Campania „Toti copiii au nevoie de un profesor” la Şcoala Gimnazială nr.3

• publicat la: 12 mai 2013
Campania  „Toti copiii au nevoie de un profesor” la Şcoala Gimnazială nr.3

 Scoala Gimnaziala Nr.3, s-a  alăturat  Campaniei Globale pentru Educatie sub sloganul „Toţi copiii au nevoie de un profesor”. Ediţia din acest an a Campaniei are ca temă de interes cadrele didactice.

   Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliție de organizații neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetățeni din întreaga lume iar, începând cu anul 2001, este coordonat în România de Organizația Salvați Copiii.

În anul 2013, sub sloganul ”Toţi copiii au nevoie de un profesor”, Campania Globală pentru Educație are ca temă de interes cadrele didactice. Punctul de vârf al ediției din acest an este Săptămâna Globală de Acţiune, care a avut loc în perioada 22 – 28 aprilie 2013 și a reunit participanți din mii de școli, din aproximativ 100 de țări ale lumii.

Astfel,şi Şcoala Gimnazială nr.3 a fost implicată în acest proiect si a  facut diferite activitati.S-au  aplicat diferite tipuri de chestionare profesorilor, s-a  discutat despre aceasta tema  la dirigentie,s-au  facut prezentari power point,elevii au scris un mesaj adresat autoritatilor locale. Totodata unii elevi au realizat portretul profesorului ideal.

 Elevii implicati sunt din clasa a VI-a A, a VI-a B si a VII-a A.Coordonatorul proiectului a fost prof. Cornoc Mihaela alături de  profesoarele Acălfoaie Lavinia si Cosmina Chiorean.

 Elevii au editat o lucrare in comun pe care o puteţi lectura în continuare:

Fiecare copil are nevoie de un profesor.Profesori bine pregătiţi pentru toţi copiii

 

În viaţa fiecărui om, de când se naşte şi  până când moare, tot învaţă. Instituţiile de învăţământ precum grădiniţa, şcoala, liceul, universitatea au un rol important în viaţa fiecărui om, acela de a oferi mai  multe informaţii, de a ajuta să iţi găseşti ţelul în viaţă, de a îndruma.

Rolul şcolii în viaţa fiecărui elev este de a modela copiii ca să fie pregătiţi pentru societate, pentru viitoarea profesie pe care o vor alege, dar şi pentru a acumula cât mai multe informaţii.

Rolul educaţiei, ca şi cel al şcolii, este de a oferi informaţii, de a educa, de a forma un comportament, de a îndruma elevii spre ceea ce le place, de a-i încuraja, a-i sprijini şi ajuta. Ca să avem parte de toate acestea avem nevoie de cineva care să ne predea aceste lucruri. Acei oameni care ne ajută, ne încurajează şi ne motivează sunt profesorii. Ei au un rol foarte important în viaţa unui elev. Profesorul trebuie să aibă răbdare, să fie corect, atent, răbdător, calm şi blând.

Avem nevoie de profesori bine pregătiţi pentru ca noi, elevii de azi, să avem cunoştinţele necesare pentru a ne dezvolta.

Fiecare elev are dreptul la educaţie şi totodată are nevoie de profesori competenţi.

Buna pregătire a profesorilor poate reprezenta şansa de a crea o societate educată, compusă din oameni de succes, care ajungându-şi ţelul în viaţă, le vor mulţumi cu dragă inimă şi recunoştinţă dascălilor.

Lasati un comentariu