CJ al elevilor sărbătoreşte Ziua Europei

• publicat la: 8 mai 2013
CJ al elevilor sărbătoreşte Ziua Europei

Consiliul Judeţean al Elevilor, structura reprezentativă a elevilor la nivel judeţean, organizează joi, 9 mai 2013, un vernisaj cu ocazia Zilei Europei, începând cu ora 15, la Muzeul Judeţean de Istorie din Satu Mare.

La acest eveniment sunt aşteptaţi Preşedinţii Consiliilor Şcolare ale Elevilor din judeţ, alături de alţi doi reprezentanţi, pentru a prezenta fiecare substructură câte o ţară.

Această activitate se încadrează în cadrul unui proiect regional, fiind menită să promoveze cetăţenia activă.

            Preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, Alexandru GAVRĂU, care reprezintă regiunea Nord-Vest în Biroul Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor, declară: „Sunt extrem de încântat că putem derula această activitate conform Strategiei de Dezvoltare regională pe care am stabilit-o acum o lună, în cadrul Conferinţei de la Satu Mare. Sunt ferm convins că alături de liderii elevilor din regiune ne vom atinge obiectivul, acela de a promova cetăţenia activă în rândul colegilor noştri.”

            Reprezentanţii elevilor se aşteaptă, totodată, ca mulţi elevi nu doar din municipiul Satu Mare, ci şi din judeţ să participe la acest eveniment, pentru a se informa despre organizaţia care le apără drepturile şi interesele.

Consiliul Național al Elevilor este structura care reprezintă în prezent peste 3.200.000 de elevi din România, fiind un factor important al democratizării școlii și încurajării relației de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

Lasati un comentariu