Bilanţ final la expo „Fabricat în Satu Mare”.Peste 7.000 vizitatori

• publicat la: 28 mai 2013
Bilanţ final la expo „Fabricat în Satu Mare”.Peste 7.000 vizitatori

Asociaţia Economică Germano-Română Satu Mare în parteneriat cu Camera Meșteșugarilor Satu Mare cu susţinerea Primăriei Satu Mare şi a Consiliului Judeţean Satu Mare a organizat la Hala Piaţa REX în perioada 17-19 mai 2013 evenimentul EXPO – 2013 „Fabricat în Satu Mare” ediţia a IV-a.

Expoziţia a avut 57 de standuri ale firmelor sătmărene şi un stand al Clusterului Producătorilor Tradiţionali din judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria. Pe parcursul celor trei zile de eveniment expoziţia a fost vizitată de aproximativ 7.000 de persoane. Toate momentele cheie ale evenimentului au fost transmise în direct pe micile ecrane de către TV1 Satu Mare.

Evenimentul a debutat cu parada Oldtimerelor din Satu Mare şi Baia Mare (Volkswagen, Opel, Ford şi Dacia).

Printre participanţii la deschiderea VIP a evenimentului s-au numărat:

Siegfried Geilhausen ataşat/locţiitor al consulului Germaniei din Timişoara împreună cu soţia;

Dr. Ing. Matthias Aust administrator, CTO al Franz Schuck GmbH din Steinheim Germania;

Cristian Sasu subprefect al judeţului Satu Mare;

Adrian Ştef preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare;

Radu Roca viceprimar al municipiului Satu Mare;

Octavian Petric şi Gábor Kereskényi deputaţi în Parlamentul României

Prof. Univ. dr. Cătălin Popa, prorector relaţii internaţionale al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca

Josef Szepeschy om de afaceri din Heidenheim, Germania, membru de onoare al DRWSM

Mihaela Miron, Daria Dulfu Mihnea şi Rodica Pop reprezentante ale AFA (Asociaţia Femeilor de Afaceri) Cluj.

Consilieri judeţeni şi locali precum şi numeroşi manageri ale firmelor sătmărene cu capital german şi românesc.

Deschiderea VIP a fost moderată de către Christel Ungar Ţopescu care a făcut şi traducerile din/în limba germană a discursurilor. În finalul deschiderii VIP s-a desfăşurat o paradă a modei prezentată de firmele Spencer şi Inedit.

Începând cu ora 16:00 a avut loc masa rotundă cu tema: „România – Realităţi şi perspective economice” moderată de vicepreşedintele DRW Tiberiu Markos la care au participat Florian Libocor economist şef al BRD, Radu Roca viceprimar al Municipiului Satu Mare, Árpád Csehi manager, fost preşedinte al Consiliului Judeţean, Paula Fogaş cenzorul DRW, expert pentru fonduri europene şi managerul sătmărean Florin Popovici.

Ca surpriză, pe culoarele expoziţiei a avut loc un FlashMob realizat de către dansatorii Passion4Salsa dansul continuând pe scenă şi cu dansatorii Loga Dance.

Ziua s-a încheiat cu o demonstraţie de arte marţiale a Clubului Zanshin.

Printre cei care au participat la eveniment sâmbătă a fost şi Ludger Thol preşedinte al Clubului Oamenilor de Afaceri din Transilvania de Nord din Cluj-Napoca şi membru în Consiliul Director al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană din Bucureşti.

În timp ce oaspeţii veniţi din Germania şi România au avut parte de o vizită organizată la Castelul din Carei, Muzeul Şvabilor din Petreşti şi Criptele din Căpleni sătmărenii au luat parte la work-shop-uri de dansuri populare germane, lupte greco-romane şi percuţie. S-au acordat premii şi diplome pentru toţi cei care au dorit să fie iniţiaţi în dans, sport şi muzică.

Începând cu ora 17:00 pe scenă a avut loc masa rotundă cu tema „Managementul schimbării”, moderator fiind expertul Florin Stoleriu de la Salesadvisor România din Bucureşti. Participanţii la discuţie au fost manageri sătmăreni: Angela Bercean, Dan Brumboiu, Tiberiu Markos şi Sorina Tulan care au avut ocazia să împărtăşească celor prezenţi din experienţa lor. După încheierea evenimentului Florin Stoleriu s-a exprimat astfel: „Personal am câștigat enorm în ultimele trei zile. Întâlnirile și discuțiile pe care le-am avut cu oamenii de afaceri locali mi-au arătat că lucrurile se mișcă în România. Poate nu cu viteza pe care ne-o dorim toți, dar cu siguranță (acolo) direcția e cea bună. Obiectivul evenimentului “Fabricat în Satu Mare” a fost acela de a aduna companiile locale într-o expoziție interactivă cu produse și servicii realizate în județul Satu Mare. Meritul incontestabil al organizării acestei manifestări este în principal al Asociației Economice Germano-Române și al Camerei Meșteșugarilor.”

În paralel cu masa rotundă expoziţia a fost vizitată de către Mihai Răzvan Ungureanu, deputat, fost prim-ministru al României însoţit de o numeroasă delegaţie.

Duminică oaspeţii au participat, după un concert de fanfare, la slujba în limba germană urmată de prima împărtăşanie a copiilor la Biserica Calvaria. „Cafeaua de duminică” împreună cu un program cultural german au avut loc la Casa Şvabilor.

Masa rotundă cu tema „Învăţământul profesional în sistem dual” a fost moderată de preşedintele DRW Dan Brumboiu, care i-a avut ca invitaţi pe Mariana Roman inspector şcolar general, Adriana Dângă inspector şcolar de specialitate, Emeric Gindele director al Liceului Tehnologic Simion Bărnuţiu Carei şi managerii sătmăreni Sorina Tulan, Rafael Mansurov şi Csaba Knecht.

Momentele următoare discuţiilor pe tema învăţământului profesional au fost de prezentare a colecţiei creaţiilor vestimentare ale elevilor de la Colegiul Tehnic Elisa Zamfirescu Satu Mare, elevi care îşi desfăşoară practica la firma Inedit.

După parada modei elevilor a urmat un show de modă realizat de firmele Spencer şi Inedit care au adus pe podium cele mai noi şi valoroase creaţii ale modei sătmărene.

Au urmat apoi două tombole şi sase concursuri cu premii puse la dispoziţie de către organizatori şi expozanţi.

Organizatorii evenimentului au acordat diplome partenerilor, sponsorilor, expozanţilor iar în finalul evenimentului au urcat pe scenă în aplauzele publicului toţi membrii echipei de organizare a evenimentului.

Organizatorii evenimentului mulţumesc partenerilor: Primăria Satu Mare, Consiliul Judeţean Satu Mare, gazdei Piaţa REX, sponsorilor, partenerilor media, expozanţilor precum şi tuturor celor care şi-au dat concursul la buna desfăşurare a unui eveniment de succes al cărui scop principal este promovarea valorilor economice şi culturale judeţului Satu Mare prin ceea ce a devenit un brand: „Fabricat în Satu Mare”.

La ediţia din acest an,din municipiul Carei au participat cu stand firmele producătoare  SC ContiTech  Carei,SC ABRA-COM SRL,SC Steiger SRL,SC Stahlbau Hermann SRL,SC Sheet Metal Processing SRL.

Lasati un comentariu