţa locului, au stabilit că Gabriela M., de 43 de ani, conducând autoturismul pe Podul Golescu, nu a păstrat distanţa corespunzătoare în mers faţă de autovehiculul condus de Daniela S., de 41 de ani, intrând în coliziune cu acesta. În accident au mai fost avariate şi alte două autoturisme, maşina condusă de femeia de 41 de ani, fiind proiectată într-un autovehicul înmatriculat în Ungaria, iar acesta, la rândul său, a tamponat cea de-a patra maşină. 

În accident a fost rănit grav un tânăr de 19 ani, pasager în maşina condusă de Gabriela M.Toţi conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest,  rezultând că nu consumaseră băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

În cadrul acţiunilor de prevenire a evenimentelor rutiere grave, poliţiştii sătmăreni au depistat mai mulţi conducători auto ce au încălcat flagrant normele de circulaţie.

 Trei şoferi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost surprinşi în trafic de echipajele rutiere conducând autovehicule neînmatriculate ori fără a deţine permise de conducere. Este cazul unui tânăr de 23 de ani, Sorin B., care a fost depistat de poliţiştii rutieri din Ardud, conducând autoturismul pe DJ 194 D, fără a avea permis de conducere de nicio categorie.

  La volan a urcat şi Călin S., de 43 de ani, deşi permisul său de conducere fusese suspendat, iar Mirela B., de 25 de ani a condus pe DN 19, în localitatea Negreşti Oaş, un autoturism ce avea autorizaţia provizorie de circulaţie expirată.           

 În cazul altor 8 şoferi, abaterile comise în trafic nu au întrunit elementele constitutive ale unor infracţiuni, poliţiştii aplicând măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice. Astfel, trei sătmăreni au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, aparatul etilotest relevând în cazul acestora concentraţii cuprinse între 0,12 şi 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei trei şoferi au rămas fără permise pentru următoarele 90 de zile.

  Celelalte 5 permise au fost suspendate pentru depăşirea cu peste 50 km/oră a limitei de viteză legal admise, angrenare în depăşiri neregulamentare, nerespectarea culorii roşii a semaforului şi neacordarea de prioritate altor vehicule.

Tot în cadrul acţiunilor pe linie rutieră derulate joi au fost depistate în trafic 15 autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice şi au fost reţinute 3 certificate de înmatriculare.

Lasati un comentariu