CFR anulează 20 de trenuri, considerate nerentabile

• publicat la: 16 mai 2013
CFR anulează 20 de trenuri, considerate nerentabile

CFR anulează trenurile nerentabile! 20 de curse vor fi retrase total sau parţial, după ce reprezentanţii societăţii au stabilit că le aduc pierderi, transmite Realitatea.net.

Călătorii vizaţi de aceste măsuri vor fi cei din Oradea, care din 16 mai vor rămâne fără singura legătură feroviară cu Capitala.

Din trei legături directe Oradea – Bucureşti vor rămâne doar două.Astfel,potrivit ordinelor emise de conducerea CFR Călători, trenul Intercity 532 cu plecare din Oradea la ora 11:20 şi sosire în Bucureşti la 23:05 va fi anulat. Se va  desfiinţa singurului tren de zi care leagă direct cel mai vestic municipiu din ţară de Capitală şi de localităţile importante de pe traseu, precum Câmpia Turzii, Braşov, Predeal, Sinaia şi Ploieşti.

După desfiinţarea cursei de zi, legătura directă va fi asigurată doar de cele două curse de noapte. Călătorii vor avea la dispoziţie cursa Interregio 1742 Oradea – Bucureşti, cu plecare la ora 20:21 din Oradea, şi cursa Interregio 1632 spre Constanţa, cu plecare la ora 19:30.

Printre trenurile anulate parţial se regăsesc trenul Intercity Oradea-Bucureşti, care s-a anulat pe ruta Oradea-Cluj Napoca, trenul Braşov-Iaşi, anulat pe ruta Buzău Iaşi şi trenul Bucureşti-Râmnicu Vâlcea care s-a anulat pe distanţa Piatra Olt-Râmnicu Vâlcea.

Potrivit cotidianul.ro,cei mai afectaţi de aceste măsuri vor fi elevi care foloseau trenurile pentru a ajunge la şcoală şi muncitorii navetişti.

 

Lasati un comentariu